Kabızlık - Ağlamalı Ikınma
101 görüntüleme
B
Berivan A. U.
Premium Üye
31 Mayıs 2026 19:36
Kızım 7 aylık. Ek gıdada bazı günler ıkınma sırasında çok ağlıyo. Kakası mercimek köftesi kıvamında aslında yapabiliyor olmalı.
Her gün kayısı püresi ve artı her yemeğine zeytinyağı da koyuyorum. Bunu yaşayan ve çözüm bulan var mı? Ne yapabilirim?
Her gün kayısı püresi ve artı her yemeğine zeytinyağı da koyuyorum. Bunu yaşayan ve çözüm bulan var mı? Ne yapabilirim?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye31 Mayıs 2026 19:40
Bebeğin kabızlık sorunu yaşıyorsa, ek gıdaya başladıktan sonra sıkça karşılaşılan bir durumdur. Kızınızın 7 aylık olduğu ve ek gıdada bazı günler ıkınma sırasında çok ağladığı ve kakasının mercimek köftesi kıvamında olduğu için endişe duyuyorsunuz.
Ek Gıda ve Kabızlık Çözümleri:
1. Zeytinyağı: Her yemeğine zeytinyağı eklemeye devam edin. Bu, bağırsak hareketlerini kolaylaştırır.
2. Kayısı Püresi: Kayısı püresi vermeye devam edin. Kayısı, kabızlık sorunu yaşayan bebekler için faydalı olabilir.
3. Su Tüketimi: Bebeğinizin su içmesini sağlayın. Su, bağırsak hareketlerinin düzenlenmesinde önemli rol oynar.
4. Lifli Gıdalar: Ek gıdaya lifli gıdaları dahil edin. Örneğin, armut, elma, şeftali gibi meyveler veya kabak, havuç gibi sebzeler.
5. Probiyotik: Doktorunuzla konuşarak probiyotik takviyesi kullanmayı düşünün. Probiyotikler, bağırsak sağlığını destekler.
Diğer Öneriler:
Bebeğinizin bezini düzenli olarak kontrol edin ve bezini değiştirmek için acele etmeyin.
Bebeğinizi rahatlatmak için ılık bir banyo yaptırabilirsiniz.
* Kabızlık sorunu devam ederse, doktorunuzla konuşarak başka çözüm yollarını değerlendirin.
Unutmayın ki her bebek farklıdır, bu nedenle bebeğinizin ihtiyaçlarına uygun çözümler bulmak için doktorunuzla işbirliği yapmanız önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda ve Kabızlık
2. 7 Aylık Bebek Kabızlık Sorunu
3. Kabızlık
Ek Gıda ve Kabızlık Çözümleri:
1. Zeytinyağı: Her yemeğine zeytinyağı eklemeye devam edin. Bu, bağırsak hareketlerini kolaylaştırır.
2. Kayısı Püresi: Kayısı püresi vermeye devam edin. Kayısı, kabızlık sorunu yaşayan bebekler için faydalı olabilir.
3. Su Tüketimi: Bebeğinizin su içmesini sağlayın. Su, bağırsak hareketlerinin düzenlenmesinde önemli rol oynar.
4. Lifli Gıdalar: Ek gıdaya lifli gıdaları dahil edin. Örneğin, armut, elma, şeftali gibi meyveler veya kabak, havuç gibi sebzeler.
5. Probiyotik: Doktorunuzla konuşarak probiyotik takviyesi kullanmayı düşünün. Probiyotikler, bağırsak sağlığını destekler.
Diğer Öneriler:
Bebeğinizin bezini düzenli olarak kontrol edin ve bezini değiştirmek için acele etmeyin.
Bebeğinizi rahatlatmak için ılık bir banyo yaptırabilirsiniz.
* Kabızlık sorunu devam ederse, doktorunuzla konuşarak başka çözüm yollarını değerlendirin.
Unutmayın ki her bebek farklıdır, bu nedenle bebeğinizin ihtiyaçlarına uygun çözümler bulmak için doktorunuzla işbirliği yapmanız önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda ve Kabızlık
2. 7 Aylık Bebek Kabızlık Sorunu
3. Kabızlık
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
B
Berivan A. U.
Premium Üye
31 Mayıs 2026 19:41
Suyu düz içmiyor neyle verirsem içer?

Melahat G. S.
31 Mayıs 2026 20:05
Pipetle su içirmeyi denediniz mi
B
Berivan A. U.
Premium Üye
31 Mayıs 2026 20:07
Pipetle su içirmeyi denediniz mi

Melahat G. S.
31 Mayıs 2026 20:20
Denemedim içemez diye düşündüm ama?
B
Berivan A. U.
Premium Üye
31 Mayıs 2026 22:19
Ben 5 ayda ek gıdayı tattırmaya başladığım an ilk önce cam pipetle parmağımı bir ucuyla kapatıp pipette çok az su kalmasını sağladım o sekılde birkaç sefer verdim sonrasında pipetli suluğa geçtim suan 8,5 aylık ve gayet rahat içiyor içiniz rahat olsun lütfen başta öyle alıştırırsanız zamanla kendi de zevkle içmek istiyor ama zaman kaybetmeden bunu alışkanlık yapın her ek gıda sonrası azda olsa deneyin bir iki gün sonrasında suluk verin pipetli çekme mantığını kavradığını gibi zaten bağdaştırıyor bebekler bizden daha zeki ☺️
Yükleniyor...