Yemek Reddi

30 görüntüleme
Y

Yüsra Y. ..

24 Kasım 2025 12:37
Hocam kızım 20 aylık 84 cm ,10.5 kg yemek yemiyor mamayı 18 aylık iken bıraktık süt vermeye başladım günde iki su bardağı içiyordu yemek yemesinde genel anlamda zorluyordu bizi ama yine de idare ediyordu 1 aydır yemek yediremiyoruz zorla bir iki lokma alıyor bazen hiç yemiyor bile 11.5 kg idik zayıfladı şu an 10.5 oldu kabız olduğu için sütü de bıraktık tekrar mamaya başladım çünkü bir şey yediremiyoruz aç kalmasın diye mama veriyorum ve açta bıraktım hiç bir şey vermedim acıkıp yemek yer diye ama maalesef yine yemiyor üç aydır kabızlıklıkla uğraşıyoruz ilaç kullanıyoruz gerçekten ne yapacağımı şaşırdım nasıl bir yol izlemem gerekiyor hiç bilmiyorum lütfen yardımcı olsuneskşden makarna patates yoğurtayran süt çok severdi ama artık zorla bile veremiyoruz bir saat lokmayı ağzındabekletiyor sonra çıkartıyor onu da yemiyor bir günde toplamda 3 yemek kaşığı kadar yemek yiyor ve iki defa 180 CClik mama içiyor bu kadar🥺aklıma anlık ne geldiyseyazdım karışık oldu kbakmayın
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

24 Kasım 2025 13:00
Merhaba; her şey çok karmaşık gibi görünüyor farkındayım fakat ufacık bir dokunuş ivmeyi tekrar yukarı çevirebiliyor. Hem burda hem de instagram profilimde ek gıda reddine dair yazım mevcut, okuyarak yaptığınız hata ya da çözümleri bulabilirsiniz 🌸

https://www.instagram.com/reel/DPmQae9CH59/?igsh=YWUzOWNranVnYmlv
K

Kübra K.

24 Kasım 2025 13:25
Sizi bir tek sizinle aynı şeyleri yaşayan anne anlar bizde aynı durumdayız üstelik yememek için hiçbir nedenimizde yok tahlillere bakıldı midesine bile ug çekildi o derece eğer tahlillerinde bir problem yoksa doktora gitmek veya diyetisyene gitmek ergoterapiye gitmek fayda vermiyor yani bizde vermedi olay çoçukta bitiyor yemeyen çoçuk yemiyor herkes takma diyordur size gelde takma bakalım yaşıtlarından ufak kaldığını görmek o kadar üzücü ki üstelik prematüre birde benimki. 3 aylık red etmeye başladı geçen sene kıştan beri 2 kilo zor aldık bazen çıldırma noktasına geliyorum oturup ağlıyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir