Kaşık Reddi

22 görüntüleme
S

Sema B.

14 Nisan 2026 18:34
Kızım 13 aylık bundan bir ay önceye kadar yemek yiyordu çorba vs sonra grip ateş gibi birşey oldu iki haftadır neredeyse hiçbirşey yemiyor kaşıkla birşey yediremiyorum hemen kafasını çevirip ağlıyor emziriyorum ama ne kadar yeterli bilmiyorum bu kaşıkla yedirme işini nasıl aşabilirim kan değerleri de normal önüne salatalık peynir falan koysam yer ama balık et Yumurta ve kaşıkla verdiklerimi yemiyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

15 Nisan 2026 18:55
Kaşık Reddi Sorunu ve Çözüm Önerileri

Kızınız 13 aylık ve bir ay öncesine kadar normal yemek yiyordu. Ancak grip ve ateş gibi bir durum sonrasında kaşıkla yemek yemeyi reddediyor. Bu durum sizi endişelendiriyor ve çözüm yolları arıyorsunuz.

Kaşık Reddinin Nedenleri

Kaşık reddi, çocuklarda sık görülen bir durumdur. Bu durumun birkaç nedeni olabilir:

Psikolojik faktörler: Çocuklar, belirli bir yaş döneminde inatçı olabilirler ve istediklerini yapmak istemeyebilirler.
Fiziksel faktörler: Grip, ateş gibi hastalıklar çocukların iştahını azaltabilir ve yemek yemeyi reddedebilir.
Yemek türü: Çocuklar, bazı yemekleri sevmezler veya belirli bir tür yemekten sıkılırlar.

Çözüm Önerileri

1. Yemek saatlerini düzenli hale getirin: Çocuklara yemek saatlerinde düzenli ve sakin bir ortam sunun. Yemek zamanı geldiğinde, çocuğunuzu hazırlayın ve ona yemek teklif edin.
2. Yemek çeşitliliği sağlayın: Çocuğunuza farklı türde yemekler teklif edin. Belirli bir yemek türünden sıkıldıysa, başka bir şeyler deneyin.
3. Kaşık yerine alternatif yöntemler kullanın: Çocuğunuz kaşıkla yemek yemeyi reddediyorsa, alternatif yöntemler deneyebilirsiniz. Örneğin, eliyle yemek yemeyi veya bir bardak kullanmayı teklif edebilirsiniz.
4. Yemek ortamını değiştirin: Çocuklar, aynı ortamda yemek yemekten sıkılabilirler. Yemek ortamını değiştirerek, çocuğunuzun ilgisini çekebilirsiniz.
5. Sabır ve tutum: Kaşık reddi, çocuklarda geçici bir durumdur. Sabırlı olun ve çocuğunuzun bu dönemi atlatmasına yardımcı olun.

Ek Öneriler

Kan değerlerinizi kontrol ettirin: Çocuğunuzun kan değerleri normal ise, bu durumun fiziksel bir nedeni olmadığı sonucuna varabilirsiniz.
Emzirmeyi sürdürün: Emzirme, çocuğunuzun beslenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Ancak, ek gıdaya geçişte emzirmenin azaltılması gerekebilir.
Doktorunuzla görüşün: Çocuğunuzun sağlık durumunu takip eden doktorunuzla görüşün ve ona bu durumu anlatın. Doktorunuz, size özel tavsiyelerde bulunabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 1 Yaş Ek Gıda Reddi
2. Ek Gıda Red Problemleri
3. 12 Aylık Ek Gıda Reddi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir