4.ay İştahsızlık

182 görüntüleme
N

Nazlıcan P.

25 Temmuz 2025 04:13
Kız bebeğim 37+3 'de 2590 gr doğdu. Sağım anne sütü+ mama besleniyor. 1,5-2 ay civarında 3 saatte bir 90 ml içirebiliyordum. Hastanede 5 gün kaldı, daha sonrasında rutin aşıları vs yapıldı ve yaklaşık 2 aydır doğru düzgün besleyemiyorum. Biberonu ittiriyor, ağzındakini tükürüyor, kafasını çevirip bağırıyor, her beslenme saati kavga dövüş içiriyorum mecburen. 4 aylık kilosu şu an 5410 gr. Doktorumuz yüksek kalorili mama verdi 1 aydır kullnıyoruz buna rağmen kilo alışı çok az çünkü içiremiyorum. Günde toplam ortalama 400 ml besleniyor o da dediğim gibi zorlamaya başladım içmesi için. Daha sık besliyorum yine istemiyor, lütfen yardım edin ben bu çocuğun iştahını nasıl açabilirim?
E

Elif D.

25 Temmuz 2025 14:40
Çözüm buldunuz mu acaba benim bebeğimde de var iştahsızlık ve doktora götürmeyi düşünüyorum srtik
N

Nazlıcan P.

25 Temmuz 2025 15:42
Maalesef çözüm bulamadım, 4 aylık ama 5410 gr. Hastane yatışı-aşılar vs olmadan önce 3 saatte bir 90-100 ml içen bebeğim şimdi 40-50 içerse seviniyorum
Z

Zerrin ..

25 Temmuz 2025 20:08
Nazlıcan hanım merhabalar
Benim bebeğimde 2700 doğdu 2500 e düştü, meme (bazen emzirme bazen sağım) + mama ile 3.Ayına kadar aylık 800 gr aldı, 3. aya doğru bi beslemede artık 120/150ml alıyordu, 3. Ay 1 haftalıkken bir anda hem memeyi hem mamayı red etmeye başladı. 50/60 içerse dediğiniz gibi şükreder oldum. 1 aydır bu şekilde, bir iki gündür biraz daha iyi en azından 80-100 civarı alıyor ama dediğiniz gibi rica minnet içiriyorum. Geceleri daha iyi besleniyor bilginiz olsun, gündüz aç yattıgında gece besledim ağırlıklı
.Bana Osman hoca şöyle dedi, bebeğiniz çok fazla kilo almış, çok fazla beslemişsiniz bu sebeple red yediniz! Ama ben daha önce hiç zorla beslemedim hep kendisi iştahlıydı, ne oldu da bir anda red etti anlayamıyorum. Son 1 aydır aldığı kilo ancak 400 gr. ( bu ayda Osman hoca 400 almalı dedi) Yarın 4. Ay kontrolümüz var sanırım 5600 gelecek kilosu bakalım bi muayene etsin doktoru umarım dil damak ağıziçi vs bir sorunu yoktur. Ben atak dönemi diye düşünüyorum çünkü dışarı çok açıldı, el ayak kontrolü başladı, dönmeye çalışıyor vs öğrenme süreci sancıları gibi, ayrıca diş kaşıntıları ve sancısından da şüphe ediyorum eli hep agzında ve kulağını çekiyor bu aralar.
Bizimki memeyi de red ediyor işin kötüsü.
Bu arada bir aylık tecrübem ile söylüyorum zorla beslemeyin bence o daha da travma yaratıyor, bende başta aç kalıyor diye çok vicdan yapıp zorladım, bence sürekli peşinde içirmeye çalışırken az az beslendiğinden açlık hissi tam oluşmuyor. Siz teklif edin almazsa üstüne gitmeyin, oyalayın vs sonra yine teklif edin, bazen hiç istemeyen bebeğim bi bakıyorum bi anda alıyor, biraz zorlayıcı bir süreç ben çok yıprandım çok ağladım. eğer baktınız ilerlemiyor bence destek alın benim gibi beklemeyin ve çok fazla yöntem denemeyin, ben Eds, silikon uç farklı biberon uçları her yolu denedim açıkçası ama daha kafa karıştırıcı olabilir.
Z

Zeynep E. B.

26 Temmuz 2025 22:17
Merhaba neden sağım yapıp besliyorsunuz acaba memeyi tutmuyormu? Eger böyle durum varsa silikon göğüs ucuyla emzirmenizi öneririm ben o şekilde emzırıyorum ilk zamanlar hem emziriyordum hem sütüm artsın dıye sağıyordum sağdıgımı vermeye çalıştıgımda asla içmiyordu mama içiyordu ama sütümü kaşık bıberondan olsun cam biberondan olsun asla içmiyordu oyuzdende ıcmıyor olabılır özel bir durumunuz yoksa direkt göğsünüzden anne sütünü alsın
S

Seda A.

26 Temmuz 2025 22:50
Yeğenimde de aynı sorunu yaşadık ve doktorumuz 4.5 aylıkken erken ek gıda dönemine geçirmişti. Başta erken diye çok direndik ama bebeğin sağlığı herşeyden önemli diye düşündük ve önce tadım sonra tamamen geçtik tabi tadımdan tam yemeye geçmesi sürecinde 6 aylık oldu o süre zarfında mamasının markasını değiştirdik ve uyku arasında vermeye başladık şimdi 1 yaşında 11 kilo gayet sağlıklı. Erken ek gıda durumunu görüşebilirsiniz dilerseniz
N

Nazlıcan P.

27 Temmuz 2025 13:50
Benimki de başta memeyi tutamadı silikon uç da denedim iki üç emip bıraktı her seferinde, ilk ayında hastanede 8 gün kaldı memeye alışamadı bir türlü o yüzden mecburen baştan beri biberonla sağdığım sütü veriyorum, mama + anne sütü kullanıyoruz doktor tavsiyesiyle. Anne sütü ağırlık olarak besleniyor. Doktorumuz yüksek kalorili mama verdi ek gıda konusunu 5.ay kontrolünde konuşuruz dedi. Mama markası biz de değiştirdik başlarda SMA Comfort kullandık sonra 3.ayda doktorumuz nutricia gibi bir şeydi adı sanırım onu yazdı yüksek kalorili, hala aynı mamayı kullanıyoruz. Uyku arasında da vermeyi bırakmadım ama onda da yine 40-50 yi geçmiyor. Nadiren 100 ml oluyor onda da zaten havalara uçuyorum sevinçten
Z

Zeynep E. B.

27 Temmuz 2025 13:55
Hangi marka silikon göğüs ucu kullandınız acaba benımkı wee baby bence bu markayıda alıp ısrarla deneyın göğsünüze ağlasada etsede ısrarla denedıgınızde belki alışacaktır öyle oldumu durumuna göre kendısı ıcecdgı mıktarı belırler sızde rahat edersınız🙏
N

Nazlıcan P.

27 Temmuz 2025 14:32
Şu an 4,5 aylık ve olması gereken kilonun altında ve biberona alıştı hep, yine de memeyi tutar mı geç kalmadık mı? Benimki de wee markaydı
Z

Zeynep E. B.

27 Temmuz 2025 14:34
Yok sütünüz geldıgı sürece hiçbişeye geç değilsiniz sürekli göğsünüze koymayı deneyin
N

Nazlıcan P.

27 Temmuz 2025 14:42
Teşekkür ederim
Z

Zerrin ..

27 Temmuz 2025 15:06
Nazlıcan hanım bence kendinizi üzmeyin aynı sıkıntıları yaşadım kendinizi yıpratmanız sadece stres olarak size bebeğinize dönüyor, benim bebeğim de şu anda sizin bebeğinize yakın kilosu bugun 4 aylık oldu bu ay sadece 400 gr almış ama her doktorun kilo değerlendirmesi farklı, Osman hocaya 3/4 arası 400 gr alsa yeterli beklentim o dedi, ama kendi doktoruma göre kilosu düşük. Kilo değerlendirmesi yapılırken bebeğin doğum kilosu da çok önemli. Benim bildiğim 4/6 ay arasında dk 2 katına çıktıysa gayet iyi ki sizinki de çıkmış zaten. Bu arada bizimki yavaş yavaş düzeliyor, havaların sıcak olması da çok etkiliyor. Ben evi biraz daha soğuttum biraz rahatladı sanki bence evi 26c üstüne çıkarmayın. Bi de bebeği çıkarıp biraz hava aldırınca sanki iştahı biraz açılıyor. Ayrıca ben emzirmeyi yatarak denedim daha iyi emiyor. Ayrıca verdiğiniz mamayı bir tık sıcak veya bir tık soğuk olarak ta vermeyi deneyebilirsiniz. Son olarak biberon başlığınızın akımı bebeğe hızlı ya da yavaş geliyor olabilir. Artık çekim güçleri daha fazla ama bizim mama biraz kalın tanecikli olduğundan normal süt verdiğim biberon başlığı ile verdiğimde çekemiyor.
N

Nazlıcan P.

27 Temmuz 2025 15:52
Maalesef sıcaklığa çözümüm yok, 2 klima açık evde odası 28 den aşağıya düşmüyor ama dediğiniz gibi bu bir süreçse havalar soğuyunca belki daha iştahlı olur bebişlerimiz. Dışarısı şu an 43 derece bir aydır evden doğru düzgün çıkaramadım aşırı sıcak ve sıkılmaktan da içmiyor olabilir belki haklısınız. Avent ve lansinoh biberon 3 numara uç kullanıyoruz akışları çok iyi. Umarım benimki de yavaş yavaş düzelir. Dediğiniz gibi belki de doktor değerlendirmeleri farklıdır. Günlerdir çok üzülüyorum, umarım hepsi geçer ve bütün bebekler sağlıklı ve mutlu büyür
M

Merve Ç. G.

28 Temmuz 2025 11:55
Benim bebeğim de 4 aylık 4. Ayı tamamladığında 440gram almış sadece. İştahı çok kapandı. Sütün tazyikli gidiyor ara ara. Önceden sorun olmuyordu şuan sorun ne bilmiyorum. Önceki aylarda biraz zorlamıştım emmesi için. O mu etkili oldu başka şeyler mi bilemiyorum. Bir de bu ay sünnet oldu o da etkiledi heralde. Çok üzülüyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir