Kaynana

500 görüntüleme
K

Kübra G.

19 Ocak 2026 18:22
17 aylık oğluma ben çalıştığım için kendi annem ve kaynanam dönüşümlü bakıyor. Kaynana kişisi oğluma bebeğim demeyi öğretmiş sürekli çocuğa bebeğim bebeğim diyip duruyor aşkım falan da öğretecekmiş de onları dememiş oğlum. Evin içinde benim çocuğuma bebeğim aşkım diyip duruyor ve bu durum beni sinir ediyor. Çocuk kendi çocuğu sanki bazen bana öyle davrandığını hissediyorum. Yiyeceği içeceği şeyler konusunda karışıyor ben bir şey dediğimde küsüyor tersliyor ben ters davranınca hemen bi savunmaya geçmeler falan eşim de anasına düşkün bir şey dedirtmiyor kendi de diyemiyor dese de gerçi anlayan yok. Çok sıkıldım saçma sapan öğrettiği şeylerden tavırlarından çok bilmiş havalarından sürekli çocuğuma kendi çocuğuymuş gibi davranmasından. Ne desem ne yapsam bilmiyorum kadın laftan anlamıyor.
E

Elanur Ü.

19 Ocak 2026 19:33
Hep mi aynı olurlar ya. Konuşunca da kötü gelin oluyoruz. Valla mesafeni koy bacım çok istiyorsa yenisini yapsın ona öğretsin herşeyi
Cagla K.

Cagla K.

19 Ocak 2026 19:35

Şilan

Bir çocuğun sadece bir bakıcısı olmalı hep o bakmalı. O kişiden alıp başka bakacak birine verin

Bu konuda hem fikirim. Bakim vereni bir kisi olmali. Mumkun ise sadece anneanne ile devam edin. Ve belirli kurallar koyun. Esnetilmemesi konusunda da uyarin. Anlasilan bakim veren konusunda kayinvalideniz dogru bir secim olmamis :) (benimki de 3 aylik cocugun agzina mandalina sikmaya kalkip fark ettigimde saka yaptim diye lafi cevirmisti 😒)
A

Arzu.G

19 Ocak 2026 19:46
Bütün babanneler böyle sanırım ogluslarinin evlatlarını kendilerinin gibi görüyorlar.coguna da kızamıyorum aslında farkında değiller çünkü verdikleri zararın. Ne olursa olsun net bir fikirde ısrarcı olmak önemli çünkü ilerisi için daha zor olur söz gecirmek
Cagla K.

Cagla K.

19 Ocak 2026 19:50

Arzu.G

Bütün babanneler böyle sanırım ogluslarinin evlatlarını kendilerinin gibi görüyorlar.coguna da kızamıyorum aslında farkında değiller çünkü verdikleri zararın. Ne olursa olsun net bir fikirde ısrarcı olmak önemli çünkü ilerisi için daha zor olur söz gecirmek

Ilk cumlenize o kadar katiliyorum ki.. bebegimin gozu bende diye ne bakiyosun ona diyordu, ne buluyormus cocuk bende ahhdjdjd . Anasiyim ya hani dedim bir gun.. aklima geldikce tansiyonum cikiyor 😅
M

MK ..

19 Ocak 2026 19:51
Yalnız değilmişim üzülsem mi sevinsem bilemedim. Benim kayınvalidem de annem diyor çocuguma bende sinirler tavan tabii ama kırılmasın diye de bişey diyemiyorum Allah var çocukla ilgili birşeye karışmaz eşimde buna müsaade etmez ama yine de geriliyorum anne deyince bazen nazikce uyarmak istiyorum ama üzerim diye korkuyorum eşime desem rahatız olduğumu o direkt söyler deme diye bu sefer de arayı bozuyormuşum gibi hissedeceğim kendimi anlayacağınız kızlar bir çok kişide var bu sorun
B

Büşra K. ..

19 Ocak 2026 19:57

Fatma Albina Uyar

Aynı fikirdeyim biz madem hiçbir şeyi bilmiyoruz nasıl doğurduk

Doğurduk mesela benim kızım 7 aylık oldu nasıl büyüttüm gelip birşeye ihtiyavın varmı diye soran olmaz akıl veren gırla

Bir kızım 2 yaşına girecek diğeri 3 buçuk aylık ve annelik serüvenimde ilk kızım o kadar hastalandı ki zaten karakter olarak çok zor bir çocuk küçük kızım sakin ama bebrk haliyle yoruluyorum ara sıra da buraya da yazarım dertleşmek için bir günden bir güne gelip yardımcı olmadı diyeceksiniz ki kaynanana güvenip mi çocuk ysptın diye asla hamileyken yaparım kızım yardımcı olurum kızım derdi inanmadım ama bir umut da olsa bekledim doğuma gitmeme 1 gün kala ben camlarımı sildim mutfak dolaplarını temizledim yemeğimi yapıp gittim kaynanam da balkondan beni izledi ne diyim ki ondan akıl da istemem yardım da istemem bu saatten sonra ama noldu biliyor musunuz kurban olduğum rabbim var ya 21 gün fizik tedavi aldı hastanede ne yemeğini yaptım ne evini temizledim parayla değil arkadaşlar sırayla bu işler kimseden yardım beklemem bu saatten sonra evlatlarımdan uzak dursun bana yeter
K

Kübra G.

19 Ocak 2026 20:01
Ayy bunların hepsi aynıymış ya en önemlisi eş desteği o da bende yok malesef
B

Büşra K. ..

19 Ocak 2026 20:02
Bende de yok ben bu yüzden herşeyle tek başıma mücadele etmeyi öğrendim
K

Kübra G.

19 Ocak 2026 20:09

Gdkmc

Ve aynısını yaşatırlar…

Kesinlikle benimki de öyle
G

Gbüşra

19 Ocak 2026 20:11

Kübra G.

Kesinlikle benimki de öyle

Kötülükte benimkinin üstüne tanımam 😂
Fatma A. U.

Fatma A. U.

19 Ocak 2026 20:24
Ben kimseye güvenip çocuk yapmadım hamileliğim boyunca daha doğurmadığım çocuğumdan sonra olacak kardeşe kadar tain ettiler hiç kimseyi dinlemiyorum umrumda değil rabbim kızımı verdi eğer o isterse nasibimde varsa olur

Ne kaynanam ne annem kimseye bırakmam kızımı evet zor durumda kalacak olursam iş yerine götüremezsem inşallah öyle bişey olmaz çıkarım işten

Ama hayat etrafımızdaki insanların anlattığı gibi değil yani daha neler neler yazmak istiyorum saygımdan terbiyemin müsade ettiği kadar kibar yazmaya çalışıyorum
B

Büşra K. ..

19 Ocak 2026 20:29
Aynen öyle Fatma Hanım yaşadıklarımı anlatmaya ne terbiyem müsaade ediyor ne de yazacak halim var
Fatma A. U.

Fatma A. U.

19 Ocak 2026 20:35
30 yaşına kadar hiçbişey yaşamamış nezaman evlendim nezaman hamile kaldım başladı asıl hayat

Öğrendim herşeyi sağolsunlar öğrettiler

Sadece eşim ve kızım yetiyor çok şükür Allah kimsenin annesini babasını başından eksik etmesin

Ama eğer evlat ayırımı yapılıyorsa ve senin kızın zarar görmesin isteyim elin kızı gibi gördükleri gelinleri her zararı görsün istiyorlarsa bence uzak olmak yakında bile uzak olmak en iyisi
K

Kübra G.

19 Ocak 2026 20:37

Cagla Kupeli

Bu konuda hem fikirim. Bakim vereni bir kisi olmali. Mumkun ise sadece anneanne ile devam edin. Ve belirli kurallar koyun. Esnetilmemesi konusunda da uyarin. Anlasilan bakim veren konusunda kayinvalideniz dogru bir secim olmamis :) (benimki de 3 aylik cocugun agzina mandalina sikmaya kalkip fark ettigimde saka yaptim diye lafi cevirmisti 😒)

keşke sadece annem baksa ama o da yaşından dolayı zorlanıyor
K

Kübra G.

19 Ocak 2026 20:41

Fatma Albina Uyar

Ben kimseye güvenip çocuk yapmadım hamileliğim boyunca daha doğurmadığım çocuğumdan sonra olacak kardeşe kadar tain ettiler hiç kimseyi dinlemiyorum umrumda değil rabbim kızımı verdi eğer o isterse nasibimde varsa olur

Ne kaynanam ne annem kimseye bırakmam kızımı evet zor durumda kalacak olursam iş yerine götüremezsem inşallah öyle bişey olmaz çıkarım işten

Ama hayat etrafımızdaki insanların anlattığı gibi değil yani daha neler neler yazmak istiyorum saygımdan terbiyemin müsade ettiği kadar kibar yazmaya çalışıyorum

Kaynanam kayınpederim daha çocuğum yeni oldu bana kalkıp 2 3 4 demeye başladılar üstlerine vazifeymiş gibi. Birinde en son dayanamayıp dedim sen neden 2 tane yaptın. 3. Yü yapsaydın diye ama onu bile anlamadılar hala devam ettiler 2 hafta baktılar oğluma sabah 8 akşam 6 buçuğa kadar bana diyorlar ki çocuk kolay bakılmıyormuş biz 3 4 5 diyorduk ama falan. 2 hafta baktıkları zor geldi erken başlamışsın işe demeye başladılar inanın çok anlatılacak söylenecek şey var da işte
E

E P.

19 Ocak 2026 20:44
Ben herhalde şanslı olanlardanım, gelip bakmaz zaten eşim de annesine çocuk emanet etmez, sağolsunlar kendi annem babam bakıyor, babaannesi de haftada 1 saat görüş gününe gelir gibi gelip gidiyordu, artık onu da istemiyorum, bir de anneme torunuma baktığın için teşekkür ederim demez mi😅 rica ederiz ne demek dedi annem de
K

Kübra G.

19 Ocak 2026 20:46

E Polat

Ben herhalde şanslı olanlardanım, gelip bakmaz zaten eşim de annesine çocuk emanet etmez, sağolsunlar kendi annem babam bakıyor, babaannesi de haftada 1 saat görüş gününe gelir gibi gelip gidiyordu, artık onu da istemiyorum, bir de anneme torunuma baktığın için teşekkür ederim demez mi😅 rica ederiz ne demek dedi annem de

En iyisi sizinki valla çok şanslısınız 🙂
Fatma A. U.

Fatma A. U.

19 Ocak 2026 20:48

Kübra G.

Kaynanam kayınpederim daha çocuğum yeni oldu bana kalkıp 2 3 4 demeye başladılar üstlerine vazifeymiş gibi. Birinde en son dayanamayıp dedim sen neden 2 tane yaptın. 3. Yü yapsaydın diye ama onu bile anlamadılar hala devam ettiler 2 hafta baktılar oğluma sabah 8 akşam 6 buçuğa kadar bana diyorlar ki çocuk kolay bakılmıyormuş biz 3 4 5 diyorduk ama falan. 2 hafta baktıkları zor geldi erken başlamışsın işe demeye başladılar inanın çok anlatılacak söylenecek şey var da işte

Zaten bu çocuk sayısını belirliyenleri boğasın geliyor sanki kendi ellerinde

Ya maddi gücü varmı tahammülü varmı bu düşünen yok

Sana tahammül ediliyor ağzını kapa otur yani değilmi
G

Gbüşra

19 Ocak 2026 20:51
Kaynana problemler okudukça anksiyetem artıyor. Çıktığımız bu yolda gazamız mübarek olsun arkadaşlar 😂 (deliliğe vurmazsan gerçekten deliriyosun)
B

Büşra K. ..

19 Ocak 2026 20:56
Kızlar yapın kahvenizi keyfimize bakalım boşverin yazdıkça okudukça sinirlerim hopluyor 😅

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir