Ek Gıda Red Problemleri

116 görüntüleme
Ş

Şeyma A.

9 Ocak 2026 16:52
Merhabalar bebeğim 13 aylık kız bebek doğum kilosu 3060 gr şuanki kilosu 9.5-10 arasında ek gıdaya başladığımızdan 10. Aya kadar bebeğime her gün düzenli yemek yedirirdim sebze , et , tavuk ,balık her şeyi yapardım ve reddetmezdi beni ancak 10. Ayda ben işe başladım biberon reddi olduğu için sağdığım anne sütlerini hiç içiremedim , mama denedik onu da içmedi doktorumuz da kaşık mama denememi söyledi onu yedi ve ben böylelikle iş hayatıma döndüm ancak bebeğim o süreçten sonra gıda reddine başladı ve hızla bu red süreci devam etti şu an 13 aylık peynir , yumurta , yoğurt bir yana köfte bile yediremiyorum yani her yeni gördüğüm tarifi yapıyorum her yolu deniyorum ama çok reddediyor bu süreç geçici mi? Ben serbest çalışıyorum ve her gün işe gitmiyorum mamayı da her gün vermiyoruz o yüzden anne sütüyle besleniyor ben ek gıda reddi yapmasına çok üzülüyorum süreci doğru yönetmek istiyorum rafine şeker asla vermedim bebeğime bu mamalarda şeker var diye biliyorum ama normal mama içmiyor ve benim sağdığım sütleri de içmiyor o nedenle bir şey yapamıyorum beni aydınlatabilir misiniz lütfen bu süreci nasıl yönetebilirim?
Ş

Şilan

9 Ocak 2026 17:09
işe başlar baslamaz mi reddetti? O zaman psikolojik. Eğer belli bir süre sonra reddetme başladı ise bakıcısı yemek konusunda çok zorlamış bıktırmış olabilir
Ş

Şeyma A.

9 Ocak 2026 17:10
Eşim bakıyor zaten süreç içinde gelişti her şey yavaş yavaş redler başladı yumurta ve yoğurdu yeni yeni reddetmeye başladı mesela
Ş

Şeyma A.

9 Ocak 2026 17:10
O yüzden zorlamadığını biliyorum eşimin 😔
C

Cennet �.

9 Ocak 2026 18:03
Dönem dönem çocukların yemek zevki değişiyor fakat anladığım kadarıyla sizinki farkli bir durum. Beslenme eğitimi alabilirsiniz bence faydalı olur.
Ş

Şeyma A.

9 Ocak 2026 18:42
Yemeği tamamen reddetmiyor yemek yapıyorum beğenirse yiyor beğenmezse yenisini yapıyorum ya da sevdiği bir şey yapıyorum yesin diye eskiden yumurta yerdi şimdi haşlama değil omlet yapıyorum yumurta kırıyorum onları bile yemiyor yani redler var bir kase yoğurt yerdi şimdi yoğurt yediremiyorum mesela avokado yediriyordum şimdi meyveyle karıştırıp yapıyorum eskiden bir kavonoz yerdi meyveli avokadolu yoğurt şimdi hiç yemiyor yani zaman zaman değişir ama bu denli değişir mi ki?
Ş

Şeyma A.

9 Ocak 2026 18:43
Köfte yemiyor , kıyma sevmiyor , et veriyorum yemiyor , tavuk yemiyor küçük küçük çorbaya falan karıştırıp arada yediyorum saklaya saklaya
C

Cennet �.

9 Ocak 2026 19:21
Bir dönem benim kızımda çok sevdiği şeyleri yememeye başladı. Bende ısrarcı davranmadım. Aradan bir iki ay geçti tekrar verdim yemeye başladı.
Ş

Şeyma A.

9 Ocak 2026 19:22
Elimden geldiğince iyi beslemeye çalışıyorum ama reddedince de hem moralim bozuluyor hem de yoruluyorum her gün bir sürü yemek yapıyorum yesin diye
Y

YP

9 Ocak 2026 21:08
Benim bebeğimde muz ve yoğurda bayılırdı 2-3 aydır ikisini de ağzına sürmüyor bir anda bıraktı. Şuan 14 aylık

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir