1 Yaş Ek Gıda Reddi
112 görüntüleme
C
Canan Y. ..
5 Temmuz 2025 15:00
Kızım bir yaşında bir ay önce grip oldu ve diş çıkardı ondan sonra iştahı kapandı daha az yemeye başladı,ilk kaşık ile yemekyemeyi reddetti elimle yedirebilecegim besinler verdim yaklaşık on gündür bu şekilde de yemek istemiyor ne versem ağzında bekletip oguruyor çok sevdiği yiyecekleri bile yemek istemiyor aç kalıyor diye üzülüyorum budurum gecicimi yada benim yapabileceğim bir şey var mı doktor zorlama dedi sadece zorlamazsam asla ağzına birşey sokmuyor zorla bir kibrit kutusu kadar birşey anca yiyor benimle aynı durumu yaşıyan varmı çözüm öneriniz nedir
A
Asel Y. ..
10 Temmuz 2025 21:07
Merhabalar benim kızım da 13 aylık olacak ve ek gıdayı çok çok zor yediriyorum hep püre haline getiriyorum onu bile isteyerek yetmiyor. Bende şaşırıp kalmış vaziyetteyim ne yapacağımı bilmiyorum
Ş
Şule G.
10 Temmuz 2025 21:19
1 yaş dönemi bende bu durumu yaşadım. Kahvaltıdan 2 saat sonra meyve yediririm sonra uyur uyanınca öğle yemeği falan veriyordum. İştahsızlık olunca bende öğün telafi etmek için daha sık yemek teklif ettiğimi farkettim. Bir gün kahvaltıya ona özel bişey hazırlamadan ortaya sadece kendim için peynir ekmek çıkarmıştım onu yemek istedi. Çocuğumun yemek saatleri arasında 3 4 saat ara olması gerektiğini de farkettim. Şimdi en az 3 saat bişeyler önüne koymuyorum. O yemediğinde siz yemesini istediğiniz şeyi yerseniz zamanla dikkatini çekebilirsiniz. Öğün aralarını biraz açarsanız da acıkıp yemeyi kabul edebilir. Eğer bebeğinizi ayrı kendinizi ayrı doyuruyorsanız aynı sofrada birlikte yemek yemeyi de deneyebilirsiniz. Ortam değiştirmek de yemeklerini yemesine katkı sağlıyor. Mesela hep mutfakta yiyorsa balkonda kahvaltı yapmayı deneyin. Hep mama sandalyesinde yiyorsa birlikte yer sofrasını deneyin. Değişiklikler bazen onlara iyi geliyor. Biz 1 aydır kahvaltımızı yer sofrasında yapıyoruz daha iştahlı yiyor
C
Canan Y. ..
10 Temmuz 2025 21:50
İki gündür bende dediğiniz gibi yapıyorum yer sofrasında akşam yemeği yedi sonrasında kustu hep midesi almıyor galiba ,mama sandalyesinde oturmak istemiyordu ortalıkta gezeleyerek gidip gelip bir iki lokma yedi ama diğer öğünleri yemiyor aç olsa bile emmek istiyor onun yerine, zaten üç dört saatte emiyor ama fazlasını istiyor meyve sevmeyen bir çocuk tatlı şeylerden tiksiniyor ben normal sayıda yemek teklifinde bulunuyorum günde üç kez teklif ediyorum kahvaltıyı zaten yapmak istemiyor belki bir tane zeytin yer diğer ogundede yoğurt yedirebilirsem yoğurt yer akşamda biz ne yemek yiyorsak oda onu yiyor yada hepsini tükürüyor
Ş
Şule G.
10 Temmuz 2025 22:02
1 yaş sonrasında memeye daha düşkün olabiliyorlar. Sanırım bu da biraz başka yiyeceklere olan ilgilerini azaltıyor. Hastalıkta tabiki iştahsızlık yapabiliyor. Ama geçici bir dönemdir. Bazen bu dönem uzun sürüyor bazen çabuk atlatılıyor. 1 yaşta hastalıkla beraber huy değiştirme dönemide yaşanabiliyor
C
Canan Y. ..
10 Temmuz 2025 22:18
Galiba dediğiniz gibi oldu huylarida değişiyor buyumusde küçülmüş gibiler ,cevap yazdığınız için teşekkür ederim
E
Eda K. ..
10 Temmuz 2025 23:01
Bende de ayni sorun var hatta sivi mamaya basladik dusuk kilo oldugu icin bir kac sevdigi tarifi buldum (pankek, irmikli kuymak ) onlari dönüşümlu yapiyorum ben cozumu bizle birlikte sofraya oturtmakta buldum yemegi onun onune koyup yedirmek istedigimde ayri oldugunu anlayip yeniyor onun yemeginidr bizim onumuze koyuyorum bizim yemeklerden sanip yiyor. Ya da alakasini cekecek bir ugras vermeye çalışıyorum kulaklik ,oyuncak dolu kutu mama sandalyesinini onune az su dokup oynama oynarken agzini açtığını anlamiyor bir takla atip yedirmedigimiz kaldi sal diyorlar ama analik iste
C
Canan Y. ..
11 Temmuz 2025 05:42
Aynılarını bende yapıyorum ne kadar yerlerse artık