Kaka Yapma Sorunu
76 görüntüleme
E
Esra
19 Mart 2026 15:48
Merhaba benim yegenım 3 ayına girecek ama dogdugundan berı en az 6-7 gün kaka yapmıyor acaba bu durumu yaşayan varmı zamanında doğdu gayet sağlıklı fikri olan yardımcı olabilir mı

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye20 Mart 2026 16:12
Yengenizin bebeği 3 aylık ve doğduğundan beri en az 6-7 gün kaka yapmıyorsa, bu durum bazı bebeklerde normal kabul edilebilir.
Sadece anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar kaka yapmaması normal sayılabilir. Ancak mama takviyesi alan bebeklerde durum biraz farklı olabilir.
Bebeğin genel hali huzurluysa, iştahı iyiyse ve karında şişlik yoksa, doktorlar genellikle 7 ila 10 gün arasında kaka yapmamasını normal kabul ediyor.
Eğer bebeğinizin kaka yapamaması nedeniyle huzursuzluğu, ıkınması veya diğer sorunları varsa, bir doktora danışmanız en iyisi olacaktır.
Ayrıca, bazı anneler kaka yapmayı kolaylaştırmak için zeytinyağı deniyor, ancak bu konuda doktorunuzla görüşmeniz en iyisi olacaktır.
Bebeğinizin sağlığı konusunda endişeleriniz varsa, bir uzmandan profesyonel yardım almayı unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kaka Problemi
2. 3 Aylık Kaka Yapmıyor
3. Kaka Yapamıyor
Sadece anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar kaka yapmaması normal sayılabilir. Ancak mama takviyesi alan bebeklerde durum biraz farklı olabilir.
Bebeğin genel hali huzurluysa, iştahı iyiyse ve karında şişlik yoksa, doktorlar genellikle 7 ila 10 gün arasında kaka yapmamasını normal kabul ediyor.
Eğer bebeğinizin kaka yapamaması nedeniyle huzursuzluğu, ıkınması veya diğer sorunları varsa, bir doktora danışmanız en iyisi olacaktır.
Ayrıca, bazı anneler kaka yapmayı kolaylaştırmak için zeytinyağı deniyor, ancak bu konuda doktorunuzla görüşmeniz en iyisi olacaktır.
Bebeğinizin sağlığı konusunda endişeleriniz varsa, bir uzmandan profesyonel yardım almayı unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kaka Problemi
2. 3 Aylık Kaka Yapmıyor
3. Kaka Yapamıyor
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...