Blw

87 görüntüleme
Simge P.

Simge P.

20 Ocak 2026 10:49
Oğlum 10,5 aylık. Şu ana kadar kendi eliyle çok sınırlı şekilde bir şeyler yedi; sadece 1–2 kez havucun tadına baktı, yine 2 kez de muz yedi. Önüne makarna, yoğurt ya da mama gibi yiyecekler koyduğumda genelde eliyle oynuyor veya yere atıyor, ancak yemiyor. Elini ağzına götürme konusunda bir sorunu yok tüm oyuncakları ağzına götürüyor çünkü; kaşık ya da çatal gördüğünde ağzını açıyor, verdiğim yiyecekleri de yiyor. Fakat kendi elinde tuttuğu yiyecekleri ağzına götürmüyor. Benzer bir durum yaşayan var mı, bu konuda nasıl bir yol izlemek gerekir?
H

Hilal

20 Ocak 2026 11:03
Benim bebeğim de böyle, eline kaşık verince kaşıkla yiyor ağzına götürüyor ama elindeki yemeği ağzına götürmüyor oynayıp yere atıyor, zamanla onu da yaparlar belki
E

Ezgi ..

20 Ocak 2026 11:04
sevdiği ya da merak edip uzandığı yiyeceği verdiğinizde de yine aynı şekilde davranır mı acaba deneseniz. Çünkü biz öyle başladık merak ettiği, istediği tabi yiyebileceği şeyleri verdim. sevmediğini ağzına dokundurmuyor orası ayrı :)
H

Hilal

20 Ocak 2026 11:09
Bizim yediklerimizden istiyor ama onlar da salçalı ve baharatlı oluyor, reflüsü olduğu için her şeyi de yediremiyorum açıkçası, nasıl olacak bilemiyorum
İ

İpek B. Z.

20 Ocak 2026 11:46
Kendi oglumu okuyorum sandim bir an🤣 Bir anda değişti Simge Hanım, 12 ayı bitmek üzereydi kendi kendine yemek istedi birden.
Simge P.

Simge P.

20 Ocak 2026 11:47

İpek B Z

Kendi oglumu okuyorum sandim bir an藍 Bir anda değişti Simge Hanım, 12 ayı bitmek üzereydi kendi kendine yemek istedi birden.

Umarım bizimde öyle olur sabırla bekliyorum
Simge P.

Simge P.

20 Ocak 2026 11:50

Hilal

Bizim yediklerimizden istiyor ama onlar da salçalı ve baharatlı oluyor, reflüsü olduğu için her şeyi de yediremiyorum açıkçası, nasıl olacak bilemiyorum

Aynı durum bizde de var, bizim yediğimiz şeyleri istiyor fakat verebileceğim şeyleri verdiğimde onlarıda yemiyor maalesef
Simge P.

Simge P.

20 Ocak 2026 11:57

Ezgi

sevdiği ya da merak edip uzandığı yiyeceği verdiğinizde de yine aynı şekilde davranır mı acaba deneseniz. Çünkü biz öyle başladık merak ettiği, istediği tabi yiyebileceği şeyleri verdim. sevmediğini ağzına dokundurmuyor orası ayrı :)

En sevdiği şey olan yoğurdu, muzu, avokadoyu bile önüne koyduğumda eliyle yere atıyor şu aralar

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir