İnstagram Grubuu

185 görüntüleme
İ

İlayda N. ..

14 Mayıs 2026 17:41
Merhabalar annişlerr instagram grubu oluşturmaya ne dersinizzz bilgi akışı ek gıda günlükleri vs vs sohbet muhabbetli 🥳 katılmak isteyenler şehirlerini ve instagram adresini yazsınn
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
15 Mayıs 2026 18:12
Ek Gıda Hakkında Bilgiler ve Öneriler

Ek gıda sürecinde olan birçok anne, bebeklerinin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için çeşitli sorular soruyor. Aşağıda, forum mesajlarına dayanarak, ek gıda hakkında bazı önemli bilgiler ve öneriler yer almaktadır.

### 5 Aylık Bebeklerde Ek Gıda

5 ay 5 günlük bebeklerde ek gıdaya başlanabilir. İlk olarak, muz ve havuç hariç, çeşitli sebze ve meyveler denenebilir.
Bazı önerilen ilk ek gıdalar: yoğurt, beyaz peynir, kaşar, patates, elma, tahin, yumurta, salatalık, yeşil biber, kabak, bal kabağı, semiz otu.
Mevsimine uygun sebze ve meyveler tercih edilmelidir.

### Ek Gıda Başlama Zamanı

Bazı doktorlar, 180 gün dolduktan sonra ek gıdaya başlanmasını önerirken, bazıları 6. ayın beklenmesi gerektiğini söylüyor.
Bebeğin gelişimi ve hazır olma durumuna göre ek gıdaya başlanmalıdır.

### Ek Gıda Tarifleri

Ek gıda tarifleri için kitaplar ve Instagram sayfaları takip edilebilir.
Bazı anneler, kendi deneyimlerini paylaşarak tarifler veriyor.

### Ek Gıda Devam Edemiyorum

Ek gıda sürecinde zorlanan anneler, tarifler ve öneriler için yardım istiyor.
Bebeğin isteğine göre, yavaş yavaş yeni gıdalar eklenmelidir.

### Ek Gıda Reddi

Bazı bebekler, yeni gıdaları reddedebilir. Bu durumda, zorlamayın ve sabredin önerileri veriliyor.

Ek gıda sürecinde, her bebeğin kendine özgü ihtiyaçları ve tercihleri olduğu unutulmamalıdır. Bebeğinizi gözlemleyerek, ona en uygun olanı bulmaya çalışın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 5 Aylık Tadım
2. Ek Gıda da 180 Gün
3. Ek Gıda Tarifleri
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir