İştah

196 görüntüleme
H

Havva K.

5 Mayıs 2026 16:31
18 ay 9.5kilo 79cm dk 2265gr 46cm erkek bebek. Çok hareketli seçici ve hep iştahsızız. Yani çok aç olunca yiyor ama az ile doyan bi bebek. 6aydan itibaren dökmesine kendi yemesine keşfetmesine izin verdiğim bir bebek
Sevilay

Sevilay

5 Mayıs 2026 16:36
Kızım 11aylık kilo 6.675 boyu 70cm aynı çok hareketli bir bebek ve iştahsız çok endişeleniyorum sürekli bişeyler yedirmek istiyorum çok yorgunum napcamı şaşrmş durumdaym
H

Havva K.

5 Mayıs 2026 16:40
o zamanlar da ben de çok takıyordum hatta 9-10 aylıkken zorla yedirmeye çalışıyordum ama gerçekten şimdi diyorum ki keşke zorlamasaymışım çünkü savaşarak değişmiyor yaaa, kendimizi yırtsak bir anlamı yok aksine daha da ters tepiyo 💔 bazı çocuklar az iştahlı oluyor bazıları ekmek görse deliriyor her şeyi yemek istiyo keşke bizimkilerde öyle olsa 😂 Allahım sağlık sıhhat versin, bide bizim persentillerimizden alıp yavrularımıza versin 😁😁
Sevilay

Sevilay

5 Mayıs 2026 17:57
Amin☺️
D

Dilan S.

5 Mayıs 2026 22:16
Aynısını yaşıyorum 19 aylık 10.500 kg aylardır aynı kiloda. Sadece uyurken duruyor onun dışında full hareket acıkınca mama mama diyor sevinip hazırlıyorum birkaç kaşık yiyip ayağı kalkıyor zaten mama sandalyesi yok hayatımızda çünkü zapt edemiyorum. Kahvaltı olayı yok ne zeytin ne peynir ne yumurta yer. neler denedim işe yaramadı .Of aşırı zor hem seçici hem iştahsız bebek anası olmak :( konuşup bunu yap seviyorum diyeceği günleri bekliyorum inş
H

Havva K.

5 Mayıs 2026 23:20
Mama sandalyesi krizini bir ara bende çok yaşamıştım yaaa, ama bizim çocuklar çok hareketli olduğu için sofrada falan yedirmek imkansız. Bazen tezgaha falan oturup dikkatini dağıtmaya çalışarak yediriyorum. Gerçekten iştahsız çocuk zormuş yaa. Hani şey de değil normal persentil çocuk, yiyo ama bana az geliyor, ya da sürekli ara öğün abur cubur verip ana öğünü yemiyor diye tasalanan anneler değiliz yani Yemiyo çocuk yemiyo açlık töleransı yüksek mesela ilk öğünü ikindin yapabiliyor ve açım demiyorda. Bilmiyorum yaaa biz de raporlu mama kullanıyoruz onu da normalde ara öğün gibi vermek lazım ama içmiyor ki çocuk sorun zaten az iştah, e uyurken veriyorum mecburen akşam uykusunda içiyor gündüz iştahını kesiyor öğlen içiyor akşama iştahını kesiyor. Gerçekten stres oluyor insan ama stresle değişen bir şey yok aksine anne-bebek ikimize de zarar. Ha tabi ki insanlar nelerle mücadele ediyor yaaa, Allahım sağlık sıhhat versin sağlıkları yerinde olsun napalım keşke elimizden bir şey gelse yaaa. Ama Dilan hanımcım maşallah yine kilosu iyi yaaa, keşke oğlumda 10.5 olsaydı biz mamayla bu ara 9.5 zor gördük 🫶
H

Havva K.

5 Mayıs 2026 23:27
Hani ağır yaşamlar kampı vardı ya, bazen diyorum ki keşke çocuğu öyle bir kampa sokma şansımız olsaydı bide başkaları deneseydi 😂 sizde de oluyor mu yaaa mesela bana iştahsızlıkla mücadele etmeyen kişilerin yorumları çok batıyor. Yok şunu ver bunu ver. Hayır arkadaş zaten ben ne vereceğimi sizden öğrenecek değilim sorun çocuğun yememesi yedirebiliyorsan buyur yedir. Gerçekten insan aynı dertten müzdarip, ya da bu problemle mücadele edip bir şekilde fayda görmüş, aşmış insanlardan tavsiye almak istiyor yaaa. Gerçekten yeterki yesin diye kendisine verip gerek kendisinin gerek ortalığın temizliğine bile göz yummak büyük fedakarlık yaaa. Allah o sabrı veriyor insana. Ne var yiyen çocukta ver ağzına yesin oh 🫠🫠 ay yaaa içimi dökmeye ihtiyacım varmış. Rabbim hepimizin evlatlarına, hepimize sağlık sıhhat iyilik afiyet versin 🙏
L

Lale

Premium Üye
6 Mayıs 2026 14:11
Sevilay
Kızım 11aylık kilo 6.675 boyu 70cm aynı çok hareketli bir bebek ve iştahsız çok endişeleniyorum sürekli bişeyler yedirmek istiyorum çok yorgunum napcamı şaşrmş durumdaym
Kızınız mama veya mama alıyor mu sevilay hanım
Sevilay

Sevilay

6 Mayıs 2026 14:17
Lale
Kızınız mama veya mama alıyor mu sevilay hanım
Mamayı son 1 aydr alıorz ama emdiği için alıştrma aşamasındayz bazen hiç istemiyor
L

Lale

Premium Üye
6 Mayıs 2026 14:26
Sevilay
Mamayı son 1 aydr alıorz ama emdiği için alıştrma aşamasındayz bazen hiç istemiyor
Bizim ki ne mama ne meme ne de ek gıda almak istiyor. Zorla veriyorum ağlaya ağlaya yutuyor.çok çaresiz durumdayız.aynı biberona su koyuyorm içiyor ama mamayı içmiyo. Küçük doğdu küçük ilerliyo maalesef.doktorlar da anlamıyor bilmiyorum. Bugün Ergoterapist randevumuz var beslenmesi için götüreceğim
H

Havva K.

6 Mayıs 2026 14:27
Kaç aylık bebeğiniz
L

Lale

Premium Üye
6 Mayıs 2026 14:33
Havva K.
Kaç aylık bebeğiniz
11 aylık
H

Havva K.

6 Mayıs 2026 14:35
Hep mi böyleydi acaba yoksa diş döneminde olduğu için reddediyor olabilir mi? Ben de diş dönemlerinde yaşıyordum sadece uyurken mama içiyordu. İnşallah güzel sonuçlar alırsınız 🙏
Sevilay

Sevilay

6 Mayıs 2026 14:38
Lale
Bizim ki ne mama ne meme ne de ek gıda almak istiyor. Zorla veriyorum ağlaya ağlaya yutuyor.çok çaresiz durumdayız.aynı biberona su koyuyorm içiyor ama mamayı içmiyo. Küçük doğdu küçük ilerliyo maalesef.doktorlar da anlamıyor bilmiyorum. Bugün Ergoterapist randevumuz var beslenmesi için götüreceğim
Rabbim yardımcımız olsun benimde yapmadığım mama çorba yemek kalmadı şu ara kendi kendine yesin die önüne salatalık domates peynir yumurta falan koyuyorm yada meyveleri doğrayıp veriyorum birazını yiyor çoğunu döküyor şaşrdm napcamı
Sevilay

Sevilay

6 Mayıs 2026 14:39
Evet diş dönemindeyiz belki onunda etkisi var ama bu kadar iştahsızlıkta bilemiyorum işte
L

Lale

Premium Üye
6 Mayıs 2026 14:41
Havva K.
Hep mi böyleydi acaba yoksa diş döneminde olduğu için reddediyor olabilir mi? Ben de diş dönemlerinde yaşıyordum sadece uyurken mama içiyordu. İnşallah güzel sonuçlar alırsınız 🙏
Hep böyleydi [4.aya](4.aya) kadar bşberonla emdi sonra uyanıkken emmek istemedi. Bende uyurken verdim hep [7.aya](7.aya) kadar. Sonra dr gece vermeyi kes dedi. İlk ek gıdayı sevdi reflü ve alerjiden dolayı 15 gün ek gıdayı kestik sonra onu da istemedi. 6,5 aylıkken 3 tane diş çıkardı birden sonra iki iki çıkardı şu an 12 dişi var 2 tane daha geliyo. Alerji var reflü var diş böyle bilmiyorum artık. Allah razı olsun inşallah
L

Lale

Premium Üye
6 Mayıs 2026 14:41
Sevilay
Rabbim yardımcımız olsun benimde yapmadığım mama çorba yemek kalmadı şu ara kendi kendine yesin die önüne salatalık domates peynir yumurta falan koyuyorm yada meyveleri doğrayıp veriyorum birazını yiyor çoğunu döküyor şaşrdm napcamı
Amin 🙏 bizimki de öyle oynuyor ağzına alıp tükürüyo
G

Gülcan Ş.

6 Mayıs 2026 15:15
Benim iki tane kızım var biri 4 buçuk yaşında ne mücadeleler verdim ekran bile verdim 2 yaşına kadar baktım olmuyor zorlamadım yeni yeni anne ben acıktım diyyor ne yıprattım kendımı diyorum sımdı ki kızım da 11 aylık olacak 7 kilo yese kabız oluyor hemese kilo alamıyor hem epilepsi hastası üstüne de çok gidemiyorum biz ne yaparsak yapalım yememeleri için illaki bir sebep çıkıyor en iyisi kan değerlerini baktırıp herhangi bir sorun yoksa zamana bırakmak zorlamak da fayda etmiyor sadece kendımıze zarar veriyoruz çocuğumuzu zorlayıp yıpratıyoruz
Sevilay

Sevilay

9 Mayıs 2026 08:39
Lale
Merhaba bebeğiniz randevudan sonra nasıl oldu yemeye başladımı
L

Lale

Premium Üye
9 Mayıs 2026 09:44
Sevilay
Merhaba bebeğiniz randevudan sonra nasıl oldu yemeye başladımı
Maalesef 1 seansla olmuyor. Aynı şekilde devam ediyoruz
Sevilay

Sevilay

9 Mayıs 2026 09:45
Lale
Maalesef 1 seansla olmuyor. Aynı şekilde devam ediyoruz
Lütfen işe yararsa buradan bilgi verir misinz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir