Kendini Silkeleme Hareketi

64 görüntüleme
Ş

Şevval ..

7 Nisan 2026 07:32
Kızlar bebeğim yedi aylık daha önce böyle bir hareket hiçbir şekilde dikkatimi çekmedi birkaç gündür günde 1 2 kere yapıyor bu hareketi hani biz yetişkinler böyle arada kendimizi bir silkme hareketi yaparız ya ne bileyim üşüdüğümüzde vs onun gibi bir hareket yapıyor ama uzun süreli bir hareket değil yapıp bırakıyor ondan sonrasında donma yok bir yere dalma yok sadece yapıp bırakıyor bu hareketi yani biz yetişkinlerin yaptığından farksız hiçbir şey yapmıyor aslında ama normal mi sizce başına gelen var mı dediğim gibi böyle uzun süreli bir kasma uzun süreli bir titreme ya da hareketi yaptıktan sonra tepkisizlik donma vesaire hiçbir şey yok bunu babasına söyledi az önce babası diyor ki dün arabada giderken bir yere dönüp bakıyordu yani o da normal sonuçta arabada bir şeyler dikkatini çekiyor mesela yola bakıyor evde sürekli ona bakım veren benim ben hiç böyle bir donma hareketi görmedim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

7 Nisan 2026 07:35
Bebeğinizin yaptığı kendini silkeleme hareketi birkaç gündür dikkatinizi çekmiş. Bu hareket, genellikle bebeklerin kendi kendilerini rahatlatmak veya gevşetmek için yaptığı bir eylem olabilir.

Bazı uzmanlar, bu tür hareketlerin bebeklerin gelişim evrelerinde normal kabul edilebileceğini belirtiyor. Özellikle 7 aylık bebeklerde, motor becerilerini geliştirdikçe yeni hareketler öğrenmeleri ve bunları tekrarlamaları yaygındır.

Bebeğinizin bu hareketi yapmasının birkaç olası nedeni:
1. Motor beceri gelişimi: Bebeğiniz yeni bir motor beceri keşfetmiş olabilir ve bunu tekrarlıyor olabilir.
2. Rahatlama ve gevşeme: Bebeğiniz kendini rahatlatmak veya gevşetmek için bu hareketi yapıyor olabilir.
3. Dikkat çekme: Bebeğiniz dikkatinizi çekmek için bu hareketi yapıyor olabilir.

Bebeğinizin bu hareketi yaptıktan sonra normal davranması ve herhangi bir tepkisizlik veya donma göstermemesi, bu hareketin muhtemelen normal bir gelişim evresi olduğunun bir işareti olabilir.

Ancak, bebeğinizin gelişimi hakkında endişeleriniz varsa, bir çocuk doktoru veya uzman ile görüşmeniz her zaman en iyisidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gece Uykusu
2. Ellerini Bilekten Döndürme
3. Dönmüyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Deniz T.

Deniz T.

7 Nisan 2026 07:43
Merhabalar benim de bebegim 6.5 aylık bizde de o dediginiz hareket var bazen ürperti hissederiz titreriz ya onun gb tarif etmissiniz muhtemelen ayni hareketlerden bahsediyoruz. Biz tedbir amaclı norolojiye gittik noroloji egg ve mr istedi bir iki defa yapıyor gun icin de ben yeni beceri gb düşünüyordum ama bir anne olarakda icim icimi yiyordu. Henuz egg cekilmedi ayın 22 de egg cekimi var mr icin de henuz randevu olusturamadık. Bu hareketi yaparken rutinin de hic birsey yok donma yüz solgunlugu temkisiz kalma gb degiskenler yok video kaydi alabilirseniz alin biz aldik kontrol sırasin da doktorumjza gosterecez nasip olirsa
Ş

Şevval ..

7 Nisan 2026 07:45

Deniz Tunç

Merhabalar benim de bebegim 6.5 aylık bizde de o dediginiz hareket var bazen ürperti hissederiz titreriz ya onun gb tarif etmissiniz muhtemelen ayni hareketlerden bahsediyoruz. Biz tedbir amaclı norolojiye gittik noroloji egg ve mr istedi bir iki defa yapıyor gun icin de ben yeni beceri gb düşünüyordum ama bir anne olarakda icim icimi yiyordu. Henuz egg cekilmedi ayın 22 de egg cekimi var mr icin de henuz randevu olusturamadık. Bu hareketi yaparken rutinin de hic birsey yok donma yüz solgunlugu temkisiz kalma gb degiskenler yok video kaydi alabilirseniz alin biz aldik kontrol sırasin da doktorumjza gosterecez nasip olirsa

İşte çok kısa süreli 1 saniyelik bir durum olduğu için video çekemedim hiç bizde de durum aynı o hareket dışında hiç bir problem yok
Deniz T.

Deniz T.

7 Nisan 2026 07:53

Şevval

İşte çok kısa süreli 1 saniyelik bir durum olduğu için video çekemedim hiç bizde de durum aynı o hareket dışında hiç bir problem yok

Aynen saniyelik oluyor biz oyun oynarken yada elinde birsey varken video kaydi baslatip birakmistik o yuzden yakaladik. İnsallah hersey gecici sureclerdir saglikla buyusun bebeklerimiz
N

Nurgül ..

8 Nisan 2026 13:56
Acaba tuvaletini yaparken yapıyor olabilir mi? Benim bebeğimde yapıyordu hatta ilk yaptığında dikkatimi çekmişti daha sonra takip ettim çişini yaparken yapıyor genellikle
Deniz T.

Deniz T.

16 Nisan 2026 11:26
Şevval hanım merhabalar, bebeginiz ile ilgili bir gelişme oldumu? Biz ozel bir cocuk norolojiye gittik ve video da ki hareketlerin bebek jetteniz (Yanliş yazmıs olabilirim) kasılmaları oldu urperti diye geciyormus ama tedbir amacli egg istedi ama egg den de birsey cikacagini dusunmuyorum dedi 3 video izledi doktor ve hepsi ayni kasilma gb urperti hareketi diye yorumlari nasipse sali egg cekimi var ve oradan da hayirli sonuclarla cikacaz Allahin izniyle

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir