Kilo

151 görüntüleme
P

Pınar O.

18 Şubat 2026 00:41
Bebeğimin 3 aylık kilosu 5200 sadece anne sütü veriyorum günde 5-6 bez çıkarıyor genel hali hareketli mama vermem gerekiyor mu
E

Ecem ..

18 Şubat 2026 00:47
Sütünüz yetiyosa neden mama veresiniz ki
Hilal İ. .

Hilal İ. ..

18 Şubat 2026 00:50
Doktorunuz aylık kilo alımı için normal diyorsa bence devam edin anne sütünden benim bebeğim 4,5 aylık oldu ben de anne sütü veriyorum bazen tereddüte düşsem de yetiyor mu acaba diye doktorum sağlıklı kilo aldığını söylüyor demekki doyuyor yeterliyiz 🌸
Afranur K.

Afranur K.

18 Şubat 2026 00:54
Burada doğum kilosu, doğumdan sonra kaybettiği kilo oranı, tam kaç haftalık olduğu vs. Üzerinden doktorlar hesap yapıyorlar. Eğer bebeğiniz kendi persemtilinde güzel bir ilerleme kaydediyorsa neden mama takviyesi veresiniz ki?

Şöyle söyleyeyim, doğumdan sonra kaybettiği bir kilo var. O kiloyu baz alarak çocuğunuz her hafta min. 150 maks 200 gram kilo almış olmalı. Hesaplayıp nerede olduğunuza karar verin ve kendi hesabınıza göre eğer iyi durumda değilse doktorunuzla görüşün.

Çünkü genelde ilk emzirme danışmanına yönlendiriyorlar, bebeğinizin sistemi ve sizin emzirme sisteminizi bir profesyonel değerlendiriyor. Eğer hala kilo alımı sıkıntıdaysa mamaya başlatıyorlar
İlsu O. K.

İlsu O. K.

18 Şubat 2026 01:13
Pınar Hanım Merhaba; Bende prematüre bebek annesiyim 6 ay azda olda anne sütüne ek formül aldı ama buna biz karar vermedik doktorumuz önce emzirme desteği aldırdı fakat bebeğim erken doğumdan dolayı yoğunbakımda kaldı 47 gün ve emziremedim uzun süre,emme refleksi düşüktü,sütüm bu sürece pekte yeterli gelmedi sağıma rağmen ve beslenme sorunu olduğu için başlandı.. Bu konuda en doğru değerlendirmeyi bebeğinizin çocuk doktoru yapar. Büyüme eğrisi kendi sürecinde beklenen ya da olması gerektiği gibi gitmese zaten size mama verelim der. Toplum olarak zayıf ve minyok bebek sevmiyoruz malesef ve annelere bu konuda çok baskı yapılıyor sütün mü az yetmiyor mu doymuyor bu çocuk mama ver çok ufak gibi gibi eğer çevrenizde size bu şekilde konuşan varsa ne olur kulak tıkayın özellikle prematüre bebek anneleri bu konuda çok yıpranıyor. Sağlıkla güzellikle büyüsün ❤
L

Lale

18 Şubat 2026 02:42

İlsu Olcahan Kantarcılar

Pınar Hanım Merhaba; Bende prematüre bebek annesiyim 6 ay azda olda anne sütüne ek formül aldı ama buna biz karar vermedik doktorumuz önce emzirme desteği aldırdı fakat bebeğim erken doğumdan dolayı yoğunbakımda kaldı 47 gün ve emziremedim uzun süre,emme refleksi düşüktü,sütüm bu sürece pekte yeterli gelmedi sağıma rağmen ve beslenme sorunu olduğu için başlandı.. Bu konuda en doğru değerlendirmeyi bebeğinizin çocuk doktoru yapar. Büyüme eğrisi kendi sürecinde beklenen ya da olması gerektiği gibi gitmese zaten size mama verelim der. Toplum olarak zayıf ve minyok bebek sevmiyoruz malesef ve annelere bu konuda çok baskı yapılıyor sütün mü az yetmiyor mu doymuyor bu çocuk mama ver çok ufak gibi gibi eğer çevrenizde size bu şekilde konuşan varsa ne olur kulak tıkayın özellikle prematüre bebek anneleri bu konuda çok yıpranıyor. Sağlıkla güzellikle büyüsün ❤

Ilsu hanım bebeğinizin emme refleksi düzeldi mi? Şu an ne durumdasınız beslenme konusunda
İlsu O. K.

İlsu O. K.

18 Şubat 2026 03:30

Lale

Ilsu hanım bebeğinizin emme refleksi düzeldi mi? Şu an ne durumdasınız beslenme konusunda

Lale Hanım Merhaba; 30 haftalık doğdu takvim yaşı 11 - düzeltilmiş 9 aylık 13 gün sonra 12 aylık olacak. Takvim yaşının üst sınırında büyümesi. Biz taburcu olduktan sonra 1 ay kadar daha zorlandık .. Yoğunbakımda emzik ve biberon kullanımı konusunda pek olumlu olmasalarda çocuk doktorumuza danışıp ben emzik verdim açıkcası faydasınıda gördük.
L

Lale

18 Şubat 2026 07:38

İlsu Olcahan Kantarcılar

Lale Hanım Merhaba; 30 haftalık doğdu takvim yaşı 11 - düzeltilmiş 9 aylık 13 gün sonra 12 aylık olacak. Takvim yaşının üst sınırında büyümesi. Biz taburcu olduktan sonra 1 ay kadar daha zorlandık .. Yoğunbakımda emzik ve biberon kullanımı konusunda pek olumlu olmasalarda çocuk doktorumuza danışıp ben emzik verdim açıkcası faydasınıda gördük.

Anladım bende emzik veridm ama bi faydasını göremedim. Sağlıkla büyütün bebeğinizi 🙏
İlsu O. K.

İlsu O. K.

18 Şubat 2026 10:26

Lale

Anladım bende emzik veridm ama bi faydasını göremedim. Sağlıkla büyütün bebeğinizi 🙏

Her bebek kendine özel elbette. Keşke tek bir yöntemle her şey çözülebilse daha az endişe duyardık hepimiz. Sizde sağlıkla güzellikle büyütün inşallah annesi ❤
L

Latifegizem ..

18 Şubat 2026 14:10

İlsu Olcahan Kantarcılar

Ne kadsr haklısınız bu konuda ben de prematüre bebek annesiyim. Bebeğimin vücut tipini eşime benzettiğimde eşimin ailesi o tombik bir bebekti ama deniliyor. Düzeltilmiş 3 bucuk aylık bebeğimi 9 aylık normal zamanında doğmuş kız bebekle kıyaslıyorlar akraba ortamında. Hepsine cevap versem de içimden kocaman bir parça kopuyor sanki her seferinde. Fil gelip kalbime oturuyor.
İlsu O. K.

İlsu O. K.

18 Şubat 2026 14:31
Hiç üzülmeyin. Doktorumuz bebeğimin büyümesi ve gelişimi ile ilgili aksi durum demedikçe ben umursamıyorum. Oğlum içinde şuan tombik deniliyor evet persentil üst sınırda ama bu işin biraz genetiğide var ben 4 kilo doğmuşum ve hayatım boyunca yapılı biriydim ki bebeğim daha yeni yaşıtlarını yakaladı. Burada persentil önemli ama bebek özelinde gelişimde önemli. Annelik tam zamanlı bir mesai ve bu süreçte bizlerde insanız duygusal olarak zorlanıyoruz annelik dışında başka kimliklerimizde var. Özellikle erken doğan bebişler biraz daha zahmetle büyüyor. En güzeli kulak tıkamak çünkü her şey yolunda olmasa zaten siz yapmanız gerekeni yaparsınız. ❤
P

Pınar O.

19 Şubat 2026 22:41

Afranur Keskin

Burada doğum kilosu, doğumdan sonra kaybettiği kilo oranı, tam kaç haftalık olduğu vs. Üzerinden doktorlar hesap yapıyorlar. Eğer bebeğiniz kendi persemtilinde güzel bir ilerleme kaydediyorsa neden mama takviyesi veresiniz ki?

Şöyle söyleyeyim, doğumdan sonra kaybettiği bir kilo var. O kiloyu baz alarak çocuğunuz her hafta min. 150 maks 200 gram kilo almış olmalı. Hesaplayıp nerede olduğunuza karar verin ve kendi hesabınıza göre eğer iyi durumda değilse doktorunuzla görüşün.

Çünkü genelde ilk emzirme danışmanına yönlendiriyorlar, bebeğinizin sistemi ve sizin emzirme sisteminizi bir profesyonel değerlendiriyor. Eğer hala kilo alımı sıkıntıdaysa mamaya başlatıyorlar

41 . Haftada 3300 gram doğdu doktor kilo alımının biraz geride olduğunu söyledi bı ay daha takip edelim dedi ama insanlar o kadar mama ver diye baskı yapıyorlar ki acaba mi diye düşündüm insan kendini suçluyor tecrübeli annelere de sormk istedim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir