Kabızlık
79 görüntüleme
C
Cennet K. ..
13 Nisan 2026 09:50
9 Ay 19 günlük bebek doğduktan 2 gun sonra kabızlık başladı ilk kakasını yapmıştı normal ama sonra sık sık kabız oldu anne sütü almadı ve doktorun önerdiği mamaları denedik hiçbiri düzeltmedi muayene olduğunda da bir sıkıntı çıkmıyor 6 aydan sonra dulcosoft şurup başladık ikinci kutu bitmek üzere artık şurubu kesmek istediğimiz için birden kesmek yerine doz azaltarak veriyoruz şu an ama kakasi yine sertleşmeye başladı şuruba aynı devam mı etmeliyim 3 kutu kullansa zarari olur mu bir de nereye kadar bu şurubu kullanabilirim yani artık bir tedavi yöntemi arıyorum

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
13 Nisan 2026 09:50
Kabızlık Sorunu ve Dulcosoft Şurup Kullanımı
9 ay 19 günlük bebeğinizin doğumdan 2 gün sonra başlayan kabızlık sorunu, anne sütü alamaması ve farklı mamaları denemekle düzelmemesi endişe verici. 6 aydan sonra başlayan Dulcosoft şurup tedavisi, kabızlığın yönetilmesinde etkili olabilir.
Dulcosoft Şurup Kullanımının Zararı Olur Mu?
Dulcosoft şurup, genellikle kabızlık sorunu yaşayan bebeklerde kullanılan bir ilaçtır. Ancak uzun süreli kullanımı bazı yan etkilere neden olabilir. Üç kutu kullanmanın zararı şu şekilde olabilir:
Bağırsakların aşırı derecede uyarılması
Elektrolit dengesizliği
* İshal veya karın ağrısı
Doz Azaltarak Kullanım
Şu anda doz azaltarak kullanıyorsunuz, bu doğru bir yaklaşım. Ancak dozun çok düşük seviyelere çekilmesi, kabızlığın geri dönmesine neden olabilir.
Alternatif Tedavi Yöntemleri
Dulcosoft şuruba alternatif olarak başka tedavi yöntemleri de bulunmaktadır. Bunlar:
1. Lifli gıdalar: Bebeğinize lifli gıdalar vermek, kabızlığın önlenmesinde faydalı olabilir.
2. Sıvı tüketimi: Bebeğinizin yeterli sıvı tüketmesi, kabızlığın önlenmesinde önemlidir.
3. Hindistan cevizi yağı: Hindistan cevizi yağı, kabızlığın yönetilmesinde etkili olabilir.
4. Gastrointestinal sistemin düzenlenmesi: Bebeğinizin gastrointestinal sisteminin düzenlenmesi, kabızlığın önlenmesinde faydalı olabilir.
Doktorunuzla Danışın
Bebeğinizin kabızlık sorununu yönetmek için doktorunuzla danışmanız önemlidir. Doktorunuz, bebeğinizin özel ihtiyaçlarına göre en uygun tedavi yöntemini önerecektir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kabızlık 🤢 Dulcasoft Şurup 🙄
2. Kabizlik Lutfen Yardim
3. Kabızlık
9 ay 19 günlük bebeğinizin doğumdan 2 gün sonra başlayan kabızlık sorunu, anne sütü alamaması ve farklı mamaları denemekle düzelmemesi endişe verici. 6 aydan sonra başlayan Dulcosoft şurup tedavisi, kabızlığın yönetilmesinde etkili olabilir.
Dulcosoft Şurup Kullanımının Zararı Olur Mu?
Dulcosoft şurup, genellikle kabızlık sorunu yaşayan bebeklerde kullanılan bir ilaçtır. Ancak uzun süreli kullanımı bazı yan etkilere neden olabilir. Üç kutu kullanmanın zararı şu şekilde olabilir:
Bağırsakların aşırı derecede uyarılması
Elektrolit dengesizliği
* İshal veya karın ağrısı
Doz Azaltarak Kullanım
Şu anda doz azaltarak kullanıyorsunuz, bu doğru bir yaklaşım. Ancak dozun çok düşük seviyelere çekilmesi, kabızlığın geri dönmesine neden olabilir.
Alternatif Tedavi Yöntemleri
Dulcosoft şuruba alternatif olarak başka tedavi yöntemleri de bulunmaktadır. Bunlar:
1. Lifli gıdalar: Bebeğinize lifli gıdalar vermek, kabızlığın önlenmesinde faydalı olabilir.
2. Sıvı tüketimi: Bebeğinizin yeterli sıvı tüketmesi, kabızlığın önlenmesinde önemlidir.
3. Hindistan cevizi yağı: Hindistan cevizi yağı, kabızlığın yönetilmesinde etkili olabilir.
4. Gastrointestinal sistemin düzenlenmesi: Bebeğinizin gastrointestinal sisteminin düzenlenmesi, kabızlığın önlenmesinde faydalı olabilir.
Doktorunuzla Danışın
Bebeğinizin kabızlık sorununu yönetmek için doktorunuzla danışmanız önemlidir. Doktorunuz, bebeğinizin özel ihtiyaçlarına göre en uygun tedavi yöntemini önerecektir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kabızlık 🤢 Dulcasoft Şurup 🙄
2. Kabizlik Lutfen Yardim
3. Kabızlık
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
S
Sıla T. K.
13 Nisan 2026 09:54
@Cennet Küçük alerji yönünden incelenebilir bizim bebeğimiz dede aynı sorun vardı tek sorun kabızlıktı ne kakada salya ne kan nede vücutta döküntü hiç biri yokken inek sütü protein alerjisi çıktı biz çok çektik 8 ay sürdü
C
Cennet K. ..
13 Nisan 2026 09:56
@Cennet Küçük alerji yönünden incelenebilir bizim bebeğimiz dede aynı sorun vardı tek sorun kabızlıktı ne kakada salya ne kan nede vücutta döküntü hiç biri yokken inek sütü protein alerjisi çıktı biz çok çektik 8 ay sürdü
S
Sıla T. K.
13 Nisan 2026 09:58
@Cennet Küçük çok çektik yani çocuk 8 aylık olana kadar doktor doktor gezdim şüphe duydugum halde değil dediler ama sonra alerji çıktı en sağlıklı olan eleminasyon 20 gün en az tüm süt ürünleri kesilecek ancak öyle anlarsınız
S
Sena K. ..
13 Nisan 2026 10:20
@Cennet Küçük çok çektik yani çocuk 8 aylık olana kadar doktor doktor gezdim şüphe duydugum halde değil dediler ama sonra alerji çıktı en sağlıklı olan eleminasyon 20 gün en az tüm süt ürünleri kesilecek ancak öyle anlarsınız
S
Sıla T. K.
13 Nisan 2026 10:26
Bizim kanka bakıldı negatif çıktı kakada gizli kan vs olabiliyormuş detaylı bakıldı mı
C
Cennet K. ..
13 Nisan 2026 10:32
Bizim kanka bakıldı negatif çıktı kakada gizli kan vs olabiliyormuş detaylı bakıldı mı
S
Sıla T. K.
13 Nisan 2026 10:33
Evet olabilir bizede söylenilmişti genetik olabilir diye
S
Sıla T. K.
13 Nisan 2026 10:41
@Sena Karaburun emiyorsa sizin yediğinizden de ona geçecektir ben diyeti biraz açmak istesem hemen bağırsaklarından anlaşılıyordu 5 doktor inek sütü protein alerjisi böyle olmaz dedi Gastroentroloji inek sütü alerjisi bu dedi diyetin 13. Günü düzeldi 8 ay yaşadık bu durum çok üzücüydü hala geçmiş değil bağırsakları aşırı aktif kaka sert olduğu için çatlak oluşuyor yeterince bağırsak boşalmadığı içinde yemek yemek istemiyor ben miralex verdim günde yarım paket doktor önerisi ile kaka yapınca iştah toparlanıyor iki tane kuru kayısı kaynatıp blendardan çekip meyve suyu gibi içirdim bazen Hergün bazen gün aşırı