Kaşıkla Verince Yemiyor Elle Yiyor

148 görüntüleme
B

Betül L.

30 Nisan 2026 22:59
Kızım 13 aylık kasikla verince ucuyla alıyor ağzını açmıyor minicik açıyor ama elimle verince alıyor ağzına bunu nasıl çözeceğim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
30 Nisan 2026 23:02
Bebeğinizin kaşıkla yeme konusunda isteksiz olması, ancak elinizle verdiğinizde yemesi oldukça yaygındır. Bu durumun birkaç nedeni olabilir:

Gelişimsel bir aşama: Bebeğiniz 13 aylık, bu da keşfetme ve bağımsız olma sürecinde olduğu bir dönem. Kendi kendine yemek yemeyi öğrenmesi zaman alabilir.
Kaşıkla ilgili bir sorun: Bebeğiniz kaşıkla yemeyi öğrenmekte zorlanıyor olabilir.

Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Kaşık seçimi: Bebeğinizin sevdiği ve kolayca tutabileceği bir kaşık seçin. Bazı bebekler daha küçük veya daha hafif kaşıkları sever.
2. Kaşıkla yemek vermeyi alışkanlık haline getirin: Her yemekte kaşıkla yemek vermeyi denemeye devam edin. Bebeğiniz alışıkça, kaşıkla yemeyi öğrenebilir.
3. Elinizle verme yöntemini kullanmaya devam edin: Bebeğiniz elinizle verdiğinizde yemek yemeyi seviyor, bu nedenle bu yöntemi kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak kaşıkla yemeyi de teşvik etmeye çalışın.
4. Yemekleri eğlenceli hale getirin: Yemek zamanlarını eğlenceli hale getirmek için, ilginç şeyler deneyebilirsiniz. Örneğin, bir hikaye anlatarak veya bir şarkı söyleyerek yemek yemeyi teşvik edebilirsiniz.
5. Sabır: Bebeğinizin kaşıkla yemeyi öğrenmesi zaman alabilir. Sabır ve sürekli teşvik ile bu sorunu çözebilirsiniz.

Unutmayın ki her bebek farklıdır ve kendi hızıyla gelişir. Eğer bebeğinizin beslenmesi veya gelişimi konusunda endişeleriniz varsa, bir pediatri uzmanına danışmanız her zaman en iyisidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kendi Kendine Asla Yemiyor
2. Ağzını Açmıyor
3. Blw
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Emel C.

Emel C.

30 Nisan 2026 23:20
Benim bebegimde kendi yemek istiyor yaşına yeni girdi kaşıkla verilen hicbirseyi yemiyor hep kendi yiyebilecegi boyutta yapmam gerekiyor
B

Betül L.

30 Nisan 2026 23:21
Aynı durumlar bugün önüne az biraz yoğurt koydum oyun matinda onunla kaşık tuttu etrafı üstüne sürü ağzına almiyor ben yiyeyim diyorum anne yesin deyince uzatıyor ve kendi ağzına o sıra kaşık veriyorum alıyor ancak bu şekilde
Emel C.

Emel C.

30 Nisan 2026 23:28
Acaba kaşığı kendi tutmak istiyor olabilir mi benim oğlum çatal tutmaya çalışıyor suan aşırı döküyor ama yapacak birsey yok
B

Betül L.

30 Nisan 2026 23:30
Kendi tutuyor zaten o hep istiyor mesele o yemeği alıp dökecek karıştıracak. Ogrenme kulesi aldık portal sıkıyoruz tezgaha tabak koyuyorum yiyor elle
B

Buse Ç.

30 Nisan 2026 23:50
Bir çok arkadaşımda ve kendi bebeğimde başımıza gelen bir olay.Aynı dönemlerde kaşık reddi benim oğlumda da oldu.Hiç zorlamadan eliyle yemesine müsade ederek süreci atlattık.Bu dönemde zorlamak yeme reddine bile sebep olabiliyormuş.Umarım en kısa sürede kaşık reddini yenecektir bebişiniz.
B

Betül L.

1 Mayıs 2026 18:39
İnşallah ya teşekkür ederim🩷
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir