Emerken Isırma
126 görüntüleme
Y
Yasemin K.
3 Şubat 2026 00:22
Lütfen yardım arkadaşlar, bebeğim 10aylık ve iki üç gündür emerken bir anda sert şekilde ısırıyor ve resmen acıdan hopluyorum😞 ne yapsam düzelmiyor. 10-15 saniye normal emerken bir anda dişleri arasında sıkıştırıp çekiyor ve artık meme uçlarım yarılmaya başladı, sızlıyor. Tekrar emzirmeye de çok korkuyorum. 7 dişi var bu arada🤦🏻♀️ İki üç gündür neredeyse hiç ememiyor bu yüzden. Biberon da tutmuyor zaten. Ne yapacağım ben emzirmek istemiyorum gerçekten çok zor durumdayım. Tecrübelerinizi paylaşıp tavsiye verir misiniz? Düzelir mi zamanla?
K
Kübra Ç.
3 Şubat 2026 00:24
onu yaptığı anda hemen elinizle kapatıp sakince hayır diyin ağlarsa tekrar emzirin ağlamazsa hayır diye kapalı tutun. böylece öğreniyorlar. bağırırsanız acıdan onlar gülüyorlar muhtemelen farketmişsinizdir daha çok yapıyorlar tepki aldıkları için. hayır tutumu çok işe yarıyor iki günde farkedersiniz. geçmiş olsun
Y
Yasemin K.
3 Şubat 2026 00:27
Teşekkür ederim. İlk bebeğim böyle değildi, dişlerini dokundururdu bazen ama sıkıca ısırmazdı. Hayır diyorum, kapatıyorum memeyi. Birkaç dakika sonra tekrar deniyorum ve yine aynı şeyi yapıyor. Sinirlerim de yıprandı gerçekten. Gece de sürekli emmek için uyanıyor ve uyku sersemi sıçrıyorum korkuyorum artık 😕
K
Kübra Ç.
3 Şubat 2026 00:31
sizi çok iyi anlıyorum biraz oyunlaştırmış dediğim gibi ağlamadığı sürece tekrar vermeyin. 😇
Y
Yasemin K.
3 Şubat 2026 00:38
Teşekkür ederim, umarım geçer hemen
G
Gözde O.
5 Şubat 2026 22:31
Merhabalar bir çözüm bulabildiniz mi acaba? Bebeğim 9,5 aylık benim de ve yaklaşık 1 haftadır üstteki ön iki dişi çıktıktan sonra (toplam 4 dişi var) sürekli memeyi ısırmaya, ısırıp çekmeye ve kanatmaya başladı. Her ne kadar memeyi kapatıp hayır desem de bir sonuç alamıyorum artık emzirmekten korkmaya başladım ve acıdan da emziremiyorum, aşırı canım yanıyor. Eğer bir çözüm yolu bulduysanız paylaşır mısınız?
Y
Yasemin K.
6 Şubat 2026 11:39
Merhabalar bir çözüm bulabildiniz mi acaba? Bebeğim 9,5 aylık benim de ve yaklaşık 1 haftadır üstteki ön iki dişi çıktıktan sonra (toplam 4 dişi var) sürekli memeyi ısırmaya, ısırıp çekmeye ve kanatmaya başladı. Her ne kadar memeyi kapatıp hayır desem de bir sonuç alamıyorum artık emzirmekten korkmaya başladım ve acıdan da emziremiyorum, aşırı canım yanıyor. Eğer bir çözüm yolu bulduysanız paylaşır mısınız?