Kilo Alımı

100 görüntüleme
S

Sema B.

2 Nisan 2026 18:50
Bebeğim dk 2800 10 aylık 8 kilo boy 49 şuan 70

Nasıl kilo aldırcam
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

2 Nisan 2026 18:50
Merhaba!

Bebeğinizin kilo alımı konusunda endişe duyduğunuz için öncelikle sizi rahatlatmak isterim. Bebeğiniz 10 aylıkken 8 kilo ve 70 cm boyundaymış, bu değerler ortalama bir bebek için normal kabul edilebilir.

Kilo Alımını Artırmak İçin İpuçları:

1. Emzirme: Eğer emziriyorsanız, sütünüzü artırarak bebeğinizin daha fazla kalori almasını sağlayabilirsiniz. Su içmek, dinlenmek ve stresi azaltmak gibi yöntemlerle süt üretimini artırabilirsiniz.
2. Ek Gıda: 6. aydan itibaren ek gıdaya başlamak, bebeğinizin kilo alımını destekleyebilir. Püreler, meyve ve sebze püresi, yoğurt gibi sağlıklı gıdalarla beslenmesini sağlayabilirsiniz.
3. Beslenme Sıklığı: Bebeğinizin beslenme sıklığını artırarak, daha fazla kalori almasını sağlayabilirsiniz. Ancak, aşırı beslenme de sorun olabilir, bu nedenle dengeli bir beslenme programı oluşturmalısınız.
4. Kaliteli Gıdalar: Bebeğinizin beslenmesinde kaliteli gıdalar kullanmaya özen gösterin. Rafine şeker, tuz ve yağ gibi zararlı maddelerden kaçınmalısınız.
5. Doktor Takibi: Bebeğinizin kilo alımını doktorunuzla takip edin. Doktorunuz, bebeğinizin büyüme ve gelişme durumunu değerlendirerek, gerekli tavsiyelerde bulunabilir.

Unutmayın, her bebek farklıdır ve kilo alımı da bireysel özelliklere bağlıdır. Bebeğinizin sağlıklı ve normal bir şekilde büyüdüğü konusunda doktorunuzla konuşarak, en iyi sonuçları elde edebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kilo
2. Kilo Aldıramıyorum
3. Kilo Alımı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
K

Kübra H.

2 Nisan 2026 18:53
Bence kilosu normal. Kızım da böyleydi en alt seviyeden gidiyordu. Kilo alımı da azdı. Kilo almaya değil sağlıklı beslemeye odaklan bence millet ne derse desin. Kilo aldırmak için yapılan şeyleri ileri de çocukta obeziteye neden oluyor diye okumuştum
Z

Zeynep D. T. ..

2 Nisan 2026 19:33
Bizde şuan aynıyız. 2500 kg 48 cm doğdu. Şuan boyu 72 73, kilo 8.200 falan 11 aylık olmaya 5 gün kaldı. Herkes zayıf diyor. Ama bizim genel durumumuz iyi. Üstelik 2 defa bronşiolit olduk. Ben kafayı yiyecektim ama saldım artık
S

Sema B.

2 Nisan 2026 19:39
Öyle yapıyorum ama insanın zoruna da gidiyor günde bi tane yumurtayı öyle böyle bitirttiriyorum tahşın pekmez et de yiyor herseye istekli ama sadece 2kasık
S

Sema B.

2 Nisan 2026 19:46

Zeynep Diker Taşçı

Bizde şuan aynıyız. 2500 kg 48 cm doğdu. Şuan boyu 72 73, kilo 8.200 falan 11 aylık olmaya 5 gün kaldı. Herkes zayıf diyor. Ama bizim genel durumumuz iyi. Üstelik 2 defa bronşiolit olduk. Ben kafayı yiyecektim ama saldım artık

Sizinki yemiyor mu yiyor almıyor mu bizde el ayak ağız hastalığı olduk o dönemde hiç beslenmedi düzgün Allah yardımcımız olsun
Z

Zeynep D. T. ..

2 Nisan 2026 20:45

Sema Bıçkım

Sizinki yemiyor mu yiyor almıyor mu bizde el ayak ağız hastalığı olduk o dönemde hiç beslenmedi düzgün Allah yardımcımız olsun

Yemiyordu ağzında bekletiyor du. Vitamin verdim biraz iştahı yerine gelir gibi oldu. Bizimki çok hareketli yediğini eritiyor
S

Sema B.

2 Nisan 2026 21:06
Ne vitamini kullandınız
S

Sema B.

3 Nisan 2026 11:47

Zeynep Diker Taşçı

Yemiyordu ağzında bekletiyor du. Vitamin verdim biraz iştahı yerine gelir gibi oldu. Bizimki çok hareketli yediğini eritiyor

Ne vitamini kullandınız
Z

Zeynep D. T. ..

4 Nisan 2026 19:03

Sema Bıçkım

Ne vitamini kullandınız

Doktor önerisiyle polivit
S

Sema B.

4 Nisan 2026 19:07

Zeynep Diker Taşçı

Doktor önerisiyle polivit

Etkisini gördünüz mü
Z

Zeynep D. T. ..

4 Nisan 2026 19:09

Sema Bıçkım

Etkisini gördünüz mü

Bi nebze evet

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir