Bebeğim Uyumuyor
194 görüntüleme
D
Deniz M.
19 Temmuz 2025 05:28
Bebeğim 52 günlük ve Kolik gündüz uykuları yok denecek kadar az. Geceleri de eh genelde on dakikada bazen beş dakikada dalmasına rağmen uyanıyor bir şekilde uyutmaya çalışıyoruz , dalıyor tekrar o döngü çok yorulduk eşimle başka hiç bir şey yapamaz olduk , yemek bile yemek zor ya da tuvalete gitmek, çok bunaldım . Var mı bebeği benim gibi olan ? Gaz masajları , ılık duş, beyaz gürültü herşeyi deniyoruz . Pilates topu üstünde zıplamaktan kemiklerim ağrıyor artık 😔💆🏻♀️ damla kullanmaya başladıktan sonra daha beter oldu o yüzden vermiyorum
M
Mehtap Ö.
19 Temmuz 2025 05:47
Sıcaktan uyuyamıyor olabilir mi evinizin sıcaklık durumu ne
D
Duygu Ö.
19 Temmuz 2025 05:53
Öncelikle Rabbim kolaylık versin. Benim oğlum böyleydi kolik bebekti oda ne yapsam ne denesem sen gibi fayda etmedi. Arkadaşlarımın bebekleri gece 1 kere en fazla 3 kere kalkarlardı benim oğlum 8 saatlik uykuda 13 kere uyanırdı sayardım inşallah sizin ki kısa sürer 4 yaşında şimdi oğlum hala geceleri uykusu çok nadir bölünmeden uyuyor. Şimdi birde kızım oldu benim kızım da 52 günlük oda genelde uyuyor korkuyorum şimdi de bir rahatsızlığı mi var niye bu kadar uyuyor diye alışkın değilim uyuyan bebeğe 🫣
D
Deniz M.
19 Temmuz 2025 06:10
Klima var doktorumuzun tavsiyesiyle derecesini ona göre ayarlıyoruz
D
Deniz M.
19 Temmuz 2025 06:11
Yıldım kısaca , ne yemek yiyorum ne başka bişi desteksiz büyütüyoruz eşimle . Hani ana kucağına koysam dursa ben de o sırada halletsem yok olmuyor genelde .
E
Eylül B.
19 Temmuz 2025 06:18
Kolik bebek maalesef böyle ama geçmiycek gibi gelsede inanın geçiyor bebeğim 4 aylık artık unuttuk bile o kötü günleri ben bebek arabasında ileri geri sallayarak uyutabiliyordum uyandıkçada sallıyordum tekrar dalıyordu tavsiye ederim 🙏🏼
D
Deniz M.
19 Temmuz 2025 06:20
Bizimki yan ya da ileri geri değil aşağı yukarı sakinleşiyor eşim yapabiliyor ama benim gücüm yetmiyor , keşke yan sallanıp sakinleşse de ayağımda sallasam :) bebekten önce asla sallamam asla yapmam dediğim herşeyi deniyorum , emzik de almıyor aksi gibi. Siz damla kullanmışmıydınız ?
H
Hülya K.
19 Temmuz 2025 06:30
Merhaba deniz hanım sabırlı olun 9 aylık bebeğim sık uyanmasada gece 4 5 kere uyandığı oluyor bizde çok yoruluyoruz eşimle çünkü sürekli kucak isteyen kızımız var bunları başkasına söylemek kolay bazen bağırıyorum sonrada büyük vicdan azabı çekiyorum ama onları biz dünyaya getirdik kahırlarınıda herseylerini çekmek zorundayız ve inanın en ufak gülümsemeleri yada bi ses çıkarmaları olsun insanı o kadar mutlu ediyor ki kolik olmadığı halde benimde bebeğim sık uyandırdı 1 hafta boyunca aynaya bakmadığımı biliyorum ama o günler insanın aklının ucuna gelmiyor ben yeri geldimi kızıyordum lütfen siz yapmayın eşinizle çünkü insan çok kötü hissediyor sonrasında kendini dilerim en kısa zamanda düzelir bu uyku düzensizliği
D
Deniz M.
19 Temmuz 2025 07:05
Umarım 🙏 bizimki kucakta çok sevmiyor 😂 Allah yardımcımız olsun hepimizin , her çocuk , bebek farklı . Hepimize sabır , sükunet, akıl sağlığı diliyorum

Hülya A. ..
22 Temmuz 2025 16:20
Aynılarini yaşıyoruz 3 aylık olduk hala geçmedi. Kolik atakları azalıyor fakat huzursuzluk uykusuzluk kalıyor. İki adım ilerideki suyu alamadığımi biliyorum sırf kipirdarsam uyanır diye ama size iyi bişey söyleyeyim 2 ay bittikten sonra gece uykuları biraz düzene giriyor. Biz probiyotik kullanıyoruz, 2 şişe relaktaz bitirdik şu an sab simpleks kullanıyoruz gaz damlası. Gündüz asla uyumuyor 10 15 dk ama geceler düzeliyor biraz daha sabır. Bana da hiç geçmeyecek gibi geliyor ama geçecek hiç birşey sonsuze dek sürmez. Gün gün büyüyorlar.

Hülya A. ..
22 Temmuz 2025 16:24
Ah ah yatağın köşesine oturup ziplardim saatlerce bundan 2 hafta öncesine kadar. Kanguru gibi geziyordum evde bileklerim şişmişti artık. Şimdi bakınca evet bunlar geçti ama hala çok huzursuz uykusuz. yemek yerine 2 zeytin yiyebilirsem kârdi bana bütün gün aç kaldığım da oldu ve hala oluyor ama ataklar azalıyor lütfen üzülmeyin. Burda birbirimize destek olalım ki psikolojimiz bari sağlam kalsın.
D
Deniz M.
23 Temmuz 2025 16:49
Teşekkürler paylaşım için bende hep açım valla, aynı şekilde zeytin atıyordum ağzıma :)) eşim evdeyken paslaştığımız için ben daha enerjik oluyorum vaktim oluyor yemek vs yapmaya ama teksem mümkün olmuyor

Hülya A. ..
24 Temmuz 2025 04:12
Bebek eşinde duruyorsa şanslısın :) benm bebeğim benden başka kimseye gitmiyor ve daha 3 aylık . Doktor bunun normal olduğunu söyledi ama çok yorucu. Babası aldığı zaman bile krize giriyor. Neyse ki eşim yapıyor yemeği falan ve öyle yardımcı olabiliyor.

Hülya A. ..
24 Temmuz 2025 04:15
Ha bir de kriz anlarında kiraz çekirdekli kemer deneyebilirsiniz. O zman biraz sakinlesiyorlar bizde ise yaramıştı. Çok agladiginda ısıtıp karnına koyuyordum bir süre sonra gazını cikarip rahatliyordu. Bır de doktorum kimyon ve rezene çayı önermişti. Ben emziremiyorum diye günde bir iki çay kaşığı bebeğe verebilirsin demisti. Ha işe yaradı mı dersen hayır yaramadı bir kez verdim ve devam etmedim.