2 Aylık Bebekte Influenza Sonrası Bronşiolit.
118 görüntüleme
D
Derya G.
13 Ocak 2026 15:39
Evde okula giden 2 çocuk var. Geçen hafta influenza oldular. Evde 2 aylık bebek var. Perşembe gününden beri burnu akıyor ve öksürüyor. Cuma günü sağlık ocağındaki doktora götürdüm. Ciğerlerin temiz olduğumu söyledi. Cuma akşam ateşi 37,8 çıktı. Kendiliğinden düştü daha da çıkmadı. Halsizlik ve burun akıntısı devam ediyordu, ama genel durumu iyidi. Pazartesi günü emmesi azaldı. Pazartesi gece öksürük arttı. Salı sabah hastahaneye götürdük. Ciğerleri dinleyince doktor bi kötü bir şey duymadığını, ancak film çekmek gerektiğini söyledi. Filme göre bronşiolit teşhisi kondu. Kan tahlilleri yapıldı, iyi geldi. Crp 3,34. Tedavi olarak 4 saatte bir ventolin.günde 2 budicort ve antibiyotik klamen verildi. Ateş yok. Bebek gülüyor. Satürasyon 95 üstü. Gene de antibiyotik gerekli mi? Emmesi yarıya azaldı, fakat kakar ve çiş sayısı 6yı geçiyor. Teşekkürler.
S
Selin E.
13 Ocak 2026 17:00
Osman hoca videosunda bronşiolitte antibiyotik kullanılmaz diyordu isterseniz bronşiolit videosuna bir göz atın. Allah şifa versin
D
Derya G.
13 Ocak 2026 19:12
Ben de öyle biliyorum, o yüzden de sordum. Özellikle çok küçük olduğu için sordum. Doktor ısrarla kullanmanız gerekiyor, bebek küçük dediği için.
I
Iraz
13 Ocak 2026 19:15
Bence antibiyotik yüklemesi yapmasın sık sık emzirin eğer ilk doğumda sağmış olduğunuz süt varsa iki üç günlükken ondan verin biliyorsunuz ilk anne sütünün yararı çok fazla
D
Derya G.
13 Ocak 2026 19:17
Sorun orda zaten. Emmesinde sorun olmasaydı hiç tekaşlanmazdım. Ama yarısı kadar ancak emiyor. Çok az emiyor. Normalde çok emen bir bebek. Maalesef ilk günlerden süt yok.