İştahsızlık

44 görüntüleme
E

Esin T.

23 Şubat 2026 13:18
Kızım 14 aylık ve yemek reddi var nerdeyse hiç bir şey yemiyor. Doğum kilosu 2900 şuan 9500 kilo. Emziriyorum ama gündüz evde değilim çalışıyorum. Gündüz nerdeyse kaşık ağzına götürmüyor ne yapabilirim çok kötü oluyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

24 Şubat 2026 13:33
Kızınızın iştahsızlığı sizi endişelendiriyor. Öncelikle, 14 aylıkken 9500 gram kilo ile doğum kilosunun yaklaşık 3 katına ulaşmış, bu açıdan gayet iyi durumda.

Siz çalışırken gündüzleri emziremiyor olmanız, ek gıdaya geçişte zorluk yaşamış olabileceğiniz anlamına gelebilir.

Buna rağmen, şu anda yapabileceğiniz birkaç şey var:

1. Doktor Kontrolü: Kızınızın kilosunu ve genel sağlık durumunu değerlendirmek için bir pediatri uzmanına başvurmayı düşünün. Sağlık kontrolü, olası bir sağlık sorununun teşhis edilmesine yardımcı olabilir.

2. Ek Gıda Çeşitliliği: Kızınızın sevdiği yiyecekleri belirlemeye çalışın. Farklı dokular ve lezzetler sunarak, onun ilgisini çekebilirsiniz.

3. Stres ve Ortam: Yemek zamanı stres yaratmamalıdır. Rahat ve huzurlu bir ortamda, birlikte yemek yemek için çaba gösterin.

4. Model Olmak: Kızınızın sizinle birlikte yemek yemesi ve sizi izlemesi, onun iştahını açabilir. Siz de aynı yiyecekleri yemeye özen gösterin.

5. Sabır ve Süreklilik: İştahsızlık dönemleri normaldir. Sabırlı olun ve sürekli olarak sağlıklı seçenekler sunmaya devam edin.

Umarım bu öneriler size yardımcı olur.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek gıda ve beslenme reddi
2. Yemek Reddi
3. Bebek Kilosu ve İştahsızlık
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir