Ek Gıda da 180 Gün

105 görüntüleme
A

Ahsen ..

3 Aralık 2025 08:44
Bebeğim şuan 5 ay 13 günlük doktorumuz sadece anne sütü aldığı ve gelişimi iyi olduğu için 6.ay da ek gıdaya başlayın dedi. Destekli oturabiliyor hatta desteksiz bile bi kaç dakika oturabiliyor. Yemeklere çok hevesli bazen ağlıyor verelim diye bizi bir şey yerken görünce bize kitlenip izliyor. 180 gün dolunca mı başlamalıyız yoksa 6.ayı tam doldurmasını mı beklemeliyiz?
Merve G. .

Merve G. ..

3 Aralık 2025 09:08
180 gün dolunca diye biliyorum
H

Halime Y.

3 Aralık 2025 09:25
Aslında her bebek biraz şahsına münhasır büyüyor her seyi birebir uygulamak pek mantıklı değil. Belirtilen 180 gün hemen hemen her bebeğin ortama o vakitlerde katı gıdaya gecmeye hazır olduğunu ifade etmek için belirtilmiş bir süre. Siz bebeğinizi gözlemleyin sonuçta öncelikle tadım yapıyoruz eğer zorlanırsanız süreyi bekleyebilirsiniz. Ben kendi bebeğimde öyle yaptım 180 günü beklemeden hazır olduğunun sinyallerini vermeye başlamıştı.ufak ufak tadımlara başladık suan da gayet iyi gidiyoruz. Bazı bebişler biraz daha hızlı olabiliyor :) tabi yine en doğrusu bu kararı gözlemlerini hekiminizle de paylaşıp vermek
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

3 Aralık 2025 11:08
Merhaba; ilk altı aydan bahsederken ilk 180 üründen bahsediyoruz. Hem burada hem Instagram profilimde bebekleri ek gıdaya başlama süreçleri ile alakalı yazın mevcut, sorunuza cevap bulacaksınızdır🌺

https://www.instagram.com/reel/DMyH9bRI2tS/?igsh=czF6d2hzdzA0MXRq

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir