Kafa Sallama Otizm mi?

430 görüntüleme
B

Büşra T.

27 Haziran 2025 07:27
Hocam merhaba 10 aylığız göz teması gülümseme ve diğer mimikler (kaş çatıp kaş kaldırma) adına bakıyor alkış yapıyor babıldama var hayır anlıyor sanırım hayır deyince duraksıyor ellerinide ayına göre kullanabiliyor. Ama sağa sola kafa sallaması var sürekli değil genelde uykuluyken yapıyor ve emeklerken bazen bacak arasından bakıyor bunlar otizm belirtisi mi? Birkaç benzer davranış olması otizm tanısı için yeterli mi?
İ

İlknur

27 Haziran 2025 10:03
Ya aynısı oğlumda var 14 aylık uykuluyken değilde sevinçli mutlu olunca yapıyor bende çok merak ediyorum osman hocam cevaplarsanız mutlu oluruz
S

Seda G.

30 Haziran 2025 19:27
Merhaba benim bebeğim 3. Ayda başladı kafa sallamaya uykusu gelince sallıyor 4 aylık olduk noroloji normal dedi ama içim rahat etmediği için eeg çektireceğiz umarım yoktur ama yaygın bi durum oldugunu söylemek isterim googlden araştırdım yani ingilizce olarak araştırdım yabancı ülkelerden bi çok kişi bu şekilde paylaşım yapmış yaygın olması normal bi durum gibi ben içimi bi nebze olsun rahatlattım sizde rahat olun bence inşallah bebeklerimiz sağlıkla büyür
B

Büşra T.

1 Temmuz 2025 11:19
Yorumunuz için teşekkür ederim Seda hanım sağlıkla büyütün bebişinizi 🌸 doktorumla ebemizde çoğu bebek yapar uykuluyken sıkıldığında kendini rahatlatmak için yaparlarmış sorun yok dediler ama maalesef otizm konusu bütün annelerin psikolojisini bozmuş durumda her harekette bir şey arıyoruz
İ

İlknur

1 Temmuz 2025 20:55
Çok teşekkür ederiz seda hanım 🌸
M

Meryem U.

5 Temmuz 2025 13:31
Bebeğim 11 aylık uykulu zamanlarında yapıyor açıkçası çok korkuyorum bu durumdan sosyal iletişimi iyi gelişimi ayına göre fazlasıyla yolunda ama bu kafa sallama işi beni çok düşündürüyor umarım bebişlerimiz süper sağlıklıdır evham yaptığımızla kalırız 🫠
E

Elif A.

5 Temmuz 2025 14:55
3 ay 11 günlük benim bebeğimde yapıyor aynı davranışı ve bende endeşileniyprum ama gelişimi çok güzel ilerliyor galiba biz bazen herşeyi bilerek kendimize kötülük yapmış oluyoruz :) İnşAllah hiç bir bebekte öyle bi sorun olmaz <3
S

Seda G.

26 Temmuz 2025 07:44
Merhaba hanımlar ben bebeğim kafasını sallıyor diye önce norolojiye götürdüm noroloji eeg günü verdi eeg ye gittiğimizde bebeğimi uyuttuk yaklaşık 25 dakika sürdü işlem Allaha çok şükür temiz çıktı sonucumuz noroloji doktoru korkulacak birşey yok dedi işin enteresan tarafı bebeğim kafasını sallamayı azalttı eskiden kendisi kafa sallayarak uyurdu uyku gerilemesi başladı artık memede uyuyor yada ayakta sallıyorum neredeyse yok denecek kadar azaldı salamıyor artık

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir