1 Yaş Kendine Vuran Bebek
143 görüntüleme
E
Elif H.
22 Ocak 2026 01:19
Merhaba bebeğim 1 yaşında olmak üzere. Ara ara kendi kafasına bize göre şiddetli sürekli ard arda vuruyor. Dikkatini dağıtmaya çalışıyoruz ama çok zor oluyor. Sürekli yapmak istiyor. Birde kafasını duvara kapıya herhangi bir yere vurmak istiyor. Bazen yanlışlıkla değiyor tekrar vurmaya çalışıyor. Onun haricinde sosyal bir bebek bizimle iletişim kuruyor 4-5 kelime biliyor. Tutunarak gidebiliyor. Bu şekilde peki ben ne yapabilirim? Bu davranışı bizi endişelendiriyor. Buarada diş döneminde ve dişleride zorluyor farkındayım eli hep ağzında ve memede yatmak istiyor sürekli
M
Mushviga M.
22 Ocak 2026 01:41
Allah kolaylık versin.Bence doktoruna götürün.Basit görünen şeyler,bazen basit olmaya bilir.Bazende tam tersi olur.Geçmiş olsun
E
Eda D.
22 Ocak 2026 06:50
Bebeğim 14 aylık o da yapıyordu şimdi pek yapmıyor ama hayır deyince daha çok yapıyordu
K
Kübra G.
22 Ocak 2026 08:28
Bi dönem bebekler yapıyor sanırım bu hareketleri benim oğlum da kafasına vururdu yapma dedikçe daha çok yapardı inadına şimdi de bir yere vurunca kafasını eğer tepki verirsek tekrar vuruyor şuan 17 aylık

Cagla K.
22 Ocak 2026 08:32
Yaptiginda cok buyuk tepkiler vermeyin, kizmayin. Bu da tekrar etmesini tetikleyecektir. Inadina yapiyorlar cogu zaman ya da bu ailemin dikkatini cekiyor yeniden yapmaliyim gibi dusunuyorlar. Bunu yaparsan zarar gorursun diyip baska bir oyuna yonlendirebilirsiniz.
E
Elif H.
5 Şubat 2026 02:44
Yaptiginda cok buyuk tepkiler vermeyin, kizmayin. Bu da tekrar etmesini tetikleyecektir. Inadina yapiyorlar cogu zaman ya da bu ailemin dikkatini cekiyor yeniden yapmaliyim gibi dusunuyorlar. Bunu yaparsan zarar gorursun diyip baska bir oyuna yonlendirebilirsiniz.

Cagla K.
5 Şubat 2026 09:18
Merhaba biraz zaman geçti baya azaldı bu hareketi hep ilgisini başka yere çekmeye çalıştık.
V
Veciha Ş.
12 Şubat 2026 16:44
Benim bebeğim 10 aylık o da kafasına vuruyor yapma deyince yapıyor görmezden gelince azalıyor zamanla da geçecek ki bence her bebek bir dönemde yapıyor komşularımızın bebekleri var onlarda vuruyor
E
Elif H.
22 Şubat 2026 21:27
Benim bebeğim 10 aylık o da kafasına vuruyor yapma deyince yapıyor görmezden gelince azalıyor zamanla da geçecek ki bence her bebek bir dönemde yapıyor komşularımızın bebekleri var onlarda vuruyor