Karın Üstü Durmak İstemiyor

61 görüntüleme
Elif K.

Elif K.

14 Nisan 2026 13:21
4,5 aylık kızım karın üstü durmaktan nefret ediyor ne yaptıysam 3 dkdan fazla durduramadım çığlık kıyamet kopuyor kafasını tutabiliyor sağa sola dönmeye de çalışıyor hatta destekle dönüyor da ama iş karın üstü durmaya gelince istemiyor ne yapabilirim tavsiyesi olan var mı??
K

Kübra E.

14 Nisan 2026 13:23
Bence zorlamayın. Benim oğlumda durmuyordu kafasını kaldırabiliyor döndürmeye çalışıyor diyorsunuz sorun olmadığını gösteriyor zaten. Yaptırmayı çok istiyorsanız mızmızlanana kadar tutun sonra alın biraz oyalayın tekrar koyun bu bile faydalı olur
Elif K.

Elif K.

14 Nisan 2026 13:26
Teşekkür ediyorum zorlamak istemiyorum sadece boyun kasları güçlensin diye ve hiç yapmadım dememek için yapıyorum ama istemiyor iste
Afranur K.

Afranur K.

14 Nisan 2026 13:26
Benim kızım direk düm düz yatmayı sevmezdi, altına emzirme yastığı koyardım. Onunla daha rahat ediyordu. Büyüdükçe düştü emzirme yastığından kendisi zaten, emeklemeye döndü.

4.5 aylık olduğu için oyuncaklara da ilgisi vardır aslında, su matı ya da hareketli oyuncaklardan denediniz mi?
Elif K.

Elif K.

14 Nisan 2026 13:29
cee ee yapan ayıcık vardı onu denedim hemen sıkılıyor emzirme yastığıda denedim onunla 3 dk duruyor zaten 😊 su matı deneyebilirim teşekkür ederim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

14 Nisan 2026 13:29
Bebeğinizin karın üstü durmayı sevmediği konusunda endişe duyuyorsunuz. Bu durum oldukça yaygın ve çoğu bebek karın üstü durmayı sevmez. Ancak bazı önerilerle bebeğinizi karın üstü egzersizi yapmaya teşvik edebilirsiniz:

Oyuncaklarla dikkatini çekin: Bebeğinizin önüne ilgi duyacağı oyuncaklar koyun. Sesli, hareketli oyuncaklar veya renkli objeler kullanabilirsiniz.
Kucağınızda karın üstü pozisyonu: Bebeğinizi kucağınızda karın üstü pozisyonuna getirin. Bu şekilde daha güvende hissedebilir.
Yavaş ve kısa egzersizler: Başlangıçta kısa süreli (1-2 dakika) egzersizlerle başlayın ve yavaş yavaş süreyi artırın.
Taklit: Siz de bebeğinizin yanına yatıp onun gibi davranın. Bebeğiniz sizi taklit etmeye çalışacaktır.
Dönmeye teşvik: Bebeğiniz sağa sola dönmeye çalışıyorsa, onu destekleyerek dönmesine yardımcı olun.
Gelişimi takip edin: Bebeğinizin genel gelişimini takip edin. Her bebek farklı hızda gelişir.

Bebeğinizin karın üstü durmayı sevmesi zamanla gelişebilir. Sabırlı olun ve endişe duyuyorsanız pediatricianınıza danışın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Karın Üstü Egzersiz
2. Karın Üstü Yatma Sorunu
3. Zqman Geçirme
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
C

Canan T. ..

14 Nisan 2026 13:51
Benim bebeğim de 2 buçuk aylık aynı durumdayız. Normal şekilde karın üstü hiç sevmiyor kafasını gömüp ağlıyor. Emzirme yastığı ile deniyorum sürekli ama onu da asla sevmiyor. Üstelik kafasında yamukluk var doktor mutlaka yaptırın dedi ama 10 saniye bile durmak istemiyor çok ağlıyor, çok huzursuzlanıyor. Ben de ne yapacağımı şaşırdım. Oyuncak falan her şeyi denedim. Bilmiyorum vallahi ya kendimi çok yetersiz hissediyorum. Üstelik biraz zorlayınca da sonrasında sakinleşmek bilmiyor.
Elif K.

Elif K.

14 Nisan 2026 14:54

Canan T.O.

Benim bebeğim de 2 buçuk aylık aynı durumdayız. Normal şekilde karın üstü hiç sevmiyor kafasını gömüp ağlıyor. Emzirme yastığı ile deniyorum sürekli ama onu da asla sevmiyor. Üstelik kafasında yamukluk var doktor mutlaka yaptırın dedi ama 10 saniye bile durmak istemiyor çok ağlıyor, çok huzursuzlanıyor. Ben de ne yapacağımı şaşırdım. Oyuncak falan her şeyi denedim. Bilmiyorum vallahi ya kendimi çok yetersiz hissediyorum. Üstelik biraz zorlayınca da sonrasında sakinleşmek bilmiyor.

Hayır canım öyle düşünme iş oraya dökülecek olursa bende yeterli değilim bence kimse yeterliyim demiyodur senin motivasyonun yüksek olacakki bebeğinini motivasyonu yüksek olsun sakın kendini üzme onada yansır öyle böyle büyüyecek bu çocuklar Allahın izniyle bulucaz bi çaresini belki büyüdükçe daha çok sevicekler ben 2 ,5 aylıkken hiç yüz üstü yatırmadım 3,5 aylıktan sonra başladım kafa yamukluğu için ne yapılır gerçekten bilmiyorum o da inşallah düzelir ama kendini üzme Allah yardımcımız olsun

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir