Kaka Yapamıyor
163 görüntüleme
M
Melike ..
21 Temmuz 2025 11:21
60 günlük bebeğim normalde hergun 2 3 bez kaka yapardı. Bir haftadır kaka yapmakta zorlanıyor iki üç günde bir yapmaya başladı . Kaka yapamadığı için huzursuz ve rahatsız oluyor . Mesela iki gündür kaka yapamıyordu bugün kusarak mide boşalttı. Bu durumda ne yapabilirim
S
Selin Y.
21 Temmuz 2025 19:38
Sadece anne sütü mü alıyor? Benim kızım da 3 aylık oldu 2 aydır iki günde bir yapıyor
M
Melike ..
21 Temmuz 2025 19:46
Sadece anne sütü alıyor . Kaka yapamamanın verdiği huzursuzluk çok oluyor gün içinde . Sizin bebeğinizde huzursuzluk oluyor mu ? Bu durumda yaptığınız bir şeyler var mı?
S
Selin Y.
21 Temmuz 2025 19:48
Masaj yapıyorum gülüyor yaparken hoşuna gidiyo ama yapmasına yardımcı olmuyor maalesef. Probiyotik kullanmayı düşünüyorum
S
Selin Y.
21 Temmuz 2025 19:51
Bir de anne sütü alan bebeklerde 10 günde bir bile olsa sorun değil deniyor ama dediğiniz gibi bebişler rahatsız oluyo ben de fark ediyorum
M
Miray T.
21 Temmuz 2025 19:53
Anne sütüyle beslenen bebeklerin 10 gün kaka yapmaması normal diye söylüyor doktorlar ama benimkinin de kabızlık problemi var mamayla besleniyor 2 aylık tam bugün. Yağlı kağıdı mini koni şeklinde yapıp zeytin yağıyla ucunu biraz değdiriyorum sağa sola yapıyorum çok çok az ama. Anında tuvaletini yapıyor. Fitilden daha az zararlı doğal fitil gibi düşünüyorum ama doğru da olmayabilir. İstersen doktora danışıp deneyebilirsin. Kasılıp duruyor çünkü bebeğim karnını bile elletmiyor onu yaptıktan sonra hem rahatlıyor çok güzel uyuyor gazı da çıkıyor
E
Eda Y.
21 Temmuz 2025 19:54
Süreç çok normal bizimde öyle oldu anne sütü alıyorsa anne kefir içmeli kayısı yemeli
Ş
Şule Y.
21 Temmuz 2025 20:25
Anne sütü alan bebeklerde kabızlık ya da kaka yapamadığı için huzursuzluk olmaz demişti benim doktorum 10 güne kadar normal karşılayın dedi. Acaba sizin bebişin rahatsızlığı gazı olduğu için olabilir mi ? Benim bebeğimde de aynısı oluştu. Ben kakası sanıyordum gazı varmış geçmek bilmeyen
M
Melike ..
21 Temmuz 2025 20:35
Bugüne kadar gazla ilgili sorunumuz yoktu . Rahatça çıkarıyordu ama evet bir kaç gündür gazda rahat çıkaramıyor .Tavsiyeler için teşekkürler bu arada 🌼
A
Aslı O. D.
22 Temmuz 2025 10:48
Bizimde 6-7 günde bir yapıyordu ve huzursuzluk vardı çıkmadığı için kusuyordu . Biz probiyotik damla kullanıyoruz ilaveten dulcosoft ( ilaç ismi yazdımi inşallah problem olmaz) kullanıyoruz günde iki tatlı kaşığı ( 6 kg bebeğim kg a göre ml ayarlanıyor kaç kg ise o kadar ml alabilir dediler yani mak 6 ml örnek verebiliriz.