Kilo Verme

529 görüntüleme
Kübra Y.

Kübra Y.

31 Temmuz 2026 23:40
Arkadaşlar ben doğum kilolarımı veremiyorum. Çokta dikkat ediyorum ama olmuyor ne yapmam gereken sizler nasıl bir yol izlediniz?
Kübra Y.

Kübra Y.

1 Ağustos 2026 09:05
Sude
İnanıyorum benim kız da sakin bi cocuk değil maalesef ev işleri derken cok yoruluyorum ama ekstra bir de spor yapınca eridik
İnşallah bende başarabilirim
F

Fatma Y.

2 Ağustos 2026 23:55
Benim bebeğim 8 buçuk aylık ve emziriyorum. Ben de kilo vermek istiyorum Almanya da ebeme bu konudan bahsettim . Diyet yaparsan süt kalitende azalış olabilir dedi. Bebeğimin aç kalmasından korktuğum için sadece 3 litre su ve bolca yürüyüşle yetindim ama bebek emdikçe aşırı tatlı isteği oluyor ve verdiklerimizin de bir anlamı kalmıyor :( sütten kestiğim zaman daha planlı olurum diye hayal ediyorum 😅😆
Duygu B. B.

Duygu B. B.

3 Ağustos 2026 13:13
Ben de doğum yapalı 4 ay oldu. İlk 1 haftada bir kısmını vermiştim sonra bebeğim yoğun bakıma yattı 15 20 gün kaldı orada. Ben de hastanede kaldım anne otelinde. O dönemde çok fena çöktü psikolojim. 3 saatte bir yanına giriyordum emzirmeye ama yani çocuk ateş içinde antibiyotikten mi ateşten mi uyanmıyordu. 45 50 dk öyle uyandırmaya çalışıyordum en son sağdığım sütü veriyordum. Sütü de hastanede makine vardı onunla sağıp veriyordum ve çok azdı. 5 10 ml. O yüzden o dönemde çok fazla çöktüm, çok fazla yedim. Verdiklerimi aldım üstelik doğuma gittiğim kilonun da üzerine çıktım. Emzirme döneminde biraz daha aldım, doğum kontrol yöntemi olarak hap önerdiler, onu da kullandım bir dönem biraz da öyle aldım. Hiçbir şey yiyemiyorum zaten doğru düzgün, su içiyorum, her gün yürüyüş yapıyoruz ama çok zor veriyorum. 2 kilo verebilmişim sütüm etkilenmeden. Onu da diyetisyen eşliğinde verdim. 1.5 hafta oldu başlayalı, bakalım. Bence doğum kilolarının bir kısmı emzirme döneminde verilmeli ama sütü etkilemeyen bir program yürütülmeli. Çünkü sonra kalıcı hale gelebiliyor.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir