Tuvalet Eğitimi

105 görüntüleme
H

Hande S.

17 Şubat 2026 22:31
Oğlum 36 aylık 2,5 yaşından itibaren desteksiz merdiven inip çıkmaya başlayınca kaslarının geliştiğini anlayıp ilk olarak psikolojik hazırlık yapmaya başladık. Kendimiz wc giderken ben gidiyorum diye ona örnek olmaya,şarkılarlar kitaplarla desteklemeyi denedik. 3 yaş itibariyle denemeye karar verdim ve ne lazımlık ne klozet asla kabul etmedi. Çok zorlamadım ama her bez değişiminde tuvalete yapmak daha konforlu gibi söylemlerde bulundum. Bu sefer de kakasını tutmaya başladı ve bundan dolayı hastanelik olduk lavman yapılması gerekti. Hala daha da süreç sorunlu gidiyor. Kirli bezi de hiç sevmiyor hemen değiştirilsin istiyor. Geldiğinde geldiğini söylüyor tuvalete gidebiliriz istersen dediğimde ağlayıp tuvaletini tutuyor. Bundan dolayı destek almalı mıyım yoksa biraz daha zaman tanımalı mıyım ne yapacağımı bilemedim.
G

Gülcan Ş.

17 Şubat 2026 22:36
Merhaba çok geçmiş olsun benım de aynısı başıma geldi destek aldım konuşarak ve oyun oynayarak korkusunu yendik destek şart oluyor
Betül �.

Betül ..

17 Şubat 2026 22:41
Aynı sorun bizde de var 3,5 yaşındayız.Altına yapmayı kabul ediyor ama tuvalet deyince direk ağlama ve kaka tutma başlıyor
F

Fatma S. ..

17 Şubat 2026 22:54
Geçen gün başka bir anne sormuş ona izlediğim birşeyi söyledim sizde bir bakın isterseniz. Uzm. Busrayuksel 18 eylül 2025 gönderisi var Instagram da. Başka paylaşımları da var tabi umarım işinize yarar. En azından denersiniz olmazsa destek alırsınız tabiiki
H

Hande S.

18 Şubat 2026 11:14
Teşekkür ederim tüm annelere❤️ yalnız olmadığımı anladım. Anlaşılan en iyisi profesyonel destek almak olacak. Kaygısal bir problem sanırım ve beklemek bunu çok gidermeyecek
C

Cemre c.

18 Şubat 2026 20:39
Merhaba aynı sorunu yaşıyorum sadece oturuyor klozete telefonla yapıyor yoksa günlerce tutuyor,

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir