Bronşiolit

201 görüntüleme
Z

Zübeyde B.

16 Haziran 2025 10:33
5 Aylık kızım bugün bronşioliıt tanısı aldı doktor iğne yaptı ekstra ventolin klamer ve cortair verdi nasıl ilerlemeliyim
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

16 Haziran 2025 15:58
Zamanını geçirmeden kullanın, bir hemşire olarak kendi bebeğim de geçen haftalarda bronşiolit oldu. Cortair sonrası mutlaka ıslak bir bez yardımı ile ağız içini silin ki mantar olmasın. Yüzünü de silmeyi unutmayın. Günde en az 1 kere burnunu 5cc ile yıkayın benim aktarabileceklerim bunlar
Ö

Özlem

16 Ekim 2025 11:14
Merhaba aynı sekilde bizde bu durumdayız hava veriyoruz ventolin ama işe yaramayacak gibi 3 kere verdik ne kadarda işe yarar antibiyotik ngeçirmezse başlayın dedi doktor ama emin olamadım
Z

Zübeyde B.

16 Ekim 2025 11:19
Özlem hanım ben Osman hocadan online danışmanlık aldım hiçbir şekilde ventolin kort kullanmadan antibiyotik de dahil sadece buhar tedavisi ile atlattık hatta doktorumuz her mevsim geçişinde bunu yaşarsınız demişti ama onu da yaşamadık çok hafif seyretti hasta olduğunda buhar tedavisi ve solunum fizyoterapisi denemenizi öneririm
C

Cansu B.

29 Kasım 2025 15:41
Benim oğlum ilk bronşiolitini 4 aylıkken geçirdi. 1.5 yasına kadar hic olmadı.1.5 yasında 2hafta arayla 2 kez geçirdi. Yazın yine hic olmadı. Şimdi 2.5 yasında Eylül ayından beri 3 kez gene oldu. 1er hafta arayla atak yasadı. Antikor düşüklüğü var. İmmünolojide takipliyiz. Haftada 3 gün Bactrim ve her gün sabah aksam cortair kullanıyoruz. Yinede atak geçiriyo. Burnu akıyo direk ciğere iniyo. Bende ne yapacağımı şaşımıs durumdayım. Cok üzülüyorum. Her an nefesini takip ediyorum.
M

Melike Y.

2 Aralık 2025 21:19
Benim kızım 2 yaşında. Geçen sene, 2 kez hastaneye yattı bronşiolitten. Solunum sıkıntısı yaşıyor burnu aksa bronşiolite dönüyor bir kaç gün sonra. Vent cortair bunları kullandık ama maalesef evde atlatabilecek düzeyde olmadı. Bu sene yine aynı şekilde atak geçirdi gripken, dr pregnol iğne ve hava verdi, toparlayarak çıktı saturasyonu 99du.bir kaç hafta sonra başka bir dr bu dolmuş sağ ciğerle nasılyatış vermediler şaşırdım dedi … bende sürekli nefesine bakıyorum..
K

Kübra Ö.

13 Aralık 2025 14:46
Merhabalar bebeğim 3 aylıkken 15 gün bronşiolitden çocuk yoğun bakımda yattı şuan 12 aylık burun akıntısıyla başladı sürekli fizyolojik serum ile çekip temizliyorum günde 5-6 defa kadar ama arada kan geliyor bırakıyorum . Sol ciğerinde görünce antibiyotik yazıyorum hemen kullan solunumuna dikkat et dediler ama tedirginim başka birşey önermedi yaptıklarım dışında burnuna serum veriyorum ama çekmeye korkuyorum artık zarar görecek diye çekmeyince de tamamen temizlenmiyor sık sık doluyor burnu arada öksürüyor sesi çatallanıyor 🤦🏻‍♀️
Z

Zübeyde B.

13 Aralık 2025 21:09
Kübra hanım buhar tedavisi uyguluyormusunuz Osman hocanın bronşiolit videosunu izelemenizi tavsiye ederim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir