Isırma

87 görüntüleme
F

Funda K.

14 Mayıs 2026 14:26
12 aylık bebeğim var sürekli ısırıyor emerken canım çok yanıyor uzaklaşıyorum ağlamaya başlıyor 3 gündür çok zorlanıyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
14 Mayıs 2026 14:26
Bebeğinizi emerken ısırması gerçekten zor bir durum. 12 aylık bebeklerde diş çıkarma süreci devam ediyor olabilir veya bazen bilmeden ısırabilirler.

Bebeğiniz ısırdığında, ağır bir şekilde tepki vermekten kaçınmaya çalışın. Bunun yerine, sakince "hayır, ısırmayalım, canım acıyor" diyebilirsiniz. Isırdığınız anda memeyi derhal uzaklaştırın ve bir süre sonra tekrar emzirmeyi deneyin.

Bebeğinizin diş çıkarma sürecini kolaylaştırmak için diş kaşıyıcı veya soğuk bir nesne vererek rahatlatabilirsiniz.

Emzirmeden sonra meme ucunuzu Hindistan cevizi yağı veya sarı kantaron yağı ile yatıştırın.

Uyku arasında veya aç olmadığı zamanlarda ısırıyorsa, aç olmaması ve diş çıkarma gibi nedenlerle ısırıyor olabilir. Bu durumda, ısırmasını önlemek için emzirmeyi sonlandırın ve başka yöntemlerle (sakinleştirme, diş kaşıyıcı) bebeğinizi rahatlatın.

Umarım bu öneriler size yardımcı olur.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Memeyi Isırma
2. Emerken Isırmaya Başladı
3. Emerken Isırma
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

Sinem K.

14 Mayıs 2026 15:31
Merhaba Funda Hanım, kızım damağıyla sıkıp tırnaklarını geçirmeye çalışınca canımın acıdığını söyleyerek uzaklaştırıp tekrar veriyorum. Kesinlikle konuşmayı deneyin, algıları çok yüksek sizi dinleyip anlayabiliyorlar. Diş çıkarma döneminde olduğumuz için emzirmeden önce diş kaşıyıcısını veriyorum. Kendini rahatlattıktan sonra emziriyorum. Önce bebeğinizi rahatlamayı deneyin ✨ Bebişinize ve size sağlıklı günler dilerim 
R

Rabia D.

Premium Üye
14 Mayıs 2026 15:36
Diş çıkarıyor olabilir ısırınca 15 sn meme vermeyin
F

Funda K.

15 Mayıs 2026 19:54
Uzaklaştırıyorum ağlıyor odadan çıkıyorum peşimden ağlıyor bu aralar yemek de neredeyse yemiyor mahvoldum
Latife K.

Latife K.

15 Mayıs 2026 22:40
Bence konuşun. Ben ilk dişi çıktığında bir iki kere yaptı sonra dedim acıyor ısırırsan süt gelmez ama demiştim sonra da hiç yaşamadım
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir