Kendi Kendine Asla Yemiyor

46 görüntüleme
T

Tuğçe Y.

11 Ocak 2026 15:44
Bebeğim 9.5 aylık yemeğini asla kendi yemiyor yani önüne koyduğum şeyleri keşfetmeye çalışıyor ama asla yemeye çalışmıyor hala diş çıkarmadı tamam bu çok normal ama hiç diş kaşıyıcı olarak herhangi bir şeyi de kullanmaz bazı bebekler böyle oluyormuş ama yiyecekleriniz ağzına götürmemesi hem gelişimsel açıdan bir sorun mu var diye hem de ne zamana kadar bu böyle sürer diye beni endişelendiriyor. Var mı bu durumu yaşayanlar yada ne yapabileceğimi önerebilecek?
E

Emine

11 Ocak 2026 17:18
9 ay 10 günlük aynı önüne koydugum yiyecekleri ağzına götürmüyor yemeye çalışmıyor kaşık görürse yada ben ona bişey uzatırsam ağzını açıyor ben ilk zamanlar korkup eline vermedim kaşıkla besledim çoğunlukla ondan diye düşünüyorum
G

Gülcan Ş.

11 Ocak 2026 17:29
Benim kızım 7 aylık bazen eline havucu verıyorum alıyor bence serbest bırakın bogazına kaçacak yumuşak şeyler vermeyin eline ama böyle ellerine birseyler ala ala keşfedip yicekler ağızlarına götürecekler
G

Gülcan Ş.

11 Ocak 2026 17:31
İki tane havuç alın elinize birini onun önüne bırakın birini de kendınız karşısında oyun oynayarak yiyin bir yapın iki yapın üçüncü de yapar eğer yapmazsa doktorunuzla görüşün
T

Tuğçe Y.

11 Ocak 2026 17:35
Sert meyve ve sebzelerden pankek yapınca elimden geldiğince kendiyesin diye teşvik ediyorum ama yapmıyor yemeyi bazen bir oyuncağı ağzına götürünce o oyuncağı daha sık eline veriyorum ama yine de bu ayda bir bebek için böyle olmaması gerekir diye tedirginim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir