Kafa Sallama Otizm mi

176 görüntüleme
M

Meşhude Y.

28 Mart 2026 09:01
Bebeğim 7 aylık kafasını yukardan aşağı tik gibi sallıyor yani evet der gibi. Gün içerisinde sık yapmaya başladı. Dişi kaşınıyor da olabilir diye düşündüm ama bazen beni endişelendiriyor sizce normal mi
B

Begüm A.

28 Mart 2026 09:48
Bence bebekler bu dönemlerde tekrarlayan davranışları çok sık yapıyorlar benim kızım da yapıyor kötüye yormuyorum
E

Elif Ç. ..

28 Mart 2026 09:53
7 aylikk bı bebekte sadece bir davranis için hemen otizm tanısı koymak yanlış , daha yeni öğreniyorlar ve tekrarlayan davranışlar sergilerler ,
M

Meryem B.

28 Mart 2026 09:54
Sadece kafa sallaması o tanıyı koymaya yetmez sizden gördüğü bı hareket olmuş olabilir taklit ediyor olabilir gözlemlemeye devam edin başka bulgular da gerekir içinizi ferah tutun
M

Meryem B.

28 Mart 2026 09:54
Birde sizinle iletişim kuruyor mu ona bakın göz teması var mı,adını söyleyince dönüp bakıyor mu bunlar çok önemli
B

Buket ..

28 Mart 2026 10:08
Yeni keşfettiği bir hareket olduğu için sık yapıyor olabilir benim oğlumda 11 aylık kafasını sağa sola sallamayı ogrendi hayır der gibi bu ara sık yapıyo
M

Meşhude Y.

28 Mart 2026 10:43

Meryem Benli

Birde sizinle iletişim kuruyor mu ona bakın göz teması var mı,adını söyleyince dönüp bakıyor mu bunlar çok önemli

Adına bakıyordu ama sanki son zamanlarda bakmıyor
Latife K.

Latife K.

28 Mart 2026 21:32
Sese de alışmış olabilir. Bazen anne sesine tepkisiz kalabiliyorlar. Göz teması, adı söylenince bakma, ve sosyal iletişim var mı? Mesela oyuna tepki veriyor mu, sosyal gülümseme var mı? Tek bir harekete bakarak sınırlamayın. Bu yaşlarda yeni Öğrenince sürekli yapıyorlar sonra geçiyor. Gözlemde kalın ama sanmıyorum tek bir hareketi belirleyici olmaz
M

Meşhude Y.

29 Mart 2026 09:36
Teşekkür ederim
H

Handan G. Ö.

3 Nisan 2026 15:42
Aynısını [8.ayda](8.ayda) yapıyordu ben de endiselenmistim aynı şekilde. Dönemsel tekrar ettikleri hareketler degisiyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

3 Nisan 2026 17:38
Bebeklerde kafa sallama, çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilen bir davranıştır. Genellikle endişe verici bir durum olmadığı, bebeklerin kendilerini sakinleştirme veya keşif aşamasında sergilediği bir davranış olarak görülür.

7 aylık bebeğinizin kafasını yukarıdan aşağıya "evet" der gibi sallaması, birkaç farklı olasılığa işaret edebilir:
1. Diş çıkarma: Bebeğinizin dişleri çıkarken kaşınma ve rahatsızlık hissi nedeniyle bu davranışı sergilemesi mümkündür.
2. Kendini sakinleştirme: Bazen bebekler, uykulu veya aşırı uyarılmış hissettiklerinde kafalarını sallayarak kendilerini sakinleştirebilirler.
3. Gelişimsel davranış: 7 aylık bebekler, çevrelerini keşfederken veya oyun oynarken farklı hareketler denemeye başlayabilirler.

Otizm ile ilgili endişeleriniz varsa, şu noktaları göz önünde bulundurmanız önemlidir:
- Bebeğiniz göz teması kuruyor, gülümsüyor ve seslenildiğinde tepki veriyor mu?
- Diğer gelişimsel kilometre taşlarına (oturmak, emeklemek, oyuncakları kullanmak) ulaşıyor mu?

Eğer bebeğinizin davranışıyla ilgili ciddi endişeleriniz varsa, en iyisi bir çocuk hekimine danışmak olacaktır. Sağlık profesyoneli, bebeğinizin genel gelişimini değerlendirebilir ve gerekli görülirse EEG gibi ek testler önerebilir.

Endişelenmeden, bebeğinizin sağlıklı gelişimini desteklemek için ona sevgi ve ilgi göstererek devam edin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kafa Sallama Otizm mi?
2. Kafasını Sağa Sola Sallıyor
3. Kafa Sallama Otizm mi?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir