Kaşık Reddi

93 görüntüleme
Ö

Özge T.

29 Mart 2026 07:52
Merhaba bebeğim 10 aylık. Taneli pütürlü gıdalar tüketiyor ancak kaşıkla yemek istemiyor hiç. Hem blw yapıyoruz hem ben yediriyorum karışık gidiyoruz. Çorba ya da yoğurt yediremiyorum kaşık reddi yüzünden. Ben yedirdiğimde de elimle verirsem yiyor. Yoğurt yerine bardakla kefir veriyorum artık. Kaşık işini nasıl çözebilirim bu durumu yaşayan anneler varsa önerileriniz varsa sevinirim.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
30 Mart 2026 07:55
Kaşık Reddi Sorunu ile Başa Çıkma Yolları

Kaşık reddi, bebeklerin kaşıkla beslenmeyi kabul etmemesi durumudur. Bu durum, anne ve babaları endişelendirebilir ve bebeğin beslenmesi konusunda zorluklar yaratabilir.

Nedenleri ve Çözüm Önerileri

Kaşık reddi nedenleri arasında bebeğin bağımsız olma arzusu, kaşıkla beslenmeye alışmaması ve dokunma hassasiyeti gibi faktörler olabilir. İşte bu sorunu çözmek için bazı öneriler:

1. BLW (Baby Led Weaning) Yöntemini Deneyin: BLW, bebeğin kendi kendine yemek yemeyi öğrenmesine yardımcı olan bir yöntemdir. Bebeğinizin eline yiyecekleri vererek, kendi kendine yemeyi öğrenmesine yardımcı olabilirsiniz.
2. El ile Besleme: Bebeğiniz kaşıkla yemek yemiyorsa, elinizle beslemeyi deneyebilirsiniz. Bu, bebeğinizin sizin elinizden yemek yemeyi öğrenmesine yardımcı olabilir.
3. Yiyecekleri İlginç Hale Getirin: Bebeğinizin ilgisini çekmek için yiyecekleri ilginç hale getirebilirsiniz. Örneğin, yiyecekleri farklı şekillerde kesebilir veya renklendirebilirsiniz.
4. Sabırlı Olun: Kaşık reddi sorunu, sabır ve anlayış gerektiren bir durumdur. Bebeğinizin kendi hızıyla öğrenmesine izin verin ve onu zorlamayın.

Ek Öneriler

Bebeğinizin önüne yiyecekleri koyarak, kendi kendine yemeyi öğrenmesine yardımcı olabilirsiniz.
Yiyecekleri küçük parçalar halinde keserek, bebeğinizin kolayca yemesi sağlanabilir.
* Bebeğinizin beslenmesi konusunda endişe duymayın, ancak gerektiğinde doktora danışmayı unutmayın.

Sonuç

Kaşık reddi sorunu, birçok anne ve baba tarafından karşılaşılan bir durumdur. Sabır, anlayış ve doğru yaklaşım ile bu sorun çözülebilir. Bebeğinizin beslenmesi konusunda endişe duymayın ve gerektiğinde doktora danışmayı unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek gıda ve beslenme reddi
2. Kaşıkla Birse Yemiyor
3. Kaşıkla Yemeyi Reddetme
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir