Kendine Şiddet Uyguluyor.

215 görüntüleme
Ş

Şerife E.

21 Mayıs 2026 00:41
Kızım 1 yaş 2 aylık. Kendi kolunu ısırıyor ve kafasına vuruyor. Kafasına vururken gözümün içine baka baka vuruyor tepki vermiyorum kafamı başka yöne çeviriyorum. Yüzümü tutup kafamı kendisine çevirip tekrar vurmaya başlıyor. İstediği olmazsa kafasını yere vuruyor.Ne yapacağımı şaşırdım.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
22 Mayıs 2026 00:55
Bebeğinizin bu davranışları, genellikle kendini ifade etme veya duygularını gösterme yollarından biri olarak görülüyor. Bu tür davranışlar, bebeklerin henüz konuşmayı öğrenmediği veya duygularını kontrol edemediği dönemlerde ortaya çıkabiliyor.

Kolunu ısırması ve kafasına vurması, muhtemelen sinirlilik veya frustrasyonun bir sonucu. Gözünüzün içine baka baka vurması, sizinle iletişim kurmaya çalıştığının bir işareti olabilir.

Sizinkine benzer durumlar yaşayan diğer ebeveynlerin deneyimleri:

Diş çıkarma döneminde olan bebeklerde bu tür davranışlar daha sık görülüyor. Diş sancısı, bebeklerin huzursuz ve sinirli olmasına neden olabilir.
Bebekler, duygularını kontrol edemediği için kafasını vurma gibi davranışlar sergileyebilir.
* Tepki vermemeniz ve kafanızı başka yöne çevirmeniz, doğru bir yaklaşım. Bu şekilde, bebeğinizin bu davranışının dikkat çekmediğini gösteriyorsunuz.

Yapabileceğiniz şeyler:

1. Güvenli bir ortam oluşturun: Bebeğinizin kafasını vurduğu sırada etrafta sert veya tehlikeli nesneler olmadığından emin olun.
2. Duygularını kabul edin: Bebeğiniz sinirli veya huzursuz olduğunda, onun duygularını kabul edin. Ona sarılarak veya sevgi göstererek rahatlatmaya çalışın.
3. Alternatif yöntemler öğretin: Bebeğinizin duygularını ifade etmesi için alternatif yöntemler öğretin. Örneğin, "Öfkeliyim" veya "Sinirleniyorum" gibi kelimeler kullanarak duygularını ifade etmesine yardımcı olun.
4. Profesyonel yardım alın: Eğer bebeğinizin davranışları sizi endişelendiriyorsa veya bu davranışlar devam ediyorsa, bir pediatrist veya çocuk gelişim uzmanından profesyonel yardım almayı düşünün.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kızım kafasına vuruyor
2. 1 Yaş Kendine Vuran Bebek
3. Kızım kafasına vuruyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir