İshal ve Kusma

91 görüntüleme
S

Sümeyye

26 Mayıs 2026 06:42
22 mayıs cuma hafif ateşle hastalık başladı. O gün 3 kez kustu bir kez ishal şeklinde kaka yaptı. Acile götürdüğümde sivasta salgın olduğu söylendi. Kan gazı temiz çıktı. Serum takıldı. Probiyotik başladık. O gün kusması geçmişti ishal devam ediyor. Günde max 4 bez ishali oluyor. Dün tekrar kusmaya başladı 1 kez kustu. Bu gün bu saate kadar 2 kez kustu ve hala ishal. Aklımıza benim diş sebebiyle antibiyotik kullanmamdan olabilceği geliyor ama kusmayı açıklayamıyoruz. Ben ilacı 17 mayısta kullanmaya başladım ve sadece pazar pazartesi salı günü içmiştim. Bir de birkaç kez ağrım için ağrı kesici olarak arveles ve dicloflam kullandım. Bu sebeple olmuş olabilir mi? @Osman Gönülal
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
27 Mayıs 2026 07:00
Hastalığınız 22 Mayıs cuma günü hafif ateşle başlamış ve o gün 3 kez kusma, bir kez de ishal şeklinde kaka yapmışsınız. Acile götürüldüğünüzde sivasta salgın olduğu söylendiği ve kan gazı temiz çıktığı için serum takılmış. Probiyotik tedavisine başlandığı ancak o gün kusmanın geçmişte, ishalin devam ettiği görülüyor.

Doktorunuz antibiyotik kullanımı sebebiyle olmuş olabilir dedi mi? Çünkü 17 Mayıs'ta antibiyotik kullanmaya başladınız ve sadece 3 gün içtiniz.

Aşağıdaki olasılıklar göz önünde bulundurulabilir:

Antibiyotik kullanımı: Antibiyotikler bağırsak floranızı değiştirebilir ve ishale yol açabilir. Ancak antibiyotik kullanımı sadece 3 gün sürmüş ve bu süre içerisinde ishlin başlaması ve kusmanın açıklanması zor görünüyor.
Ağrı kesici kullanımı: Arveles ve dicloflam gibi ağrı kesiciler mide tahrişine yol açarak kusmaya neden olabilir.
* Viral enfeksiyon: Sivasta salgın olduğu söylendiği için viral enfeksiyon olasılığı yüksek görünüyor.

Kusma ve ishal devam ettiği için doktora başvurmanızda fayda var. Bu süreçte bol sıvı tüketmeye özen göstermelisiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Geçmeyen Ateş İshal Kusma
2. Geçmeyen İshal
3. Tam 5 Gündür İshal Kusma
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir