Tuvalet Eğitimi Kaka Tutma

71 görüntüleme
C

Cemre c.

18 Şubat 2026 20:40
3'5 yaşında 4 e girecek ama halen kakası gelince tutuyor günlerce en son çare telefonla oturuyorum yapıyor ama Yıldım artık ne yapmam lazım konuşuyorum anlatıyorum ama hiç anlamak istemiyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

19 Şubat 2026 20:51
Tuvalet eğitimi sürecinde kaka tutma sorunu oldukça yaygındır. Çocuğunuz 3,5 yaşında ve halen kakasını tutuyorsa, bu durum hem çocuğunuz hem de sizin için zorlayıcı olabilir.

İlk olarak, çocuğunuzun kakasını tutmasının nedenlerini anlamaya çalışalım. Kaka tutma, çocuklar için kontrol hissi, bağımsızlık arayışı veya kasların henüz tam olgunlaşmaması ile ilgili olabilir.

Sizin durumunuzda, çocuğunuzun telefonla oturduğu zaman kaka yapması, onun için bu sürecin hala öğrenilebilir olduğu anlamına geliyor. Ancak, yıldığınız ve ne yapacağınızı bilemediğiniz için endişelenmeniz anlaşılabilir.

Şu önerilerde bulunabilirim:

1. Sakin ve Sabırlı Olun: Çocuğunuzun kakasını tutması konusunda paniğe kapılmayın. Ona karşı sakin ve sabırlı bir yaklaşım sergileyin.

2. Konuşmaya Devam Edin: Çocuğunuzla kaka yapma konusunda konuşmaya devam edin. Ona, kaka yapmanın doğal bir süreç olduğunu ve korkmaması gerektiğini açıklayın.

3. Rutin Oluşturun: Çocuğunuzun her gün aynı saatlerde tuvalete oturmasını sağlayın. Bu, onun için bir rutin oluşturacak ve kaka yapmayı kolaylaştıracaktır.

4. Ödüllendirme: Çocuğunuz tuvalete oturduğunda ve kaka yaptığında onu ödüllendirin. Bu, küçük bir sticker veya bir hikaye okumak olabilir.

5. Profesyonel Yardım: Eğer çocuğunuzun kaka tutma sorunu devam ediyorsa, bir uzmandan profesyonel yardım almayı düşünün. Bir çocuk psikoloğu veya pediatrist, size ve çocuğunuza özel bir plan oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Unutmayın, her çocuk farklıdır ve tuvalet eğitimi süreci de öyledir. Sabır ve anlayışla yaklaşarak, çocuğunuzun bu süreci atlatmasına yardımcı olabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Tuvalet Eğitimi
2. Tuvalet Eğitimi Reddi
3. Tuvalet❗️ Eğitimi Çıkmazları 🚽
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Y

Yasemin D. ..

21 Şubat 2026 07:33
4 yaşına girdi oğlum gece bekliyorum gündüzleri tuvalete gidiyor ama biraz kaçırıyor yine de gece bezi Nasıl bırakabilirsin
C

Cemre c.

22 Şubat 2026 21:08
Gece bezi halen bizdede var

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir