5 Aylık Bebek İsmine Bazen Bakıyor Bazen Bakmıyor
69 görüntüleme
S
Seda G.
11 Ağustos 2025 09:39
Hocam 5 buxuk aylık bazen bakıyor bazen bakmıyor elindeki şeye odaklanmış ise hiç bakmıyor
E
Elif a.
11 Ağustos 2025 09:56
Cok normal annesi dikkatleri baska şeylere yöneliyor sürekli çünkü kesfediyorlar birde surekli israrla seslenirseniz bilerek de bakmiyorlarmis
S
Seda G.
11 Ağustos 2025 10:00
Ben sürekli tekrar ediyorum alışkanlık mı yaptım acaba babası eve gelip ismini söyleyince kaşlarını kaldırıp hemen o sese yönelir şekilde bakıyor bana bakmıyor
Ö
Özay A.
11 Ağustos 2025 10:31
Benim kızımda beş aylık sürekli söylediğim zamanlarda bakmıyor bir kere söylediğimde bakıyor hele bir şeyle ilgileniyorsa hiç oralı olmuyor. Çok normal bir durum bence anneleri olarak sürekli yanlarındayız:)
Fatma U.
Uzman Psikolog
12 Ağustos 2025 06:17
Bebekler, çevrelerini keşfetmeye başladıkça dikkatleri oyuncaklara veya nesnelere yönelebilir; bu da onların o anki odak noktalarının değiştiğini gösterir.
Bebeğinizle etkileşim kurarken, ilgisini çeken nesneler hakkında konuşarak veya ona göstererek ortak dikkat oluşturmayı deneyebilirsiniz. Göz teması kurmadığında endişelenmek yerine, onun keşfetme isteğine saygı duyun ve bu anlarda onu rahat bırakın. Sosyal etkileşim için zaman ayırmaya devam ederken, nesnelerle bağımsız oyun oynamasına da fırsat vermeniz faydalı olacaktır.
Bebeğinizle etkileşim kurarken, ilgisini çeken nesneler hakkında konuşarak veya ona göstererek ortak dikkat oluşturmayı deneyebilirsiniz. Göz teması kurmadığında endişelenmek yerine, onun keşfetme isteğine saygı duyun ve bu anlarda onu rahat bırakın. Sosyal etkileşim için zaman ayırmaya devam ederken, nesnelerle bağımsız oyun oynamasına da fırsat vermeniz faydalı olacaktır.