Kaka Sayısı

140 görüntüleme
Ö

Özlem A.

2 Şubat 2026 00:23
Oğlum 13 aylık günde 4 /5 kere altına yapıyor ve pütürlü yapıyor Buda pişiğe neden oluyor acaba neden oluyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

3 Şubat 2026 16:03
Merhaba,

Oğlunuzun günde 4-5 kez kaka yapması ve pütürlü olması pişik sorununa neden olabilir. Pişik, genellikle bebeklerin poposunda oluşan bir tür cilt tahrişidir.

Kaka sayısının fazla olması ve pütürlü olması, aşağıdaki nedenlerle olabilir:

1. Beslenme: Ek gıdaya başladığınızdan beri oğlunuzun sindirimi değişmiş olabilir. Bazı gıdalar, kaka yapısını değiştirebilir.
2. Sindirir sistemi: 13 aylık bebeklerde sindirim sistemi hala gelişmektedir. Bu nedenle, kaka sayısı ve kıvamı değişebilir.
3. Pişik kremi kullanımı: Pişik kremi kullanıyorsanız, ancak doğru şekilde kullanmıyorsanız, pişik sorunu devam edebilir.

Pişik sorununu azaltmak için:

1. Poposunu temiz tutun: Her kaka yapışından sonra, oğlunuzun poposunu ılık suyla yıkayın ve kurulayın.
2. Pişik kremi kullanın: Uygun bir pişik kremi kullanarak, oğlunuzun poposunu koruyabilirsiniz.
3. Bez değiştirme: Bezleri sık sık değiştirin, özellikle kaka yapışından sonra.
4. Gıdaları takip edin: Oğlunuzun hangi gıdaları yediğini takip edin ve pişik sorununun artırabilecek gıdaları sınırlayın.

Eğer pişik sorunu devam ederse veya kötüleşirse, bir doktora danışmanız önerilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. İshal
2. Acil Yardım Pişik
3. Sık Kaka Günde 7 8 Defa 🤦♀️
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

Sadiye B.

11 Şubat 2026 18:52
Oğlum 3 aylık 7 gündür kaka yapmıyor ıkınıyor ama yapamıyor, yapınca genelde kabız gibi sert yapmıyor gayet iyi sarı renk ve kıvamı da iyi normal oluyor. Ama 7. Gün artık çok ıkınmaya başladı.Doktor fitil verdi ama kullanmakta kararsız kaldık.Ayrıca İlk zamanlar sütüm yetersiz olduğu için mama artı anne sütü gidiyorduk günde 3 4 kez 120 ml mama veriyordum. Ancak sonradan sütüm arttı sanırım .oğlum 2. Ay kontrolünde 6750 gramda 1 ayda 1750 gram almış bu yüzden doktor mamayı bırakmamız istedi. 1 aydır anne sütüyle besleniyor emzirmeden sonra rahat çişini de yapıyor doyuyor gibi ama bunun da etkisi olabilir mi

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir