Ellerini Bilekten Döndürme

135 görüntüleme
T

Tugba G.

18 Ağustos 2025 18:32
6 aylık kızım var. Ellerini sürekli bilekten döndürüyor. Ellerini gel gel yaparak izliyor. Sürekli eline bişy veriyorum. Ozaman elindeki nesneye bakıyor. Göz teması var. İsmine bazen bakıyor bazen bakmıyor. Oyuncak takibi var. Mama sandalyesinde oyuncak yere düşünce eğilip bakıyor nereye düştüğüne. Sosyal gülümseme var. Kitap okurken resimlerine bakıyor. Mavi rengine daha cok tepki verıyor. Sevdiği müziği açınca gülüyor. Aynada ce e oynamayı seviyor. Ama elini döndürmesi ve ellerine bakması benş tedirgin ediyor. Otizm olabılır mı diye? Hocalarm cevaplarsanız çok sevınırım
E

Eminenur Y.

18 Ağustos 2025 19:29
Ne zamandır yapıyor , sürekli yeni davranışlar kazanıyorlar ve yeni şeyler öğrendikçe bu tür şeyleri bırakıyorlar çoğu zaman. Diğer söylediğiniz yerler gayet normal yek bir davranış üzerinden otizmi düşünmek ancak sizi boş yere kaygılandırır bence.
T

Tugba G.

18 Ağustos 2025 22:24
Yaklaşık 2 haftadır yapıyor. Sürekli olunca tedirgin oluyorum.
Y

Yadigar D.

19 Ağustos 2025 03:52
Benim de oğlum 6.5 aylık bence gayet normal 6 7 aylık bebeklerin çoğunda var onu fark ettim tedirgin olmayın ben de özel eğitim öğretmeniyim sadece el döndürüyor diye otizm belirtisi var denilemez ve 6 7 aylık bebek gayet normal bazen ismine tepki verip vermemesi veya göz kontağı süresi kısıtlı olabilir veya bazen olabilir ayının özellikleri zaten böyle
T

Tugba G.

19 Ağustos 2025 04:28
Ellerini çok aktif kullanıyor. Emerken kıyafetimi çekiştiriyor. Eli boştaysa otururken koltuğa vuruyor. Tekrarlı hareket diye korkuyorum
H

Habibe ..

19 Ağustos 2025 05:04
Benim kızımda öyle vurma hareketini öğrendi sürekli yapıyor, elini inceliyor dediğiniz gibi, gayet doğal bence korkmayın hemen
T

Tugba G.

19 Ağustos 2025 05:06
Sizin kızınız kaç aylık
İ

İpek

27 Ağustos 2025 06:40
Benim kizim da 6 aylik yazdiginiz her sey bizde de var bence de telas yapmayin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir