İşe Dönmemeli Miyim 🥹
348 görüntüleme
A
Ayşe H. B.
7 Temmuz 2026 15:05
Kızım 5 aylık. Büro memuruyum. Çalışma zamanım geldi çattı. Kızımı bakıcıya alıştırmaya çalışıyorum iki gündür ama asla durmuyor. Ağlamaktan helak oldu yavrum. Doğduğundan beri ağlamadığı kadar ağlamıştır. Sağıp biberon da veririm diye düşünüyordum biberon da almıyor. Ne yapcam çok çaresiz hissediyorum kendimi.

Fatma A. U.
7 Temmuz 2026 16:27
Merhaba Ayşe hanım bende bir sağlık kuruluşunda güvenlik sorumlusuyum tek bir odanın içinde 6. Aydan beri kızımıda işe getirip götürüyorum
Malesef bakacak kimseyi bulamadım şuan kızım 1 yaşında
G
Gamze G.
7 Temmuz 2026 16:29
Eğer imkanınız varsa maddi olarak sıkıntınız olmayacaksa ücretsiz izin hakkınızda varsa en azından bir yaşına kadar yanında olun kıyamam nasıl üzülmüş kaygılanmış 🥺
A
Ayşe H. B.
7 Temmuz 2026 16:30
Nasıl oluyor Fatma hanım zorlanmıyor musunuz. Ev iş bebiş. Kendine vakit ayırmak diye bir şey yok değil mi. Ben diyordum bakıcı olursa işte biraz dinlenirim gelince de yavrumla daha güzel zamanlar geçiririm. Benim orman işletme müdürlüğü. İzin verirler mi vermezler mi onu bile bilmiyoruz henüz. Çok stres yapıyorum
A
Ayşe H. B.
7 Temmuz 2026 16:31
Eğer imkanınız varsa maddi olarak sıkıntınız olmayacaksa ücretsiz izin hakkınızda varsa en azından bir yaşına kadar yanında olun kıyamam nasıl üzülmüş kaygılanmış 🥺
S
Sultan ..
7 Temmuz 2026 16:44
İmkanınız varsa ücretsiz izin yapın lütfen, benim bebegim 1 yasinda ben 1 yıl daha izin yapmayı düşünüyorum gorumcem bakabilir ama 2 yasa kadar kendim getirmek istiyorum, tek çocuğum var belki bir daha olmayacak bari imkan varken buyuteyim diyorum, ben de kamudayim
A
Ayşe H. B.
7 Temmuz 2026 16:51
İmkanınız varsa ücretsiz izin yapın lütfen, benim bebegim 1 yasinda ben 1 yıl daha izin yapmayı düşünüyorum gorumcem bakabilir ama 2 yasa kadar kendim getirmek istiyorum, tek çocuğum var belki bir daha olmayacak bari imkan varken buyuteyim diyorum, ben de kamudayim
S
Sultan ..
7 Temmuz 2026 17:20
Psikolojiniz nasıl sultan hanım. Ben kendimi çok yıpranmış hissediyorum kendime gelemedim. Evde hiçbir şeye yetişemiyorum. Ne yemek ne temizlik her şey duruyor. Kimsem yok yardım edecek
A
Ayşe H. B.
7 Temmuz 2026 17:24
İnanın ben de kendimi cok yıpranmış hissediyorum ama fark ettim ki çocuğu bi isim olduğunda bile birine emanet ettiğimde benim de icim rahat etmiyor, çalıştığım süreçte de haftanın bes gunu en az 8 saat ayrı kalmak fikri beni üzüyor, 2 yaşından sonra daha rahat emanet edebilirim diye dusunuyorum. Tabi her insan farkli, işe gidip bebeğiyle daha iyi ilgilendiğini söyleyen de cok anne var ben kendi fikrimi paylasmak istedim yalnızca, son karar tabiki sizin ve her durumda iyi bir annesiniz☺️
S
Seda F. Ş.
Premium Üye
7 Temmuz 2026 18:27
Bendede aynı sorun var ay sonu işe başlıcam fakat biberon almıyor ne yapcam bilmiyorum 😣
A
Ayşe H. B.
7 Temmuz 2026 18:29
Bendede aynı sorun var ay sonu işe başlıcam fakat biberon almıyor ne yapcam bilmiyorum 😣
N
Nagihan Ç.
7 Temmuz 2026 18:30
Benimki de 5 aylık bende sizin gibi düşünüyordum benimki de bensiz durmadı bende 4 ay daha ücretsiz izin aldım.
A
Ayşe H. B.
7 Temmuz 2026 18:33
Benimki de 5 aylık bende sizin gibi düşünüyordum benimki de bensiz durmadı bende 4 ay daha ücretsiz izin aldım.
N
Nagihan Ç.
7 Temmuz 2026 18:37
Peki sonra olacak mı bu da muamma. Çok zor işimiz yaa
G
Gökçin N.
7 Temmuz 2026 18:50
Ben şöyle yaptım. İlk 2 gün bakıcı yalnızca yanımızda durdu, kızımla ben oynadım bakımlarını yaptım. Sonraki günler alt değişimine ve biraz oyuna dahil oldu. 1-2 gün sonra uykuya götürmeye başladı. Sonrasında ben bulundukları odadan çıkı diğer odada oturmaya başladim. Arada gidip katıldım onlara. Son olarak da ecden 1 saatliğine spora gidip gelmeye başladim. Hiç bir sorun yaşamadık. Ocaktan beri bakıcım var ve kızım onu çok seviyor. İlk dişini bakıcım gördü, uykusunu ayarladı, sağdığım sütleri içirdi, yemeklerini yedirdi. Hatta haftasonu benimle olduğundan daha uyumlu ona. Umarım sizin süreciniz de güzel gider. Psikolojik olarak çalışmak bana iyi geldi. Zaten çocuklarımız için herşey.
A
Ayşe H. B.
7 Temmuz 2026 18:58
Şöyle düşündüm en azından biberon almasa bile ek gıdayla tolere eder. Birde benimki emerek uyuyor hamak beşiğe alıştırmaya çalışıyorum bakıcısınıda gidiş geliş yapıp alışır inşallah öyle olur insan kıyamıyor çok [küçükler.ilk](küçükler.ilk) başlarda kesin başlıdayım dedim evde aşırı bunalmıştım

Afranur K.
7 Temmuz 2026 18:59
Saniye Bencik Kangal’ın (akademisyenanne) korkma iyi bir annesin isimli bir kitabı var. Okumanızı tavsiye ederim, sadece işe dönüş olarak değil bir çok noktada bebek-çocuk bakımında yönlendirme ve sizin sorduğunuz sorulara güzel bir hikaye akışı ile cevap veriyor.
Daha önceki postunuzda da yazmıştım, işe iyi ki dönmüşüm diye. Bence bu bakış açısı bireysel olmakla birlikte yalnız annelik ve kalabalık annelik arasındaki farktan da etkileniyor. Evde tek başına bebekle durmak ile komşunun, arkadaşının ailenin olması çok farklı uç noktalar. Ben yalnızlığımı ve hayatımı en güzel çalışarak yönettim, şimdiki aklım olsa daha erken bile başlardım diyorum hatta.
Daha önceki postunuzda da yazmıştım, işe iyi ki dönmüşüm diye. Bence bu bakış açısı bireysel olmakla birlikte yalnız annelik ve kalabalık annelik arasındaki farktan da etkileniyor. Evde tek başına bebekle durmak ile komşunun, arkadaşının ailenin olması çok farklı uç noktalar. Ben yalnızlığımı ve hayatımı en güzel çalışarak yönettim, şimdiki aklım olsa daha erken bile başlardım diyorum hatta.
A
Ayşe H. B.
7 Temmuz 2026 19:00
Ben şöyle yaptım. İlk 2 gün bakıcı yalnızca yanımızda durdu, kızımla ben oynadım bakımlarını yaptım. Sonraki günler alt değişimine ve biraz oyuna dahil oldu. 1-2 gün sonra uykuya götürmeye başladı. Sonrasında ben bulundukları odadan çıkı diğer odada oturmaya başladim. Arada gidip katıldım onlara. Son olarak da ecden 1 saatliğine spora gidip gelmeye başladim. Hiç bir sorun yaşamadık. Ocaktan beri bakıcım var ve kızım onu çok seviyor. İlk dişini bakıcım gördü, uykusunu ayarladı, sağdığım sütleri içirdi, yemeklerini yedirdi. Hatta haftasonu benimle olduğundan daha uyumlu ona. Umarım sizin süreciniz de güzel gider. Psikolojik olarak çalışmak bana iyi geldi. Zaten çocuklarımız için herşey.
A
Ayşe H. B.
7 Temmuz 2026 19:02
Saniye Bencik Kangal’ın (akademisyenanne) korkma iyi bir annesin isimli bir kitabı var. Okumanızı tavsiye ederim, sadece işe dönüş olarak değil bir çok noktada bebek-çocuk bakımında yönlendirme ve sizin sorduğunuz sorulara güzel bir hikaye akışı ile cevap veriyor.
S
Sultan ..
7 Temmuz 2026 21:38
Ben de aynıyım kimseye emanet edemiyorum hep aklım kalıyor. Benimle hep vakit geçirdiği için belki de o da kopamıyor. Bazen düşünüyorum izine çıksam daha çok bağımlı olmaz mıyız birbirimize. Şimdi mi alışmak alıştırmak lazım. Düşünceler bazen beni yiyip bitiriyor. Bebeğime sağlıklı bir anne olamayacağımdan korkuyorum🥹🥹
A
Ayşe H. B.
8 Temmuz 2026 05:19
Merhaba Ayşe hanım bende bir sağlık kuruluşunda güvenlik sorumlusuyum tek bir odanın içinde 6. Aydan beri kızımıda işe getirip götürüyorum
Yükleniyor...