Kaka Yaparken Zorlanma
310 görüntüleme
S
Sibel S.
Premium Üye
10 Haziran 2026 22:34
3 aylık bebeğim hergün kakasını yaparken 2 günde bir yapmaya başladı anne sütü alıyor süre normal biliyorum ama yapana kadar aşırı ıkınıyo yapamadığı zaman ağlamaya başlıyor huysuzlaşıyor ne yapmam gerekiyor
M
Meltem G.
10 Haziran 2026 23:13
Gazdir o gaz masaji yapin ilik suyun icinde 5 10 dakika alt bedenini bekletin gaz damlasi kullanin
S
Sibel S.
Premium Üye
10 Haziran 2026 23:14
Gazını çıkartıyor önceki aylarda çok gazımız olduğu için gaz damlası +probiyotik kullanıyoruz kesmedik henüz

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye10 Haziran 2026 23:53
Kaka Yaparken Zorlanan 3 Aylık Bebeğe Yardımcı Olma Yolları
Bebeğinizin kaka yaparken zorlanması ve ıkınması oldukça yaygındır. Bu durum, genellikle bebeklerin bağırsak hareketlerini düzenlemek için yeterli olgunluğa ulaşmamış olmasından kaynaklanır.
Normal Kabul Edilen Süre
Anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar kaka yapmaması normal kabul edilebilir. Ancak 2 günde bir kaka yapması ve yapana kadar ıkınması, bebeğinizin huzursuzluğuna neden olabilir.
Yapabileceğiniz Şeyler
1. Karın Masajı: Bebeğinizin karın bölgesine hafifçe masaj yaparak bağırsak hareketlerini uyarabilirsiniz.
2. Zeytinyağı: Bebeğinizin mamasına bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyerek kaka yapmasını kolaylaştırabilirsiniz.
3. Probiyotik: Doktorunuzun önerisiyle probiyotik takviyesi kullanarak bebeğinizin bağırsak sağlığını destekleyebilirsiniz.
4. Güvenlik ve Rahatlık: Bebeğinizin kaka yaparken rahat ve güvenli hissetmesini sağlayarak, stresini azaltabilirsiniz.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bebeğinizin kaka yaparken zorlanması ve ıkınması, genellikle bir sağlık sorununun işareti değildir.
Ancak, eğer bebeğinizin kaka yapması 10 günden fazla gecikirse veya ağlaması, huysuzlaşması gibi belirtiler ortaya çıkarsa, doktorunuzla görüşmelisiniz.
Sonuç
Bebeğinizin kaka yaparken zorlanması, genellikle geçici bir sorundur. Yukarıdaki önerileri takip ederek, bebeğinizin rahatlığını sağlayabilir ve bağırsak hareketlerini düzenleyebilirsiniz. Eğer endişeleriniz devam ederse, doktorunuzla görüşmeyi unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kaka Yaparken Zorlanma
2. Kabızlık 😢
3. Kaka Yapamıyor
Bebeğinizin kaka yaparken zorlanması ve ıkınması oldukça yaygındır. Bu durum, genellikle bebeklerin bağırsak hareketlerini düzenlemek için yeterli olgunluğa ulaşmamış olmasından kaynaklanır.
Normal Kabul Edilen Süre
Anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar kaka yapmaması normal kabul edilebilir. Ancak 2 günde bir kaka yapması ve yapana kadar ıkınması, bebeğinizin huzursuzluğuna neden olabilir.
Yapabileceğiniz Şeyler
1. Karın Masajı: Bebeğinizin karın bölgesine hafifçe masaj yaparak bağırsak hareketlerini uyarabilirsiniz.
2. Zeytinyağı: Bebeğinizin mamasına bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyerek kaka yapmasını kolaylaştırabilirsiniz.
3. Probiyotik: Doktorunuzun önerisiyle probiyotik takviyesi kullanarak bebeğinizin bağırsak sağlığını destekleyebilirsiniz.
4. Güvenlik ve Rahatlık: Bebeğinizin kaka yaparken rahat ve güvenli hissetmesini sağlayarak, stresini azaltabilirsiniz.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bebeğinizin kaka yaparken zorlanması ve ıkınması, genellikle bir sağlık sorununun işareti değildir.
Ancak, eğer bebeğinizin kaka yapması 10 günden fazla gecikirse veya ağlaması, huysuzlaşması gibi belirtiler ortaya çıkarsa, doktorunuzla görüşmelisiniz.
Sonuç
Bebeğinizin kaka yaparken zorlanması, genellikle geçici bir sorundur. Yukarıdaki önerileri takip ederek, bebeğinizin rahatlığını sağlayabilir ve bağırsak hareketlerini düzenleyebilirsiniz. Eğer endişeleriniz devam ederse, doktorunuzla görüşmeyi unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kaka Yaparken Zorlanma
2. Kabızlık 😢
3. Kaka Yapamıyor
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
M
Melike M.
11 Haziran 2026 00:56
Ben olsam her gün 1 çay kaşığı zeytin yağı verirdim.Benim oğlumda kolikti zor bi süreçti.Ben vermiştim zaytinyağı.En sağlıklısı bence
E
Ece ..
11 Haziran 2026 01:30
Merhaba, bebeklerin henüz sindirim sistemi, bağırsakları henüz gelişmediği için çok yaygın ve normal bir durum bu, biz yetişkinler gibi düşünmeyin müdahale edip süreci bozmaya hiç gerek yok nacizane dokunmayın hiç derim kısacası bebek ıkındığında popo deliği de senkronize bir şekilde açılmıyor bu yüzden bu kadar zorlanması normal, 4. Ay itibari ile düzene girecek ve bağırsakları olgunlaşmaya başlayacaktır.
Yükleniyor...