İşe Giden Anne

173 görüntüleme
H

Hadiye N. E.

Premium Üye
21 Nisan 2026 15:04
Kızım 2 buçuk yaşında. Bir yaşından beri bakıcımız var öncesinde annemler bakıyordu ben 3 aylıkken çalışmaya başladım. Ara ara ben işe giderken ağlama krizleri geçiriyordu ama bu sıra çok sık olmaya başladı. Artık tam da konuşuyor anne gitme lütfen gitme diye ağlıyor ama kendini yırtıyor resmen. Bakıcı abla aslında çok iyi kızım ona başlarda anne bile diyordu. Ama şimdi o da onu sakinleştirmek için bazen sesini yükseltiyor benim yanımda. Yani Alara lütfen diye bağırıyor mesela. Onun sesini bastırmak için yapıyor kötülük yok içinde biliyoeum ama hiç rahat değilim. Bu ağlama krizlerini nasıl aşıcaz? Bir de herkese karşı öyle yapıyor ben işten geliyorum mesela benimle kimseyi konuşturmuyor. Annemle konuşma diyor. Başkası olursa sen evine git konuşma diye bağırıyor. Delirmek üzereyim.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
21 Nisan 2026 15:21
Güvenli bağlanma ve ayrılık kaygısı, çocuklarda sık görülen bir durumdur. Çocuğunuzun bu tepkileri, sizinle ayrılmak istememesi ve bakıcıyla iletişim kuramaması nedeniyle olabilir.

Çocuğunuzun ağlama krizlerini aşmak için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Çocuğunuzla konuşun: Çocuğunuzun endişelerini ve duygularını anlamaya çalışın. Ona, "Anne bazen işe gitmek zorunda kalıyorum, ama seninle çok sevdiğim için geri geleceğim" gibi şeyler söyleyebilirsiniz.

2. Bakıcıyla iş birliği yapın: Bakıcıyla konuşun ve çocuğunuzun ihtiyaçlarını ve sınırlarını belirleyin. Bakıcının çocuğunuzla nasıl iletişim kuracağını ve onu nasıl sakinleştireceğini öğrenin.

3. Rutin oluşturun: Çocuğunuzun günlük rutininin düzenli olması, ona güven ve öngörülebilirlik sağlayabilir. İşe gitmeden önce ve geldiğinizde, belirli bir rutin izleyin.

4. Çocuğunuzu hazırlayın: İşe gitmeden önce, çocuğunuzla vakit geçirin ve ona, "Anne şimdi işe gidiyorum, ama akşam geri geleceğim" gibi şeyler söyleyin.

5. Güle güle ayrılın: Çocuğunuzla ayrılırken, ona bir öpücük verin ve "Seni seviyorum" deyin. Bu, çocuğunuzun güvenini ve sevgisini hissedebilir.

6. Bakıcının yaklaşımını destekleyin: Bakıcının sesini yükseltmesini desteklemeyin, ancak onunla iş birliği yaparak çocuğunuzun ihtiyaçlarını karşılamaya çalışın.

7. Profesyonel yardım alın: Eğer çocuğunuzun ağlama krizleri devam ederse ve sizi endişelendirirse, bir çocuk gelişimi uzmanı veya bir pedagogla konuşmayı düşünün.

Unutmayın ki her çocuk farklıdır ve bu adımlar, çocuğunuzun ihtiyaçlarına göre uyarlanmalıdır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Güvenli Bağlanma?
2. 6 Aylık Geceleri Sürekli Ağlayarak Uyanma
3. İşe Başlama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir