İsmine Bakmıyor
568 görüntüleme
G
Gizem T.
Premium Üye
1 Mayıs 2026 20:52
10.5 aylık bebeğim genelde ismini söylediğimizde bakmıyor problem ne olabilir

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye1 Mayıs 2026 20:53
Bebeğinizin 10.5 aylıkken ismine bakmaması birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. Her bebek farklı bir hızda gelişir ve bazıları isimlerine tepki vermekte daha uzun süre alabilir. Ancak, bu durumun altında yatan birkaç potansiyel sebep olabilir:
Normal Gelişimsel Değişiklikler: Bebekler çevrelerini keşfetmeye başladıkça, dikkatleri oyuncaklara, nesnelere veya etraflarındaki insanlara yönelebilir. Bu, onların o anki odak noktalarının değiştiğini gösterir.
Duyusal Uyaranlara Tepkiler: Bebeğiniz farklı seslere veya uyaranlara daha fazla odaklanabilir. Mesela, bir çıngırak veya bir oyuncak sesi daha dikkat çekici olabilir.
İşitme Duyusu: İşitme duyusunda geçici veya kalıcı bir sorun olup olmadığını kontrol etmek önemlidir. Eğer bebeğinizin işitme duyusunda bir problem varsa, bu ismine tepki vermemesine neden olabilir.
Gelişimsel Farklılıklar: Her bebek farklı bir hızda gelişir. Bazı bebekler isimlerine tepki vermekte daha uzun süre alabilir.
Eğer bebeğinizin ismine bakmaması sizi endişelendiriyorsa, bir çocuk doktoru veya gelişme uzmanı ile görüşmek en iyi yaklaşım olacaktır. Uzmanlar, bebeğinizin genel gelişimini değerlendirebilir ve gerektiğinde yönlendirme sağlayabilir.
Bu arada, bebeğinizle etkileşiminizi zenginleştirmek için şu önerileri deneyebilirsiniz:
1. İsmini Söyleyen Sesleri Çeşitlendirin: Farklı tonlarda ve seslerde ismini söyleyin.
2. Göz Teması Kurun: Bebeğinizle göz teması kurmaya çalışın.
3. Oyuncakları Kullanın: Bebeğinizin ilgisini çeken oyuncaklar kullanın.
4. Sosyalleşme: Bebeğinizle konuşurken, kaşlarınızı kaldırarak veya gülümseyerek tepki verin.
Bebeğinizin gelişimini takip edin ve gerektiğinde uzmanlardan destek alın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 5 Aylık Bebek İsmine Bazen Bakıyor Bazen Bakmıyor
2. İsmine Tepki Yok
3. Bebeğimin İsmine Tepkisi
Normal Gelişimsel Değişiklikler: Bebekler çevrelerini keşfetmeye başladıkça, dikkatleri oyuncaklara, nesnelere veya etraflarındaki insanlara yönelebilir. Bu, onların o anki odak noktalarının değiştiğini gösterir.
Duyusal Uyaranlara Tepkiler: Bebeğiniz farklı seslere veya uyaranlara daha fazla odaklanabilir. Mesela, bir çıngırak veya bir oyuncak sesi daha dikkat çekici olabilir.
İşitme Duyusu: İşitme duyusunda geçici veya kalıcı bir sorun olup olmadığını kontrol etmek önemlidir. Eğer bebeğinizin işitme duyusunda bir problem varsa, bu ismine tepki vermemesine neden olabilir.
Gelişimsel Farklılıklar: Her bebek farklı bir hızda gelişir. Bazı bebekler isimlerine tepki vermekte daha uzun süre alabilir.
Eğer bebeğinizin ismine bakmaması sizi endişelendiriyorsa, bir çocuk doktoru veya gelişme uzmanı ile görüşmek en iyi yaklaşım olacaktır. Uzmanlar, bebeğinizin genel gelişimini değerlendirebilir ve gerektiğinde yönlendirme sağlayabilir.
Bu arada, bebeğinizle etkileşiminizi zenginleştirmek için şu önerileri deneyebilirsiniz:
1. İsmini Söyleyen Sesleri Çeşitlendirin: Farklı tonlarda ve seslerde ismini söyleyin.
2. Göz Teması Kurun: Bebeğinizle göz teması kurmaya çalışın.
3. Oyuncakları Kullanın: Bebeğinizin ilgisini çeken oyuncaklar kullanın.
4. Sosyalleşme: Bebeğinizle konuşurken, kaşlarınızı kaldırarak veya gülümseyerek tepki verin.
Bebeğinizin gelişimini takip edin ve gerektiğinde uzmanlardan destek alın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 5 Aylık Bebek İsmine Bazen Bakıyor Bazen Bakmıyor
2. İsmine Tepki Yok
3. Bebeğimin İsmine Tepkisi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Göktenur B.
1 Mayıs 2026 20:58
Acaba ismiyle çok hitap etmediğiniz oluyor mu şuan oğlum 9. Aylık ismiyle seslendiğimde bakıyor ama ben sürekli ismiyle seslenmeye bişey anlatırken ismini söylemeye dikkat ettim ismine alışmasi için veya sadece ismine mi bakmıyor onunla oyun oynarken veya bişey anlatırken göz teması kuruyor mu

Sibel Y.
1 Mayıs 2026 21:08
Cinsiyetini bilmiyorum am oğlum yada kızm diye seslendiğinizde en çok en sık nasıl hitap ediyorsanız bebekler ona tepki veriyor benim oğlumun adı uras uras diyince tepki vermiyor uriruri dediğimde güler
G
Gizem T.
Premium Üye
1 Mayıs 2026 21:23
Acaba ismiyle çok hitap etmediğiniz oluyor mu şuan oğlum 9. Aylık ismiyle seslendiğimde bakıyor ama ben sürekli ismiyle seslenmeye bişey anlatırken ismini söylemeye dikkat ettim ismine alışmasi için veya sadece ismine mi bakmıyor onunla oyun oynarken veya bişey anlatırken göz teması kuruyor mu
Yükleniyor...