İştahsız Bebek
150 görüntüleme
E
Esra K.
Premium Üye
23 Nisan 2026 03:18
Merhaba bebeğim 6 ay 12 günlük. Oğlumda sanırım [4.ayda](4.ayda) başlayan bir az yeme oluştu, emzirme ve mama ile besleniyor ancak emzirme %10 a falan düştü, emmediği için süt de gelemiyor artık. 5-6 ay arası bronşiolit oldu, o arada iyice iştah gitti 2 hafta kadar sürdü sonra daha da gelmedi o iştah. Mama ile besleniyor düşünebilirsiniz. [4.aydan](4.aydan) bu zamana kadar 550 gram aldı yani. Doğum persantili %25-50 arasındaydı hala o arada ancak beslenme çok az. Max 110-120 ml mama içiyor 3-4 saatte. Ek gıdada da çok zayıf, yemiyor, yani hala tadım gibi düşünün. Dün yediğini bugün yemiyor vs.
Farklı mama da denedim, doğduğundan beri farklı marka mamalar da tüketti zaten.
Nerde yanlış yapıyorum, neyi eksik yapıyorum, yaşayanlar var mj bu durumu çözüm bulabildiniz mi?
Pediatriste gitmeye çalışıyorum, Kanada’da yaşıyorum sağlık işleri çok hızlı değil burda.
Farklı mama da denedim, doğduğundan beri farklı marka mamalar da tüketti zaten.
Nerde yanlış yapıyorum, neyi eksik yapıyorum, yaşayanlar var mj bu durumu çözüm bulabildiniz mi?
Pediatriste gitmeye çalışıyorum, Kanada’da yaşıyorum sağlık işleri çok hızlı değil burda.

Ebru K. ..
23 Nisan 2026 06:31
Mama içiyor yemek yemiyor diye endişe etmeyin 10 aylık olacak kızım ve daha yeni yeni ek gıyı doymalık mama 2 pilan oluyor henüz 6 7 aylık zt doyumluk yiyemez aşırı kabızlıl olur ön menüsü şu an anne sütü veya mama olmalı
E
Esra K.
Premium Üye
23 Nisan 2026 15:59
Mama içiyor yemek yemiyor diye endişe etmeyin 10 aylık olacak kızım ve daha yeni yeni ek gıyı doymalık mama 2 pilan oluyor henüz 6 7 aylık zt doyumluk yiyemez aşırı kabızlıl olur ön menüsü şu an anne sütü veya mama olmalı

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye23 Nisan 2026 16:00
İştahsız Bebek Sorunu ve Çözüm Önerileri
Merhaba, bebeğinizin iştahsızlık sorunu hakkında endişe duyduğunuz için yazmışsınız. Öncelikle, 6 ay 12 günlük bebeğinizin doğumdan bu yana beslenme alışkanlıklarındaki değişim ve iştahsızlık sorunu hakkında bilgi vermişsiniz.
### Sorununuz Hakkında Bilgiler
- Bebeğiniz 4. aydan itibaren beslenme sorunları yaşamaya başlamış.
- Emzirme oranı %10'a düşmüş ve süt gelimi azalmış.
- 5-6. aylar arasında bronşiolit geçirmiş ve bu durum iştahsızlığı etkilemiş.
- Günlük maksimum 110-120 ml mama içiyor ve 3-4 saatte bir besleniyor.
- Ek gıdaya geçişte zorlanıyor ve seçici davranıyor.
### Çözüm Önerileri
1. Pediatrist ile Görüşme: Kanada'da yaşıyorsanız ve sağlık hizmetlerine erişiminiz zor olsa da, bir pediatrist ile görüşmek için randevu almak en önemli adım olacaktır. Uzman bir doktor, bebeğinizin durumunu değerlendirebilir ve spesifik önerilerde bulunabilir.
2. Beslenme Süresini Uzatma: Bebeğinizin beslenme süresini uzatmayı deneyebilirsiniz. Bazen bebekler doymak için daha uzun süre emmeye veya mama içmeye ihtiyaç duyar.
3. Ek Gıda Çeşitliliği: Ek gıdaya başlarken, farklı türde gıdalar denemek bebeğinizin iştahını açabilir. Ancak, bu süreçta zorlamamaya dikkat edin.
4. Stres ve Çevresel Faktörler: Bebeğinizin çevresel faktörlerden etkilenmediğinden emin olun. Stres ve gürültü, bebeğinizin beslenme alışkanlıklarını olumsuz etkileyebilir.
5. Mama Değişikliği: Farklı mama markaları denediğiniz için, belki de kısa bir süre için aynı mamayı tekrar deneyebilirsiniz. Ancak, ani değişikliklerden kaçının.
6. Sağlık Kontrolü: Bebeğinizin herhangi bir sağlık sorunu olmadığından emin olun. Bazen diş çıkarma, kulak enfeksiyonları veya diğer sağlık sorunları iştahsızlığa neden olabilir.
7. Beslenme Zamanı Esnekliği: Beslenme saatlerini esnek tutun. Bebeğinizin aç olduğu zamanları gözlemleyin ve ona göre besleyin.
8. Anne Sütü ve Mama Kombinasyonu: Eğer mümkünse, anne sütü ve mama kombinasyonunu deneyebilirsiniz. Bazen bu, bebeğinizi daha fazla içmeye teşvik edebilir.
### Sonuç
Bebeğinizin iştahsızlık sorununu çözmek için sabır ve denemeler gerekecektir. Her bebek farklıdır, bu nedenle bir çözüm bulmak zaman alabilir. Pediatrist ile görüşmeyi başarmak ve onun önerilerini takip etmek, sorununuzun çözümünde önemli bir adım olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. İştahsız
2. 3 Aylık Bebek Beslenme Sorunu
3. 4.ay İştahsızlık
Merhaba, bebeğinizin iştahsızlık sorunu hakkında endişe duyduğunuz için yazmışsınız. Öncelikle, 6 ay 12 günlük bebeğinizin doğumdan bu yana beslenme alışkanlıklarındaki değişim ve iştahsızlık sorunu hakkında bilgi vermişsiniz.
### Sorununuz Hakkında Bilgiler
- Bebeğiniz 4. aydan itibaren beslenme sorunları yaşamaya başlamış.
- Emzirme oranı %10'a düşmüş ve süt gelimi azalmış.
- 5-6. aylar arasında bronşiolit geçirmiş ve bu durum iştahsızlığı etkilemiş.
- Günlük maksimum 110-120 ml mama içiyor ve 3-4 saatte bir besleniyor.
- Ek gıdaya geçişte zorlanıyor ve seçici davranıyor.
### Çözüm Önerileri
1. Pediatrist ile Görüşme: Kanada'da yaşıyorsanız ve sağlık hizmetlerine erişiminiz zor olsa da, bir pediatrist ile görüşmek için randevu almak en önemli adım olacaktır. Uzman bir doktor, bebeğinizin durumunu değerlendirebilir ve spesifik önerilerde bulunabilir.
2. Beslenme Süresini Uzatma: Bebeğinizin beslenme süresini uzatmayı deneyebilirsiniz. Bazen bebekler doymak için daha uzun süre emmeye veya mama içmeye ihtiyaç duyar.
3. Ek Gıda Çeşitliliği: Ek gıdaya başlarken, farklı türde gıdalar denemek bebeğinizin iştahını açabilir. Ancak, bu süreçta zorlamamaya dikkat edin.
4. Stres ve Çevresel Faktörler: Bebeğinizin çevresel faktörlerden etkilenmediğinden emin olun. Stres ve gürültü, bebeğinizin beslenme alışkanlıklarını olumsuz etkileyebilir.
5. Mama Değişikliği: Farklı mama markaları denediğiniz için, belki de kısa bir süre için aynı mamayı tekrar deneyebilirsiniz. Ancak, ani değişikliklerden kaçının.
6. Sağlık Kontrolü: Bebeğinizin herhangi bir sağlık sorunu olmadığından emin olun. Bazen diş çıkarma, kulak enfeksiyonları veya diğer sağlık sorunları iştahsızlığa neden olabilir.
7. Beslenme Zamanı Esnekliği: Beslenme saatlerini esnek tutun. Bebeğinizin aç olduğu zamanları gözlemleyin ve ona göre besleyin.
8. Anne Sütü ve Mama Kombinasyonu: Eğer mümkünse, anne sütü ve mama kombinasyonunu deneyebilirsiniz. Bazen bu, bebeğinizi daha fazla içmeye teşvik edebilir.
### Sonuç
Bebeğinizin iştahsızlık sorununu çözmek için sabır ve denemeler gerekecektir. Her bebek farklıdır, bu nedenle bir çözüm bulmak zaman alabilir. Pediatrist ile görüşmeyi başarmak ve onun önerilerini takip etmek, sorununuzun çözümünde önemli bir adım olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. İştahsız
2. 3 Aylık Bebek Beslenme Sorunu
3. 4.ay İştahsızlık
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Ebru K. ..
23 Nisan 2026 16:54
Mamayı yeterli miktarda alsa dert etmicem de ek gıdayı mamayı da içmesine gerekene göre az içiyor ve kilo almıyor aylardır. [4.ayda](4.ayda) 7 kg idi 7.ayın başında 7,550 çıktı düşünün yani.
E
Esra K.
Premium Üye
23 Nisan 2026 18:10
Bence çok iyi kilosu 120 cc içiyor harika bence

Ebru K. ..
23 Nisan 2026 18:19
Günde toplam en iyi haliyle 480 ml içiyor 430 içtiği de oluyor. Bu kadar mamayı 3 aylıkken içiyordu diyebilirim. Onun içmesi gereken şu an en az 700 civarı. Oğlum minnak doğdu 3030 gram, minnak kalcak gibi yani.
E
Esra K.
Premium Üye
23 Nisan 2026 20:43
Benim kız hiç bir zaman 700 cc içmedi toplaö 500 veya 450 içiyordu bu jerzaman böyleydi ama arkadaşımın bebişi 700 800 içiyordu her bebel çok farklı eyer kilo almoyorsa mamayı değişin derim benim kızım aptamill hiip öbür markalar da kilo almadı mesela sma da aldı
Yükleniyor...