Kış Boyu Bronchiolite ile Uğraştı

15 görüntüleme
G

Gizem M.

13 Nisan 2026 10:25
en ufak bir şeyde sürekli hastaydı abisi okula gidiyor o hasta oluyor hemen diğer oğluma geçiyor ama çok zor geçiriyor hastalığını her seferinde bronchiolite diyorlar bu sebepten hiç bir şey yemedi ve hastanede bile kaldığımız oldu 3 gün kadar kendimi inanılmaz suçlu hissediyorum oda sıcaklığı mı problem ben mi doğru giydirmiyorum iyi bakmıyor muyum nasıl davranacağımı bilmiyorum şimdi de yeni geçen hastalık sanki tekrar gelmiş gibi öksürük arttı
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

14 Nisan 2026 10:36
Çocuğunuzun sürekli hastalanması ve bronşiolit teşhisi konulması sizi endişelendirmiş olmalı. Bronşiolit, genellikle viral enfeksiyonlar nedeniyle ortaya çıkan ve küçük hava yollarının iltihaplanmasıdır. Özellikle küçük çocuklarda ve bebeklerde sık görülen bir durumdur.

Çocuğunuzun abisi okula gidiyor ve hasta oluyor, bu da diğer oğlunuza bulaşıyorsa, birkaç önlem alabilirsiniz:

Bağışıklığı güçlendirin: Çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirmek için sağlıklı beslenmesi, yeterli uyuması ve düzenli egzersiz yapması önemlidir.
Vitamin ve mineral değerlerini kontrol ettirin: Düşük vitamin ve mineral değerleri, çocuğunuzun bağışıklık sistemini destekleyebilir.
Hasta kişilerle temasını sınırlayın: Abisi okula gidiyorsa ve hasta oluyor, eve geldiğinde temasını sınırlayabilirsiniz.
Temizlik önlemleri alın: Evde sık sık temizlik yapın, özellikle hasta olan kişinin temas ettiği yüzeyleri dezenfekte edin.

Oda sıcaklığı ve giydirme konusunda da endişeleriniz var. Çocuğunuzun oda sıcaklığını 20-22°C arasında tutabilir ve uygun giydirme konusunda dikkatli olabilirsiniz.

Öksürüğün artması durumunda, doktorunuzla iletişim kurmanız ve profesyonel tavsiye almanız önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bronsit
2. Bronşiolit
3. 2 Aylık Bebekte Influenza Sonrası Bronşiolit.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir