İşe Dönme Stresi
349 görüntüleme
A
Ayşe H. B.
3 Temmuz 2026 17:14
5 aylık oldu bebeğim. Bir hafta sonra işe başlamam gerekiyor. Kendimi hazır hissediyor muyum bilmiyorum tam tamam hazırım dediğim zamanda sa bebeğim üzülüyor gibime geliyor. Bakıcı olarak komşuma bırakmayı düşündüm iki gündür onun evine gidiyoruz ama kızım o kadar ağlıyor ki krize giriyor. Çok korkuyorum ve stres yapıyorum ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Bana akıl verin sevgili anneler 🥹😕

Hatice E.
Premium Üye
4 Temmuz 2026 09:08
Ben 3 hafta önce işe başladım, ilk hafta çok zordu. Kızım hem bakıcı ile yemek yemedi hem de uyumadı. Ben hepsi için yardımcı olmak zorunda kaldım. ( aniden işe başlama kararı aldığım için bakıcı ile kooperasyın süreci yaşayamadım size önerim 1 hafta 10 gün kadar birlikte tüm iş süreciniz de vakit geçirmeniz. Siz 1-2 saatliğine gidin ve geri dönün yavaş yavaş alışsın.)
2. Hafta uyku düzeni yerine oturdu, bu hafta da yemek yemeye başladı yeniden. Hatta düzenli park yürüyüşleri yaptıkları için bakıcımızı görünce gülümseyerek benden onun kucağına gidiyor. Tabi beni gördüğünde de ağlayarak sarılıyor. Bu hafta bana el sallamaya da başladı bu Arada. ( 9 aylık olduğu için bye bye ı biliyor) benim geleceğim merdivenleri de bildiği için oraya bakıyor ben geleceğim diye de.
Şu an keşke daha erken başlasaydım ve bakıcımız o zaman yanımızda olsaydı diyorum çünkü daha küçük bebek bence daha büyük bebekten kolay adapte olur.
2. Hafta uyku düzeni yerine oturdu, bu hafta da yemek yemeye başladı yeniden. Hatta düzenli park yürüyüşleri yaptıkları için bakıcımızı görünce gülümseyerek benden onun kucağına gidiyor. Tabi beni gördüğünde de ağlayarak sarılıyor. Bu hafta bana el sallamaya da başladı bu Arada. ( 9 aylık olduğu için bye bye ı biliyor) benim geleceğim merdivenleri de bildiği için oraya bakıyor ben geleceğim diye de.
Şu an keşke daha erken başlasaydım ve bakıcımız o zaman yanımızda olsaydı diyorum çünkü daha küçük bebek bence daha büyük bebekten kolay adapte olur.

Afranur K.
4 Temmuz 2026 10:49
Merhaba, bir şey sorabilir miyim? Bakıcı görüşmeleri yapıyorum da siz bir tanıdığıma baktırıyorsunuz yoksa başka bir yerden mi buldunuz? Süreciniz nasıl ilerledi
altına da maaşı ve sigoratsını belirttim.
Bu ilanı tanıdığımız insanlara gönderdik hep. Çevreden etkileşim ile komşumun uzun zamandır tanıdığı bir kadın ile anlaştım. Yani yakın çevreden tanıdık değil ama güvenecek kadar da referansı olan birisini buldum.
Bu arada bence yakın tanıdık olmaması önemli, istediğiniz şeyler olmadığı da belirtmek bunu düzeltmesini istemek konforlu oluyor. Tanıdık biri olsa düzeltmese sıkıntı gibi geliyor bana

Hatice E.
Premium Üye
4 Temmuz 2026 11:03
Ben istediklerimi belirttiğim bir yazı oluşturdum, işte 8-5 bebek bakımı yapacak, haftada 6 gün, sigara içmeyen, düzenli çalışabilecek….. gibi gibi özellikleri istediğim bir yazı.
Bu ilanı tanıdığımız insanlara gönderdik hep. Çevreden etkileşim ile komşumun uzun zamandır tanıdığı bir kadın ile anlaştım. Yani yakın çevreden tanıdık değil ama güvenecek kadar da referansı olan birisini buldum.
Bu arada bence yakın tanıdık olmaması önemli, istediğiniz şeyler olmadığı da belirtmek bunu düzeltmesini istemek konforlu oluyor. Tanıdık biri olsa düzeltmese sıkıntı gibi geliyor bana
Yükleniyor...