İsmine Tepki Yok

174 görüntüleme
S

Seda G.

26 Temmuz 2025 07:39
Merhaba bebeğim 5 aylık oldu ismiyle sesleniyorum bakmıyor ama bi oyuncakla ses çıkardığımda o sese yönelip bakıyor ismini defalarca kez söylüyorum bakmıyor
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

26 Temmuz 2025 07:48
Bebeğinizin 5 aylık olmasına rağmen ismine seslendiğinizde bakmaması, ancak oyuncak sesi gibi daha dikkat çekici uyaranlara yönelmesi, endişe verici olabilir. Oyuncak sesi normal ses tonundan daha yüksek ve bu yüzden dönüp bakıyor ise bu durum, işitme duyusunda bir sorun olabileceği ihtimalini düşündürmekle birlikte, bebeğinizin dikkatini sürdürme veya ismine verilen tepkiyi henüz öğrenememiş olmasından da kaynaklanabilir. Bebekler bu aylarda çevrelerindeki seslere tepki vermeyi öğrenirken, bazen daha ilgi çekici uyaranlara öncelik verebilirler. Ancak, birden fazla denemeye rağmen ismine tepkisiz kalması önemli bir gözlemdir. Bu durumun devam etmesi halinde, bir çocuk doktoruyla görüşerek bebeğinizin işitme duyusunun ve genel gelişiminin kontrol edilmesi, olası bir durumun erken tespiti ve doğru yönlendirme için en sağlıklı adım olacaktır.
S

Seda G.

26 Temmuz 2025 08:01
Hocam örnek veriyorum uykudan uyandığında uyandın mı sen anneciğim dediğimde heyecanlanarak bana dönüp bakıyor ancak bazen gün içerisinde defalarca sesleniyorum yönelip bakmıyor çıngırak sallıyorum o esnada bakıyor
A

Asya A.

26 Temmuz 2025 09:02
Bende aynı durum var benimde kafamı hep kurcalıyor benimkide altı aylık ikizi her ses bakıyo diğer ikizi nadir bakıyo ama göz teması gülmesi var aynı sizin gibi de sabah bakıyo
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

26 Temmuz 2025 09:24
4-6 ay arası kelimeleri ayırt etmeye başlar yani ismini tanımaya başladığı dönem. 6-9 ay arasıda ismiyle özdeşleşir, 6-9 ay arası ismine tepkisi yoksa o zaman dikkatli gözlenmelidir. Gerekirse uzmana danışılmalıdır
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

26 Temmuz 2025 11:26
Seda Güzel; Bebeğinizin uykudan uyandığında "anneciğim" dediğinizde heyecanla dönüp bakması, ancak gün içinde defalarca seslenmenize rağmen bazen tepkisiz kalması ve çıngırak gibi daha dikkat çekici bir sese bakması, normal gelişimsel farklılıklar gösterebileceği gibi, dikkatle takip edilmesi gereken bir durumdur. Bu durum, seçici dikkat veya duyusal uyaranlara farklı tepkiler verme şeklinde yorumlanabilir. Bebekler belirli seslere veya nesnelere daha fazla odaklanabilirler. Ancak, ismine sürekli tepkisizlik veya diğer gelişimsel alanlarda (sosyal etkileşim, iletişim) benzer gözlemleriniz varsa, bir çocuk doktoru veya gelişim uzmanı ile görüşmek, erken değerlendirme ve gerekli yönlendirmeler için önemlidir. Bu, bebeğinizin genel gelişimini desteklemek adına atılacak en sağlıklı adımdır.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir