Ek Gıda Tarifleri

193 görüntüleme
E

Ege’nin A.

7 Ocak 2026 20:00
Bebeğim 6 ay 24 günlük ek gıda tariflerini nereden buluyorsunuz kitap mı alıyorsunuz yoksa instagramda takip ettiğiniz yerler var mı?
N

Nurten

7 Ocak 2026 20:03
Ben genelde kendim denemek istediğim şeyleri ilkse sade verdim. Sebzeyse zeytinyağıyla sonrasında evde yaptığımız yemekler gibi hazırlayıp yedirdim çatalla ezerek. Çok tarif bakmıyorum. Kendimce yapıyorum.
B

Buket ..

7 Ocak 2026 20:04
İnstagramda genelde karşıma cikiyor, y.yilmazcan bu sayfadaki tarifleri yapıyorum veya chatgptye soruyorum
E

Ege’nin A.

7 Ocak 2026 20:05
Bende tadımları yaptım artık yaratıcılığımı kullanmaya başladım 😂doktorum dengeli sebze püresi önerisi vermişti ama kahvaltı ara öğünler karışıyor sürekli 😂
E

Ege’nin A.

7 Ocak 2026 20:07
Aaaa güzelmiş bende takip ediyorum birkaç sayfa. Biannebihemsire var birde yalinmuhendisanne var bunların tarifleri güzel. Deniyorum bende.
İlsu O. K.

İlsu O. K.

7 Ocak 2026 20:17
Merhaba; 10 aylık bebeğim. Açıkcası ilk ay bende çeşitli sayfalar takip ediyordum fakat sonra instamomlık seviyeleri her güne bir avakado,yabanmersini ve çökelek tarifleri sonrası takip etmeyi bırakıp dengeli ve temiz nasıl besleyebilirim diye araştırma yaptım. Yani sanırım pofuduk fincan yumurta yapmayan anne kalmamıştır fakat ne bu eziyet kardeşim bunu yemeyen bebek salak mı oluyor düşüncesi bana yer etmeye başladı ve düz omlet yapma yöntemine döndüm ☺ Tavsiyem mümkünse haftalık beslenme çizelgesi ilk ay zaten besinler kısıtlı, ikinci ayda biraz daha genişliyor ve sabah - ara ve akşama döndüğünde işinizi kolaylaştırmak için kendinize ne yapıyorsanız aynı sebzelerden ya da tahıllardan bebeğinizede yapın. Yani biz kabak yemeği yiyorsak bebeğimizde o gün yiyor. Akşam yemeğini 3 günlük yaptığım için ara öğünlerini günlük hazırlıyorum sıkılmasın yediğinden diye. Doktorunuzdan 1 yaşına kadar tüketebileceği besinleri aylık alırsanız plan yapmanız daha kolay olur. Çok keyifli bir süreç dilerim tüm besinleri afiyetle yesin evladınız ☺
E

Ege’nin A.

7 Ocak 2026 20:20
Ya bende görüyorum onları ve takip etmiyorum onları çok kafa karıştırıcı oluyorlar gerçekten. Çizelge mantıklıymış bunu denicem. Puf yumurta gerçekten baydı yani ben yumurtayı max irmikle karıştırıp veriyorum her gün avakado veremiyorum açıkçası çokta ucuz şeyler değil bunlar. Ama avakado yerine ceviz ve zeytinyağı ekliyorum aynı besin değerine denk geliyor
N

Nurten

7 Ocak 2026 20:27
Puf yumurtayı bi ben yapmamışım desenize 😂😂😂😂
İlsu O. K.

İlsu O. K.

7 Ocak 2026 20:29
@Ege'nin Annesi benim konu başlıklarıma bir bakın isterseniz bu un,irmik vs kullanımını sormuştum beslenme uzmanına bunlarıda kontrollü kullanmakta fayda var.
Asla beslenme tavsiyesi değildir bizim listemizdeki besinler bunama size fikir olur belki ( Doktorunuza mutlaka danışın her bebeğin beslenmesi kendine özeldir alerji ya da istenmeyem durumlar oluşmaması için dikkatli olmak gerek)
6.ayda (Patates-Tatlı Patates-Havuç-Kabak-Balkabağı-Avakado-Elma-Armut-Şeftali-Muz-Erik-Kayısı-Mürdüm Eriği-Yoğurt-Tuzsuz Peynir-Pirinç Unu-İrmik-Yulaf Unu ve Yulaf -Yumurta Sarısı )

7.ayda ( Yumurta Beyazı- Brokoli-Karnabahar-Yeşil Fasülye-Bezelye-Enginar-Pırasa-Bamya-Semizotu-Ispanak-Kereviz-Lahana-Soğan-Sarımsak-Salatalık-Pancar-Kavun-Karpuz-Üzüm-Trabzon Hurma-Nar-Ayva-Tereyağ-Bulgur- Tel ve Arpa Şehriye-Erişte-Bebek Makarna-Mısır Unu- Et-Tavuk-Hindi-Tarhana-Mercimek-Ceviz-Badem-Tarçın-Kekik-Kimyon-Nane-Keçiboynuzu Pekmezi)

8.ay ( Maydanoz-Dereotu-Kuşkonmaz-Pazı-Limon-Turp-İncir- Yeni Dünya-Kefir - Kinoa-Siyez-Tam Buğday Un-Çavdar Un-Nohut Nohut Unu-Balık-Barbunya-KuruFasülye-Fındık-Fıstık-Kestane)
İlsu O. K.

İlsu O. K.

7 Ocak 2026 20:38
Zaten 6 ay şuan tadım döneminde hem porsiyon olarak hemde besin olarak çok abartmamak gerek 1 yaşına kadar ana besin hale anne sütü ya da formül ne alıyorsa bebek. İnanın ilerisi daha zor besinler çeşitlendikçe hem siz ne yapsamda aynısı olmasa stresime giriyorsunuz hem ev dinamiği mutfak durumu her ailenin farklı sürdürülebilir yöntemler olması gerek herkesin alım gücü aynı değil ve sosyal medya anneleri bu konuda sizi acaba yetersiz miyim hissine kapıldırıyor hemde bebek yeni besinler aldıkça öncekileri istemeyebiliyor gibi ☺ Uygulama içerisinde beslenme uzmanları var mutlaka konu başlıklarına bakın çok faydası olacaktır size. Sağlıkla büyüsün ☺🌸
B

Betül C. ..

7 Ocak 2026 20:39
Benden size tavsiye sakın blender kullanmayın ben instagram da buldum tarifleri hep blender kullanıyorlardı bnde yaptım şimdi kızım 2 yaşında ama katı gıda yemiyor çiğnemiyor ağzında tutuyor sonra çıkarıyor hep çorba içiyor sakın blender kullanmayın
İlsu O. K.

İlsu O. K.

7 Ocak 2026 20:39
@Nurten malesef bende o tuzağa düştüm şeye de düştüm ama bu düğme gibi minik minik yapılan yumurta tuzağına🤷🏼‍♀️🙋‍♀️🤣
N

Nurten

7 Ocak 2026 20:41
Ahshaja İlsu hanım onu ilk defa duydum ama bu uğraşlara saygım sonsuz 😂😂😂
İlsu O. K.

İlsu O. K.

7 Ocak 2026 20:44
Betül Hanıma katılıyorum 👍🏻biz de hep çatalla ezip verdik. Çorbaları bazen blend edip bazen yine ezip taneli verdik.
E

Ege’nin A.

7 Ocak 2026 20:45
Ben blender hiç kullanmadım doktorum söyledi sakın haaa diye 😂 yalnız bizimki bayağı pütürlü yiyor ve maşallahı var tabak dolu dolu oluyor bitiriyor. Bu seferde obez olacak çok mu veriyorum diyorum. Katı gıdaya geçince sütüm azaldı gibi anlamadım. Sütüm yetmiyormuş gibi geliyor. İlk zamanlarda şişiyordu o zaman sağsa mıydım acaba diyorum. 2 ana öğün 1 ara öğün yapıyoruz şu anda. Mesela bir ana öğünde yarım kabak yarım havucun püresini yiyor. Yanında 1yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığından yaptığım pilav ya da irmik yediriyorum. Çok fazla veriyormuşum gibi geliyor sanki
E

Ege’nin A.

7 Ocak 2026 20:46
Asla öyle düğme gibi yapamam. Desteksizim ve ek gıdaya geçtiğimizden beri evde hiçbir şeye yetişemez oldum 😂
E

Ege’nin A.

7 Ocak 2026 20:46
Günüm mutfakta geçiyor sanki 🙈
N

Nurten

7 Ocak 2026 20:47
Valla bende bi ara çok korktum doktorum bana kendine gel çocuk ne kadar istiyorsa ver kilolu ve boylu çocuk senin ki yer dedi odur budur kafam rahat 😂😂😂😂
E

Ege’nin A.

7 Ocak 2026 20:48
Ya bizimkide toroman diyip duruyor maşallah bebelerimize yemeyen bebe daha zor vallahi. Ama insan bi korkuyor yani iyice boğumlandı şüşko yapcam diye tedirgin oluyorum
N

Nurten

8 Ocak 2026 06:03
Hiç korkmayın zaten 1 yaşından sonra hareketleri artıp şimdi ki gibi kilo almayacaklarmış. 😇
E

Ege’nin A.

8 Ocak 2026 06:04
Gerçi doktoru iyi iyi dokunma demişti bana işte anne yüreği hep panik hep panik 😆

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir