Kaka Tutma

146 görüntüleme
M

Melike Y.

27 Mayıs 2026 03:47
27 aylık oğluma tuvalet eğitimi vermeye başladım beş gün boyunca devam ettik bu süreçte hiç tuvaleti geldiğini söylemiyor ben götürdüğümde tuvalete oturmak istemiyor ağlıyordu kakasını hep altına kaçırıyordu sonra bacaklarını kilitleyip kendini kasmaya başladı fazla stres olduğu için bende eğitime ara verip bezini tekrar bağladım tuvalete gitmek için erken davrandığımızı bu sürecin onu mutsuz ettiği için bezini tekrar bağladığımızı rahat olabileceğini anlattım bir hafta oldu fakat hala kakasını tutuyor kendini kasıyor bacaklarını kilitliyor yapmak istemediğini söylüyor ve çığlık çığlığa ağlıyor doktora götürdüm herhangi bir sorun olmadığını tamamen psikolojik olduğunu söyledi bu durumu nasıl çözeceğim konuşuyorum oyun ve masal ile çözmeye çalışıyorum fakat bi sonuç elde edemedik
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
28 Mayıs 2026 03:55
Tuvalet Eğitimi ve Kaka Tutma Sorunu

27 aylık çocuğunuzun tuvalet eğitimi sürecinde kaka tutma sorunu yaşıyorsunuz. Eğitim sürecini 5 gün boyunca denemişsiniz ancak çocuklarınız tuvaleti kullanmayı reddetmiş ve kakasını hep altına kaçırmıştır. Bu durum, hem sizin hem de çocuğunuzun strese girmesine neden olmuştur.

Psikolojik Yaklaşım

Doktor muayenesi sonucunda herhangi bir fiziksel sorunun olmadığı, tamamen psikolojik bir durum olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle, sorunun çözümü için psikolojik bir yaklaşım benimsenmesi gerekmektedir.

Öneriler

1. Sabır ve Güvenirlik: Tuvalet eğitimi bir süreçtir ve her çocuğun kendi hızında ilerler. Baskı, gerilemeye yol açabilir. Çocuğunuza güven verin ve sabırlı olun.
2. Konuşma ve Oyun: Çocuğunuzla tuvalet eğitimi hakkında konuşun, oyunlar oynayarak tuvalet ihtiyacını hissetmesini sağlayın.
3. Masal ve Hikayeler: Çocuğunuza tuvalet eğitimi hakkında masal ve hikayeler okuyun, bu sayede konuyu daha iyi anlamasına yardımcı olun.
4. Beden Farkındalığını Artırma: Çocuğunuzun beden sinyallerini tanımasını sağlayın, böylece tuvalet ihtiyacını daha iyi hissedebilir.
5. Profesyonel Destek: Sorun devam ederse, bir uzmandan profesyonel destek alınmasını düşünün.

Sonuç

Tuvalet eğitimi ve kaka tutma sorunu, sabır, güven ve doğru yaklaşım gerektiren bir süreçtir. Çocuğunuzun psikolojik durumunu anlayarak, ona uygun bir yaklaşım benimseyerek sorunun çözülmesine yardımcı olabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Tuvalet Eğitimi Kaka Tutma
2. Çiş Tutma
3. Tuvalet Eğitimi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gülsüm

28 Mayıs 2026 19:20
4 aylık bebeğim 7 gündür kaka yapmadı anne sütü ve günde 270 ml mama alıyor karında sertlik yok gaz çıkışı var napmalıyım
M

Melike Y.

29 Mayıs 2026 02:15
Sadece anne sütü ve mama ile beslenen bebeklerde normal bir durum 10 güne kadar kaka yapmaması keyfi yerindeyse karnı yumuşaksa bir problem yoktur bizim doktorumuz böyle söylemişti
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir