Kaka Yapmama

194 görüntüleme
E

Ebru Ö.

Premium Üye
17 Mayıs 2026 13:02
8 aylık bazen iki üç gün kaka yapmıyor karnında sertlik vs yok. Ek gıdayı iki ana öğün olarak alıyor onun dışında mamayla besleniyor. Ne kadar süre kaka yapmaması normal?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
17 Mayıs 2026 13:02
Normal Kabul Edilen Süre
Sadece anne sütü alan bebeklerde 7-10 gün kaka yapmaması normal kabul edilebilir. Ancak ek gıda ve mama alan bebeklerde bu süre biraz daha kısa olabilir.

Ek Gıda ve Mama Alan Bebeklerde Kaka Yapmama Süresi
Ek gıda ve mama alan bebeklerde 3-5 gün kaka yapmaması normal olabilir. Ancak 8 aylık bir bebekte 2-3 gün kaka yapmaması endişe verici değildir.

Endişe Verici Belirtiler
Bebeğinizin karnında sertlik, ıkınma, ağlama gibi belirtiler yoksa ve genel durumu iyiyse endişe etmenize gerek yok.

Öneriler

1. Bebeğinizin beslenmesine dikkat edin. Ek gıdayı düzenli olarak veriyor musunuz?
2. Bebeğinizin su tüketimini artırın. Su, kabızlığı önlemek için önemlidir.
3. Zeytinyağı veya başka lifli yiyecekler vererek bebeğinizin sindirim sistemini destekleyin.

Doktora Danışma
Eğer bebeğinizin kaka yapmaması sorunu devam ederse veya endişe verici belirtiler görürseniz, doktorunuzla danışmak en iyisi olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 8 Gündür Kakasını Yapmıyor
2. Kaka Yapmama
3. 4 gün kaka yapmama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Göktenur B.

Göktenur B.

17 Mayıs 2026 14:10
Merhaba benim oğlum da 8 ay ek gıda döneminde öyleydi anne sütü artı 2 öğün ek gıda veriyordum bende 2 3 gün oda yapmıyordu ama ben her yemeğine mutlaka zeytinyağı koyuyordum şuan 9 ay 20 günlük her gün yapıyor artık bazen iki bazen 3 kez yapıyor zamanla alıştı benimki rutine girdi sizinkide girer diye düşünüyorum daha uzun süre yapmamış olursa mutlaka bı doktorla konuşun
E

Ebru Ö.

Premium Üye
17 Mayıs 2026 14:15
Göktenur Bektaş
Merhaba benim oğlum da 8 ay ek gıda döneminde öyleydi anne sütü artı 2 öğün ek gıda veriyordum bende 2 3 gün oda yapmıyordu ama ben her yemeğine mutlaka zeytinyağı koyuyordum şuan 9 ay 20 günlük her gün yapıyor artık bazen iki bazen 3 kez yapıyor zamanla alıştı benimki rutine girdi sizinkide girer diye düşünüyorum daha uzun süre yapmamış olursa mutlaka bı doktorla konuşun
Teşekkür ederim ben de mutlaka her gün zeytinyağı ekliyorum daha uzun süre yapamadığı olmadı hiç şükür ya da yaparken çok zorlanmıyor, normal yapıyor umarım zamanla daha düzene girer
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir