Kaynana
488 görüntüleme
K
Kübra G.
19 Ocak 2026 18:22
17 aylık oğluma ben çalıştığım için kendi annem ve kaynanam dönüşümlü bakıyor. Kaynana kişisi oğluma bebeğim demeyi öğretmiş sürekli çocuğa bebeğim bebeğim diyip duruyor aşkım falan da öğretecekmiş de onları dememiş oğlum. Evin içinde benim çocuğuma bebeğim aşkım diyip duruyor ve bu durum beni sinir ediyor. Çocuk kendi çocuğu sanki bazen bana öyle davrandığını hissediyorum. Yiyeceği içeceği şeyler konusunda karışıyor ben bir şey dediğimde küsüyor tersliyor ben ters davranınca hemen bi savunmaya geçmeler falan eşim de anasına düşkün bir şey dedirtmiyor kendi de diyemiyor dese de gerçi anlayan yok. Çok sıkıldım saçma sapan öğrettiği şeylerden tavırlarından çok bilmiş havalarından sürekli çocuğuma kendi çocuğuymuş gibi davranmasından. Ne desem ne yapsam bilmiyorum kadın laftan anlamıyor.

Fatma A. U.
19 Ocak 2026 18:30
Valla kusura bakmasın madem tekrardan birine birşeyler öğretmek istiyor madem kendi oğlunu alsın ona öğretsiz sizin doğurduğunuz çocuğa bukadar nasıl müdahale edebilir ayıp gücenmesine tavır yapmasıda çok ayıp
İlk başta eşiniz anlıyacak sonra annesinin anlaması sağlanacak nekadar saçma
İlk başta eşiniz anlıyacak sonra annesinin anlaması sağlanacak nekadar saçma
K
Kübra G.
19 Ocak 2026 18:33
Daha bugün eşim dedi ki çocuğa düzgün bir şey öğret sayıları hayvanları falan kaynanam da diyor ki nesi var kelime oda kelimesi artıyor sen ne öğrettin diyor bir de benim sinir tavan tabi
E
Ebru Ç.
19 Ocak 2026 18:34
Okurken ben sinir oldum cidden ama işte eşinizin sizin yanınızda durup bir sınır çizmesi gerekiyor ama yapanı bulmak zor, benim eşimde çok anneci 5 ay sonra benimkine de bakacaklar eşim sanki çok güzel bir şey gibi 5 ay sonra zaten halasının(görümcem de orda yaşiyor) yanında diye böbürleniyor sanki sizinkini okuyup kendiminkinee sinirlendim 🙄 Allah var bizimkiler anne ne derse onu yapmaya çalışıyor benim sinirim eşime genel olarak 🤦🏼♀️ bu kadar anneci olacaksanız niye evlendiniz gerektiği yerde eşinin ysnında olup sınır koymak gerekir siz de önce eşinizi kabullenditmeye calıssanız
E
Ebru Ç.
19 Ocak 2026 18:35
Daha bugün eşim dedi ki çocuğa düzgün bir şey öğret sayıları hayvanları falan kaynanam da diyor ki nesi var kelime oda kelimesi artıyor sen ne öğrettin diyor bir de benim sinir tavan tabi
B
Büşra K. ..
19 Ocak 2026 18:35
Kübra Hanım aynı benim kaynanam ne laftan anlar ne sözden çocuğuma benden daha iyi baktığını iddia eder kendisi 3 tane doğurmuş ben bir şey bilmiyormuşum çocuğum benden çok onu seviyormuş birşey desem aniden şekeri fırlar ya da ağlar benim sizden tek farkım ben çalışmıyorum evlerimiz çok yakın hemen hemen her gün habersiz gelir fazla yüz vermem gider geri ben de takmıyorum ya da bir konu beni çok rahatsız ederse hemen uyarırım ta ki anlayana kadar anlayınca şekeri fırlar ayılır bayılır ağlar ama söz konusu evladımsa kimse umurumda olmaz size de tavsiye ederim net ve keskin bir ifadeyle anlayana kadar uyarın

Fatma A. U.
19 Ocak 2026 18:41
Allah yardımcınız olsun bu ney ya sırf bu yüzden çocuğumla işe gidip geliyorum hiç gerek tok yüz göz olmaya
Tamam babaannesi olabilir ama bukadar müdahale fazla
Tamam babaannesi olabilir ama bukadar müdahale fazla

Fatma A. U.
19 Ocak 2026 18:43
Kübra Hanım aynı benim kaynanam ne laftan anlar ne sözden çocuğuma benden daha iyi baktığını iddia eder kendisi 3 tane doğurmuş ben bir şey bilmiyormuşum çocuğum benden çok onu seviyormuş birşey desem aniden şekeri fırlar ya da ağlar benim sizden tek farkım ben çalışmıyorum evlerimiz çok yakın hemen hemen her gün habersiz gelir fazla yüz vermem gider geri ben de takmıyorum ya da bir konu beni çok rahatsız ederse hemen uyarırım ta ki anlayana kadar anlayınca şekeri fırlar ayılır bayılır ağlar ama söz konusu evladımsa kimse umurumda olmaz size de tavsiye ederim net ve keskin bir ifadeyle anlayana kadar uyarın

Betül ..
19 Ocak 2026 18:44
Aaaayyy herkesin kaynanası aynı mı yaaaa 😂 Yalnız değilmişim dedim 😂 Herkes uzaktan iyidir yakından sinir bozucu.Ve eşiniz yanınızda durmuyorsa bu konularda daha kötü.Allah hepimize yardım etsin
B
Büşra K. ..
19 Ocak 2026 18:46
Ben zaten bu çok çocuk doğuranların veya bizden önce çocuk doğuranların her haltı biliyormuş gibi davranması dan acayip sinir oluyorum

Fatma A. U.
19 Ocak 2026 18:49
Hiçbir şey de bildikleri yok bence
Doğurduk mesela benim kızım 7 aylık oldu nasıl büyüttüm gelip birşeye ihtiyavın varmı diye soran olmaz akıl veren gırla
P
Pınar K.
19 Ocak 2026 18:49
yalnız değilsin 😞

Betül ..
19 Ocak 2026 18:55
Ahahaha.Bende bir anımı anlatayım bari sizde yorumlayın.Taşınacağımız zaman kayınvalide grip oldu bizim evde ve haliyle kızıma da geçti 3,5 yaşında.Ertesi gün kreşe yollamadım.O hasta haliyle çocuğa bakmak istemedi koşa koşa ev temizleyeme gitti 😂 bende çocukla evde kaldım düşünün neymiş anne anne diye beni arıyormuş 😂😂😂
G
Gbüşra
19 Ocak 2026 18:56
Allah yardım etsin kötü kaynanalara da akıl fikir versin. Çok çocuk eğitmek istiyorsa kendi doğursun. Diyemiyosun işte….

Fatma A. U.
19 Ocak 2026 18:59
Ahahaha.Bende bir anımı anlatayım bari sizde yorumlayın.Taşınacağımız zaman kayınvalide grip oldu bizim evde ve haliyle kızıma da geçti 3,5 yaşında.Ertesi gün kreşe yollamadım.O hasta haliyle çocuğa bakmak istemedi koşa koşa ev temizleyeme gitti 😂 bende çocukla evde kaldım düşünün neymiş anne anne diye beni arıyormuş 😂😂😂

Betül ..
19 Ocak 2026 19:03
Birde ben kaynanadan çok çektim siz mutlu olum diye acıtasyon yapmazlar mı 😵💫
Ş
Şilan
19 Ocak 2026 19:19
Bir çocuğun sadece bir bakıcısı olmalı hep o bakmalı. O kişiden alıp başka bakacak birine verin
G
Gökçin N.
19 Ocak 2026 19:22
Bence en temizi bakıcı tutmak. Kimse ben senin çocuğuna baktım diye hak iddia edemez.
K
Krdiiidm
19 Ocak 2026 19:30
Allah yardım etsin kötü kaynanalara da akıl fikir versin. Çok çocuk eğitmek istiyorsa kendi doğursun. Diyemiyosun işte….
G
Gbüşra
19 Ocak 2026 19:31
Birde ben kaynanadan çok çektim siz mutlu olum diye acıtasyon yapmazlar mı 😵💫
G
Gbüşra
19 Ocak 2026 19:32
1 tane kzım var kaynnmda diyor altının bezini atmadan bitane daha yaparsınız diyor bende sen doğur doğurabiliyorsan dedim 😅